Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
10:44 | 07/04/2019

Η επιστολη που ακολουθεί εστάλη στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο του Policenet.gr

Αν θέλουμε να είμαστε υπερηφανοι που είμαστε Έλληνες, ως προς την καταγωγή μας από γενναίους άνδρες, τότε θα πρέπει να τηρούμε αυτό που ο Ηρόδοτος περιέγραφε ως «ομότροπον».

[custom:google-ads]

Πριν από χιλιάδες χρόνια, ο Πλούταρχος μας αναφέρει πως ο Βασιλιάς Λεωνίδας, καθώς εκστράτευε προς τις Θερμοπύλες (έχοντας μικρό αριθμό οπλιτών σε σχέση με τις μυριάδες εισβολέων εξ Ανατολής), ερωτηθής γιατί προτίθεται να αντιμετωπίσει πολλούς, ενώ ο ίδιος έχει μαζί του ελάχιστους, απάντησε: «Και όλη η Ελλάδα δεν αρκεί, γιατί είναι μικρό μέρος αυτών που επελαύνουν. Αν όμως θέλω να πολεμήσω με ανδρεία, κι αυτός ο αριθμός είναι αρκετός»

Οι άνδρες του Λεωνίδα δεν αμφισβήτησαν την ηγεσία του. Παρέμειναν πιστοί στο σκοπό τους. Γνώριζαν και αυτοί ότι όδευαν προς τον θάνατο. Αλλά ο θάνατος ήταν το καθήκον. Και όταν προδόθηκαν, δεν δείλιασαν. Έμειναν να πολεμήσουν. Και όταν ο Λεωνίδας έπεσε νεκρός, παρέμειναν κοντά του, πιστοί μέχρι τελευταίας ρανίδος.

Είναι αδιανόητο και αντίθετο στις αρχές του ελληνικού πνεύματος, οι συνάδελφοι του Λιμενικού να χλευάζονται (από τον χάχα της ΠΟΑΣΥ), διότι ήταν λίγοι σε αριθμό, στην περιοχή που πήγαν. Πήγαν, γιατί το επέβαλε το καθήκον. Η μάχη με τα ναρκωτικά είναι μάχη να σωθούν ανθρώπινες ζωές, ειδικότερα των πιο ευάλωτων, των νέων. Είναι μία μάχη που σε ΟΛΟ τον πλανήτη στοιχίζει ζωές συναδέλφων. Όμως προσφέρουμε το αίμα μας, γιατί ο σκοπός μας είναι ανώτερος από την ίδια μας την ύπαρξη. Αν αφήσουμε τα ναρκωτικά (και τις συμμορίες που τα διακινούν) ανεξέλεγκτα, κάθε κομμάτι της Ελλάδας θα γίνει σιγά σιγά ένα πεδίο μάχης όπου οι «βαρώνοι» θα ορίζουν ποιος ζει και ποιος θα πεθάνει.

Το αν δέχθηκαν επίθεση δεν είναι θέμα στο οποίο φέρει ευθύνη ούτε η Αστυνομία, ούτε το Λιμενικό. Ευθύνονται οι πολιτικοί που ενώ γνωρίζουν το πρόβλημα, απέφυγαν και συνεχίζουν να αποφεύγουν να το αντιμετωπίσουν.

Αυτό θα πρέπει να απασχολεί τους ΠΟΑΣτείους που χαζογελάνε στις κάμερες, χωρίς να έχουν καν γνώση των πλήρων διαστάσεων του συμβάντος.

Ας μας πουν οι χασκογελώντες πόσες περισσότερες συλλήψεις έχουν κάνει οι ίδιοι αυτόν τον καιρό και κρίνουν αφ’ υψηλού. Κι επειδή κάποιος από αυτούς, μπορεί να ισχυριστεί ότι έχει άλλα καθήκοντα, θα παραθέσω το παρακάτω, κι ο νοών νοείτω:

Ο Λεωνίδας, όταν είδε πως η μάχη στις Θερμοπύλες επρόκειτω να χαθεί, συνέταξε μία αναφορά και ανέθεσε σε δύο Σπαρτιάτες (μέσω κλήρωσης) να τη μεταφέρουν στη Σπάρτη κάτι που θα είχε ως αποτέλεσμα να γλιτώσουν και από βέβαιο θάνατο. Τότε οι Σπαρτιάτες απάντησαν υπερήφανα: «Βασιλέα, εδώ είμαστε για να πολεμήσουμε, όχι για να κάνουμε τον ταχυδρόμο.»...

Οι Λιμενικοί με την τολμηρή τους πράξη, και τους καρπούς της, απέδειξαν και στον τελευταίο και πιο δύσπιστο Έλληνα, ότι οι «αντιεξουσιαστές» κάνουν πλάτες στο εμπόριο ναρκωτικών. Μπορεί οι δύο συλλήψεις να έγιναν μία, μπορεί να είχαν τραυματισμούς, όμως επέφεραν μία ιδεολογική και πολιτική νίκη. Κι όσον αφορά τα όπλα που αποσπάστηκαν, στο χέρι μας είναι να τα ανακτήσουμε. Αρκεί να τολμήσουμε κι εμείς.

Ο ΤΟΛΜΩΝ ΝΙΚΑ

Αστ/κας Γεώργιος Τηλέμαχος Βραχνής

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis