Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
12:15 | 03/12/2018

Οι περισσότερες από τις ιστορίες που ακούγονται για την πόλη Mississauga της Κομητείας του Οντάριο στον Καναδά, όταν πρόκειται για εγκλήματα είναι συντριπτικά αρνητικές. Η εγκληματικότητα χτυπάει κόκκινο στην πόλη αυτή και αυτοί που καλούνται να κάνουν κάτι για αυτό είναι φυσικά οι αστυνομικοί.

Αυτό που σκέφτηκαν οι Καναδοί αστυνομικοί σίγουρα δεν είναι το πρώτο πράγμα που θα μας περνούσε από το μυαλό κι όμως είναι ευφάνταστο! Θέλησαν λοιπόν να χτυπήσουν την εγκληματικότητα στην απαρχή της ή μάλλον να την εμποδίσουν να γεννηθεί. Έτσι λοιπόν στράφηκαν στους νέους!

[custom:google-ads]

Δημιούργησαν ένα πρόγραμμα επιβράβευσης, σύμφωνα με το οποίο οι αστυνομικοί δίνουν "θετικές" κλήσεις ή αλλιώς κλήσεις επιβράβευσης!

Πως λειτουργεί το πρόγραμμα:

Το πρόγραμμα επιβράβευσης ξεκίνησε να λειτουργεί το 2013 ως μέρος της πρόληψης του εγκλήματος μέσω της στρατηγικής αφοσίωσης στην κοινότητα και παρέχει στους αστυνομικούς την ευκαιρία να συμμετάσχουν στη θετική έκδοση κλήσεων για νέους που παρατηρούνται να κάνουν τυχαίες πράξεις καλοσύνης ή παρουσιάζοντας θετική συμπεριφορά στην κοινότητα.

Οι "κλήσεις" αυτές στην ουσία αποτελούν εξαργυρώσιμα κουπόνια, τα οποία μπορούν τα χρησιμοποίησουν οι αποδέκτες τους για ένα δωρεάν ρόφημα της επιλογής τους σε όλα τα καταστήματα "Circle K Convenience" (είναι καφετέριες τύπου Starbucks) που προσφέρονται σε όλο το Οντάριο!

Τα αποτελέσματα του προγράμματος:

Η θετική έκδοση κλήσεων ενθαρρύνει τις θετικές αλληλεπιδράσεις μεταξύ των νέων και των αστυνομικών. Κάποιοι αστυνομικοί μπορούν να χρησιμοποιήσουν τα κουπόνια για να επιβραβεύσουν τη νεολαία επειδή φορούν κράνη ποδηλάτου, κάνουν καλές πράξεις και ακολουθούν τους κανόνες διέλευσης των δρόμων προς ή από το σχολείο.

[custom:google-ads]

Άλλοι αστυνομικοί μπορούν να τις χρησιμοποιήσουν για να "σπάσουν τον πάγο", έτσι ώστε να αρχίσουν συνομιλίες με τους νέους στις περιπολίες τους.

Στην περιοχή Peel, οι αστυνομικοί έχουν εκδώσει πάνω από 65.000 θετικά εισιτήρια.


 

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis