Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
16:49 | 14/08/2017

Η μάχη στα πύρινα μέτωπα βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη.

Προσωπικό και τεχνικά μέσα εργάζονται ασταμάτητα στο κόκκινο και βρίσκονται στα όρια τους.

Το πυροσβεστικό προσωπικό δίνει μια άνευ προηγουμένου μάχη στις δασικές πυρκαγιές , στην εξυπηρέτηση και εφαρμογή των διαφόρων αντιπυρικών σχεδιασμών, στη πρόληψη.
Μια μάχη πέρα από ωράρια,καιρικές και εργασιακές συνθήκες, χιλιομετρικές αποστάσεις συνέπεια μεγάλων μετακινήσεων.
 
[custom:google-ads]
 
Κατανοούμε τη δύσκολη οικονομική συγκυρία, τις ελλείψεις, τις αυξημένες απαιτήσεις της αντιπυρικής περιόδου την ανάγκη να προχωρήσουμε όπως μπορούμε και με ότι μέσα διαθέτουμε παρότι στη πυρασφάλεια απαγορεύονται οι εκπτώσεις.
 
Αυτό που αδυνατούμε να κατανοήσουμε είναι όταν την ώρα της μάχης κάποιοι ''βρίσκουν'' χώρο για σπέκουλα και μικροπολιτική.Κάποιοι άλλοι προτάσσουν τις προσωπικές φιλοδοξίες τους και το εγώ έναντι του εμείς.
 
Κυρίως όμως αδυνατούμε να κατανοήσουμε ορισμένους με ''τεράστια εμπειρία'' αφού τα προηγούμενα χρόνια δεν έχουν χάσει καμία πυρκαγιά στα δελτία ειδήσεων και θεωρούν ότι θα υποβαθμίσουν και θα οριοθετήσουν την πυρκαγιά χαστουκίζοντας την, αφού πρώτα δώσουν το σχετικό παράγγελμα να σταθεί προσοχή.
 
Συνειδητά ή ασυνείδητα αυτά έχουν ως αποτέλεσμα κατάχρηση εξουσίας, καταπάτηση εργασιακών δικαιωμάτων , έκθεση εργαζομένων σε κίνδυνο, έλλειψη αποτελεσματικότητας.
Καλούμε τις διοικήσεις να είναι ιδιαίτερα προσεκτικές στη διαχείριση του προσωπικού και να αποφεύγουν υπερβολές και άσκοπη καταπόνηση.
 
Πριν ο πόλεμος τελειώσει θα βοηθούσε η αυτογνωσία οι χαμηλοί τόνοι το παραμέρισμα των εγωισμών και το πνεύμα ομάδας.
Πριν ο πόλεμος τελειώσει, άμεσα πρέπει ορισμένοι να καταλάβουν ότι αυτό μας αφορά όλους,αναλογικά όλοι βρίσκονται στο κάδρο των ευθυνών,υπηρεσιακοί παράγοντες,αυτοδιοικητικοί,πολιτικοί.
 
Όταν ο πόλεμος τελειώσει σε δύο μήνες περίπου θα πρέπει αμέσως να επαναπροσδιοριστούμε πυροσβεστικά ,στην καταστολή ,την αεροπυρόσβεση αλλά κυρίως την πρόληψη.
Όταν ο πόλεμος τελειώσει θα έρθει η ώρα του λογαριασμού και για ορισμένους θα πρέπει να είναι βαρύς για αυτά που έκαναν και για αυτά που δεν έκαναν αρκεί να πρυτανεύσουν και θα πρυτανεύσουν οι φωνές της λογικής της μετριοπάθειας της δικαιοσύνης, οι φωνές που θέλουν το κοινό καλό.
 
Τώρα έχουμε πόλεμο....

Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΤΗΣ ΑΕΠΠ

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis