Όχι άλλες εγκληματικές παραλείψεις της διοίκησης

ΕΓΓΡΑΦΟ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΑΡΧΗΓΟ ΤΗΣ ΕΛ.ΑΣ.
Όχι άλλες εγκληματικές παραλείψεις της διοίκησης

Δείτε τι αναφέρει η Π.Ο.ΑΣ.Υ. σε σημερινό της έγγραφο προς τον Αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ.:

Κύριε Αρχηγέ,

Ως γνωστό, την Κυριακή 11/02/2018 επιχειρήθηκε απόδραση στο Α.Τ. Εξαρχείων από δύο αλλοδαπούς ποινικούς κρατουμένους.

Η άμεση αντίδραση και επαγγελματισμός των συναδέλφων μας, απέτρεψαν τα χειρότερα.

Αυτό βεβαίως σε καμία των περιπτώσεων δεν απαλλάσσει την διοίκηση από τις τεράστιες ευθύνες που φέρνει στον γενικότερο σχεδιασμό, αναφορικά με τις συνθήκες κράτησης.

Φαντάζει ουτοπικό και ιδιαιτέρως επικίνδυνο, η πλέον στοχοποιημένη υπηρεσία της Ελληνικής Αστυνομίας να υπολειτουργεί σε καθεστώς εξόφθαλμης υποστελέχωσης και απαξίωσης του έργου που πρέπει και επιβάλλεται να παρέχει εντός αυτής της χαρακτηριζόμενης ως εγκληματογόνου περιοχής. Εάν αληθεύουν τα καταγγελλόμενα στο υπ' αριθμ. 020 από 12/02/2018 επισυναπτόμενου εγγράφου της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Αθηνών, ότι ακόμη και ο αξιωματικός υπηρεσίας διατίθεται σε παράλληλα καθήκοντα μέτρων τάξης εκτός του Α.Τ. τότε σταματάει και η λογική κάθε νοήμονος ανθρώπου.

Προκειμένου λοιπόν να αποφευχθούν μελλοντικές εγκληματικές παραλείψεις της διοίκησης, που δυνητικά θα επιφέρουν δυσμενείς επιπτώσεις στην άσκηση των καθηκόντων που επιτελούν οι συνάδελφοί μας σε όλες τις αστυνομικές υπηρεσίες ανά την επικράτεια, παρακαλούμε όπως, η θεσμική σας παρέμβαση να είναι καταλυτική και ουσιώδης ώστε να εκλείψουν δια παντός ανάλογες προκλητικές αστοχίες.

 

Για την Εκτελεστική Γραμματεία της Π.Ο.ΑΣ.Υ.

        O Πρόεδρος                            Ο Γενικός Γραμματέας
ΓΕΡΑΚΑΡΑΚΟΣ Γρηγόριος                ΠΑΠΑΤΣΙΜΠΑΣ Γεώργιος

Συνημμένα:

 
Αρχείο
Λήψη αυτού του αρχείου (ΕΑΥ ΑΘΗΝΑ.pdf)ΕΑΥ ΑΘΗΝΑ.pdf