Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
13:44 | 24/05/2018

Οι συνεχόμενες επιθέσεις στο κέντρο της Αθήνας κατά των εργαζόμενων αστυνομικών, η ιδιότυπη ασυλία από την Πολιτεία που διέπει τις επιθέσεις του Ρουβίκωνα και η αήθης επίθεση κατά του Δημάρχου Θεσσαλονίκης κ. Μπουτάρη μας προβληματίζουν έντονα ως Ένωση Αθηνών και μας ωθούν ακόμα μια φορά σε μια απερίφραστη καταδίκη των παραπάνω φαινομένων.

Η Ένωσή μας καταδίκαζε, καταδικάζει και θα καταδικάζει κάθε μορφή βίας από όπου κι αν προέρχεται. Δυστυχώς όμως διαπιστώνουμε ότι αυτά τα φαινόμενα ένα μέρος του πολιτικού κόσμου προσπάθησε και δυστυχώς προσπαθεί αμετανόητα και σήμερα να τους προσδώσει ιδεολογικό πρόσημο με σκοπό να καλύψει τις αδυναμίες του ή να εξασφαλίσει μικροπολιτικά συμφέροντα. Η βία είτε προέρχεται από την ακροαριστερά είτε από την ακροδεξιά είναι καταδικαστέα από εμάς και συχνά έχει θύματα συναδέλφους, αθώους πολίτες, ιδιωτική και κρατική περιουσία ενώ στερεί από τη χώρα μας κάθε ελπίδα ανάπτυξης.

Ιδιαίτερα οι κατά καιρούς προπηλακισμοί δημοσίων προσώπων  δεν αποτελούν γνώρισμα πολιτισμένης χώρας και σίγουρα υπάρχουν άλλοι τρόποι δημοκρατικοί για να αποδοκιμαστούν δημόσια πρόσωπα. Όσο κι αν για κάποιους οι προπηλακισμοί κάποτε είχαν τον μανδύα της αγανάκτησης αλλά σήμερα ακραίων εκφάνσεων ή κι αν η βία για κάποιους βαφτίζεται ακτιβισμός το αποτέλεσμα είναι το ίδιο. Τα συμφέροντα απλά αλλάζουν και οι εποχές. Άλλωστε η κατά καιρούς ασυλία σε επιθέσεις γέννησε και γιγάντωσε τη δράση αυτών των ακραίων στοιχείων.

Καλωσορίζουμε λοιπόν τους αμετανόητους στην πραγματικότητα. Ας καταδικάσουν και καταδικαστούν διαχρονικά όλες οι επιθέσεις από όλους. Ας αφήσουν στην άκρη τα συντεχνιακά συμφέροντα διότι δεν μπορεί κανείς να σπέρνει συνεχώς ανέμους και να ελπίζει ότι δεν θα θερίσει ποτέ θύελλες! Σε αυτές τις θύελλες δεν θα αφήσουμε τους συναδέλφους μας εκτεθειμένους, απροστάτευτους και βέβαια απολογούμενους. Η κοινωνία και οι εργαζόμενοι αστυνομικοί δεν απειλούνται από αυτούς που δεν έχουν ίχνος ορίου στην υποκρισία τους.

                                       Για το Δ.Σ.

                      - Ο -                                                - Ο -

                  Πρόεδρος                                      Γεν. Γραμματέας                                        

         ΠΑΚΟΣ Δημοσθένης                                 ΡΗΓΑΣ Νικόλαος

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis