Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
21:14 | 16/05/2016

Να μη δεχτεί πρόσφυγες και μετανάστες αποφάσισε την Δευτέρα ο δήμος Ευρώτα στη Λακωνία, με το δημοτικό συμβούλιο να υπερψηφίζει την εισήγηση του αρμόδιου αντιδημάρχου που αφορούσε εγκύκλιο του υπουργείου Εσωτερικών για την πρώτη υποδοχή πολιτών τρίτων χωρών.

"Ο δήμος Ευρώτα δεν μπορεί να υποδεχθεί νέες προσφυγικές – μεταναστευτικές ροές, γιατί αφενός η περιοχή την τελευταία δεκαετία είναι ένα ανεξέλεγκτο hot spot με πολυεπίπεδες συνέπειες, αφετέρου δεν υπάρχουν οι κατάλληλες υποδομές", αναφέρει ο δήμος.

Και συνεχίζει: "Ο δήμος από το 2011 έχει υποβάλει προτάσεις, με κυρίαρχη την απογραφή με ευθύνη του δήμου και την κάρτα προσωρινώς διαμένοντος. Ο δήμος Ευρώτα μαζί με όλους τους δήμους της χώρας ζητά την παύση των πολέμων και την αποκατάσταση της ειρήνης, της σταθερότητας, της δημοκρατίας και των κανόνων του διεθνούς δικαίου. Οι πόλεμοι, όποια μορφή κι αν έχουν, κυρίως οι εμφύλιες συρράξεις, γεννούν τα αίτια των προβλημάτων και η Ευρώπη γίνεται ο αποδέκτης με κύρια πύλη εισόδου την Ελλάδα με τα γνωστά προβλήματα με την Τουρκία.

Ο δήμος Ευρώτα και οι πολίτες έχουν αποδείξει έμπρακτα την αλληλεγγύη και τον σεβασμό των ανθρωπίνων δικαιωμάτων με βαρύ το τίμημα, κύρια στον τομέα της υγείας με την επανεμφάνιση ασθενειών όπως η ελονοσία. Ο δήμος Ευρώτα είναι υποχρεωμένος μαζί με τις συναρμόδιες υπηρεσίες να προασπίσει και τα δικαιώματα των δημοτών του από έκνομες και παραβατικές συμπεριφορές.

Στις συνθήκες της πρωτοφανούς κρίσης και των μνημονίων που διανύουμε πρέπει να υπάρξουν πολιτικές αξιοπρεπούς διαβίωσης των συμπολιτών μας, με σχεδιασμένη στρατηγική και ιεράρχηση μέτρων, κυρίως στον τομέα της ασφάλειας.

Είναι κατανοητό ότι πρέπει να υπάρξει ισορροπία, γιατί καλούνται στην περιοχή μας να συμβιώσουν δύο κόσμοι με διαφορετικό αξιακό πλαίσιο, θρησκεία, ήθη και έθιμα".

Διαβάστε περισσότερα στο news247.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis