Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
15:03 | 11/12/2016

Με οργή παρακολουθούμε τις τελευταίες ημέρες την εντελώς αδικαιολόγητη στοχοποίηση εργαζομένων συνανθρώπων μας με τους οποίους, εδώ και 3 χρόνια, έχουμε συνεργαστεί σε ένα ιδιότυπο καθεστώς ημιπαρανομιας. Και τώρα λοιπόν, που γίνεται μία προσπάθεια να αρθεί αυτό το καθεστώς, με έκπληξη διαβάσαμε την ανακοίνωση της Ομοσπονδίας μας.

Αντί άλλης απάντησης συνυπογράφουμε την ανακοίνωση του Πανελλήνιου Σωματείου Δημοτικών Αστυνομικών ΕΛ.ΑΣ. με την οποία ταυτιζόμαστε απόλυτα πιστεύοντας ότι αποκαθιστά την αλήθεια, που τεχνηέντως αποκρύφτηκε και θυσιάστηκε στο βωμό μικροπολιτικών σκοπιμοτήτων και για τη δημιουργία φθηνών εντυπώσεων. Στεκόμαστε ιδιαίτερα στο γεγονός ότι, όπως ενημερωθήκαμε, κανενός συνάδελφου μας τα συμφέροντα δεν θίγονται από την επικείμενη ρύθμιση, ενώ ταυτόχρονα είναι αμελητέα η επιβάρυνση του προϋπολογισμού της Ελληνικής Αστυνομίας.

  Δε μπορούμε να μην καυτηριάσουμε την υποκριτική στάση του συνδικαλιστικού μας οργάνου το οποίο σιωπούσε όταν αυτοί οι συνάδελφοί μας χρησιμοποιούνταν για την κάλυψη πάσης φύσεως αναγκών, κερδίζοντας παράλληλα και την επαγγελματική τους καταξίωση. Μία καταξίωση που έρχεται τώρα το Υπουργείο να αναγνωρίσει, εντάσσοντας, όσους πληρούν τις αντικειμενικές προϋποθέσεις και επιθυμούν, στους Ειδικούς Φρουρούς και τους υπόλοιπους στο Πολιτικό Προσωπικό. Διευκρινίζεται ότι όσοι ενταχθούν στους Ειδικούς Φρουρούς, θα τοποθετηθούν στην Αττική.

  Εν τέλει ποιο θέμα αξιοκρατίας τίθεται και ποια «κερκόπορτα» αδιαφανούς προσλήψεως ανοίγει, αφού όπως φαίνεται δίνεται μία οριστική λύση σε ένα χρονίζον πρόβλημα, με διαφάνεια και αντικειμενικά κριτήρια;

  Η Δ.Ε.Κ.Α. διαχωρίζει τη θέση της από στάσεις και συμπεριφορές που ρίχνουν νερό στο μύλο του κοινωνικού αυτοματισμού και προάγουν συντεχνιακές λογικές και «ανθρωποφαγικές» νοοτροπίες και καλωσορίζει την επίσημη ένταξη των συναδέλφων μας, οι οποίοι μας τιμάνε με την πρόθεσή τους να ενταχθούν στην οικογένεια της Ελληνικής Αστυνομίας. Τέλος τους καλούμε να αγνοήσουν φωνές, που δεν εκπροσωπούν το σύνολο των Αστυνομικών και να αφοσιωθούν στο δύσκολο έργο που τους ανατίθεται.

Η γραμματεία της
Δημοκρατικής Ενωτικής Κίνησης Αστυνομικών
(Δ.Ε.Κ.Α.)



Διαβάστε την ανακοίνωση των Δημοτικών Αστυνομικών με τίτλο "Γεμάτη με ψευδή στοιχεία η ανακοίνωση της ΠΟΑΣΥ κατά των πρώην Δημ. Αστυνομικών"

Με λύπη μας διαπιστώνουμε ότι η ΠΟΑΣΥ βρίσκεται για άλλη μια φορά απέναντί μας. Με την από 07-Δεκ-2016 ανακοίνωσή της (αρ.πρωτ.: 800/12/8), επιχειρεί με ψευδή στοιχεία να σχηματίσει μια εικόνα που σε καμία περίπτωση δεν αντιστοιχεί στην πραγματικότητα. Δυστυχώς για την αξιοπιστία της, τόσο η φυσική, όσο και η πολιτική Ηγεσία της Ελληνικής Αστυνομίας είναι πλήρως ενήμερη με υπαρκτά στοιχεία και δεδομένα που τεχνηέντως αποκρύπτονται. Συγκεκριμένα, προβάλλονται μόνο τμήματα της νομοθεσίας και της εκδοθείσας διαταγής ώστε να θολώσει το τοπίο εναντίων των Δημοτικών Αστυνομικών της ΕΛ.ΑΣ., οι οποίοι/ες εδώ και 30 μήνες έχουν ΜΗΔΕΝ (0) αρμοδιότητες αλλά απασχολούνται σε ΟΛΕΣ τις θέσεις και υπηρεσίες αστυφυλάκων και ειδικών φρουρών! Σχετικές αποδείξεις (φωτογραφικό υλικό, έγγραφα βίντεο κ.ά.) έχουν διατεθεί στους άμεσα προϊσταμένους μας, αλλά και σε όλη την αλυσίδα της Ιεραρχίας.

Όσον αφορά στα ψευδή στοιχεία, οι πρώην Δημ. Αστυνομικοί που υπηρετούν στο Σώμα είναι 312. Ούτε 400 όπως αναφέρει αναίσχυντα η ΠΟΑΣΥ, ούτε 330 όπως διαβάζουμε σε τοποθετήσεις εκπροσώπων μικρότερων αριθμητικά Σωματείων. Η ΠΟΑΣΥ αναφέρεται σε «αστυφυλακοποίηση» ενώ η διαταγή είναι ξεκάθαρη ως προς την κατηγορία ένταξης ότι θα είναι αυτή των ειδικών φρουρών! «Γκάφα» ολκής ή δημιουργία εντυπώσεων; Επιπλέον, οι λεπτομέρειες ένταξης στις τάξεις των Ειδικών Φρουρών αποκρύπτονται καθώς περιλαμβάνουν ορισμένα ΑΥΣΤΗΡΟΤΕΡΑ κριτήρια από αυτά της διαδικασίας πρόσληψης ιδιωτών ως Ειδικών Φρουρών. Συγκεκριμένα, είναι αξιοσημείωτο το γεγονός σε διαδικασία ένταξης Ειδικών Φρουρών να αναφέρεται ότι ΟΛΕΣ οι θέσεις που θα συσταθούν θα είναι στην Αττική και όχι όπου αλλού έχει ανάγκες (έστω και μικρότερες) το Σώμα.

Για ένα χρονικό διάστημα πλέον των 2 ετών, οι πρώην Δημ. Αστυνομικοί, κάλυπταν κάθε λογής υπηρεσιακές ανάγκες (επιχειρησιακές και διοικητικές). Προφανώς όσο αυτό γινόταν «off the record» όλα ήταν βολικά. Σκοπιές, πεζές περιπολίες, πλήρωμα σε περιπολικά, ρύθμιση κυκλοφορίας και πόσα άλλα που δεν θα κάνουμε το λάθος να αναφέρουμε. Στο χρονικό διάστημα αυτό, Σωματεία που έχουν πολύ μεγαλύτερη εμπειρία και ιστορία από εμάς στο Σώμα, προσποιούνταν ότι δεν υπήρχαμε ή ίσως και να μην γνώριζαν κιόλας για την ύπαρξή μας (απόδειξη το γεγονός ότι δεν γνωρίζουν καν τον ακριβή αριθμό μας).

Οι μάχιμοι αστυνομικοί και οι διοικητές που έχουν συνεργαστεί με τους συναδέλφους μας, γνωρίζουν πολύ καλά την αξία όσων εξ’ ημών θέλουν να ενταχθούν στο Σώμα ως ΕΦ. Όσες φορές έχουν τοποθετηθεί επίσημα οι διοικητές των τμημάτων όπου υπηρετούμε, είχουν να πουν μόνο τα καλύτερα. Συνεπώς αν κάποιος εστιάζει στα «ψηφαλάκια» (πόσο outdated όρος αλήθεια εν έτει 2016…), είναι εκείνος που λασπολογεί με ψευδείς δηλώσεις που αποσκοπούν σε εσωτερική και μόνο κατανάλωση. Σίγουρα όμως, «ψηφαλάκια», δεν είναι οι ΛΙΓΟΤΕΡΟΙ από 80 πρώην Δημ. Αστυνομικοί (κατ’ εκτίμηση και λόγω αυστηρών κριτηρίων που αποκλείουν ποσοστό άνω του 50% των υπηρετούντων) που θα επιλέξουν να τιμήσουν το Σώμα με την ένταξή τους στο ένστολο (και με τη «βούλα») προσωπικό της.

Να θυμίσουμε στους επιλεκτικά αμνήμονες, πως επί προηγούμενων Κυβερνήσεων, στην Ελληνική Αστυνομία είχαν ενταχθεί 1500 πρώην Δημοτικοί Αστυνομικοί, μάλιστα ως νέα κατηγορία προσωπικού (δημοτική αστυνόμευση ΕΛ.ΑΣ.) και όλοι οι προηγούμενοι Υπουργοί είχαν ως πρόθεση να υπηρετήσουμε τον θεσμό του αστυνομικού της γειτονιάς ως αστυνομικοί, με τη σύμφωνη γνώμη της ανώτατης φυσικής Ηγεσίας, όπως μας είχε τότε ανακοινωθεί σε ευρεία σύσκεψη! Τότε όμως όλα όδευαν καλώς και δεν ενοχλούσε τίποτα και κανέναν. Για λόγους που δεν άπτονται της κρίσης μας, δεν ολοκληρώθηκαν οι διαδικασίες τότε. Τώρα που φαίνεται το εγχείρημα αυτό, να παίρνει σάρκα και οστά και με διαφανείς διαδικασίες γίνεται προσπάθεια να ενισχυθούν τα υποστελεχωμένα τμήματα, βγαίνετε ως θιγμένοι και αδικημένοι, προσπαθώντας να υπηρετήσετε τις γραμμές που έχετε λάβει, ακόμα και αν αυτό σημαίνει να πατήσετε επί εργασιακών πτωμάτων.

Κύριοι μέλη του προεδρείου της ΠΟΑΣΥ,

Εσείς δεν είστε που προάγετε την αλληλεγγύη και τα συναδελφικά αισθήματα, στην συνείδηση των μελών σας;

Εσείς δεν είστε, που φωνάζατε ότι τα τμήματα φυτοζωούν από προσωπικό; Γιατί λοιπόν δεν δέχεστε ανθρώπους που εδώ και 3 χρόνια εργάζονται στο πλευρό σας σε ότι τους ζητηθεί και αφού η Ηγεσία απεφάνθη ότι όλοι θα είναι Αθήνα; Σημειωτέον δε, ότι δεν επιβαρύνεται εκ νέου το κρατικό κόστος μισθοδοσίας, αφού οι πρώην Δημ. Αστυνομικοί ήδη υπάρχουν ως κωδικοί πληρωμών στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη. Ως εκ τούτου, δεν μιλάμε για νέα πρόσληψη όπως ηθελημένα αναφέρετε, αλλά ως την καλύτερη δυνατή αξιοποίηση του προσωπικού βάσει των προσόντων του που τεχνηέντως αποκρύπτετε.

Θέλετε να γίνει αύξηση του προσωπικού της ΕΛ.ΑΣ., αλλά με αυτούς, που εσείς επιθυμείτε. Θεωρούμε ότι η αστυνομία δεν είναι τσιφλίκι κανενός συνδικαλιστή, κανενός βουλευτή, κανενός Υπουργού, κανενός κόμματος. Αυτές είναι τακτικές παλαιότερων εποχών και πολιτευμάτων που δεν έχουν καμία θέση στην Ελλάδα του 2016.

Αυτό κύριοι μέλη του προεδρείου της ΠΟΑΣΥ λοιπόν, είναι ο εργασιακός κανιβαλισμός και ο εσωτερικός αυτοματισμός, που εσείς υποκινείτε με απώτερο σκοπό να φέρετε εις πέρας την αποστολή σας και την εφαρμογή της συνδικαλιστικής πολιτικής του απομονωτισμού της αστυνομίας απέναντι στους εργαζόμενους και την κοινωνία.

Η μεταρρύθμιση αυτή, αφορά τους πρώην Δημοτικούς Αστυνομικούς της ΕΛ.ΑΣ. και μόνον αυτούς! Δεν στέκεται εμπόδιο σε κανέναν υπηρετούντα αστυνομικό. Το Σώμα της Ελληνικής Αστυνομίας είναι μια οικογένεια. Φοράμε όλοι το ίδιο σήμα στο μπράτσο μας. Είμαστε ισότιμα μέλη αυτής της οικογένειας και πάνω από όλα συνάνθρωποι. Το έχουμε αποδείξει με την εν γένει παρουσία μας τα τελευταία δυόμιση χρόνια υπηρεσίας μας.

ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΟΙΚΟΥΣΑ ΕΠΙΤΡΟΠΗ

O Πρόεδρος
Λεπίδας Σπυρίδων

Ο Γεν. Γραμματέας
Aλεβίζος Παναγιώτης


Διαβάστε την ανακοίνωση της ΠΟΑΣΥ με τίτλο "ΕΠΙΛΕΞΤΕ: Αξιοκρατία ή πελατειακές σχέσεις"

Κύριε Υπουργέ,
Κύριε Αρχηγέ,

Με ιδιαίτερη ανησυχία θέτουμε υπόψη σας το ζήτημα της αστυφυλακοποίησης 400 περίπου πρώην δημοτικών αστυνομικών και το συνακόλουθο πρόβλημα της δημιουργίας "παράλληλης αστυνομίας" και καταστρατήγησης του συστήματος εισαγωγής στο Σώμα, ύστερα από Πανελλήνιες Εξετάσεις ή από προκήρυξη διαγωνισμών.

Πιο συγκεκριμένα:

Όπως γνωρίζετε, με τις διατάξεις της περ.Β της παρ.1 του αρ.19 Ν.4325/2015 περί επανασύστασης της δημοτικής αστυνομίας, προβλέπεται η κατ' εξαίρεση διατήρηση 350 θέσεων από αυτές που είχαν συσταθεί στην ΕΛ.ΑΣ., οι οποίες θα στελεχώνονται από ισάριθμους πρώην δημοτικούς αστυνομικούς, ύστερα από αίτησή τους. Η ίδια νομοθεσία στην περ.Γ ορίζει ρητά ότι το προσωπικό αυτό θα αποτελεί ιδιαίτερης κατηγορίας ένστολο πολιτικό προσωπικό και θα εξομοιώνεται με τους πολιτικούς υπαλλήλους της ΕΛ.ΑΣ., παραπέμπει δε σε Προεδρικό Διάταγμα που θα εκδοθεί (περ.Δ) για τη ρύθμιση όλων των σχετικών συναφών θεμάτων του νόμου.

Ήδη, η πιο πάνω διαδικασία ανοίγει μία κερκόπορτα στην εισαγωγή στην ΕΛ.ΑΣ.

Πλην όμως, με ιδιαίτερη ανησυχία και έκπληξη πληροφορούμαστε ότι με νομοθετική τροπολογία, θα δίδεται η δυνατότητα το άνω προσωπικό να λαμβάνει θέση Ειδικού Φρουρού της ΕΛ.ΑΣ.! Με τον τρόπο αυτό, καταργείται κάθε έννοια διαφάνειας, αξιοκρατίας και διαγωνιστικής συνέπειας, αφού απονευρώνεται ουσιαστικά το επί χρόνια δοκιμασμένο σύστημα των πανελλαδικών εξετάσεων για την εισαγωγή στις σχολές Αστυφυλάκων και Αξιωματικών της ΕΛ.ΑΣ. και η διαγωνιστική διαδικασία για την κατάληψη θέσεων Ειδικών Φρουρών.

Ασφαλώς η Ομοσπονδία μας υποστηρίζει το δικαίωμα στην εργασία και αγωνιά, μαζί με χιλιάδες νέους, για την εργασιακή τους αποκατάσταση. Πλην όμως, δεν θα συνηγορήσει και δε θα επιτρέψει σε κανέναν να καταργεί αξιοκρατικούς και διαφανείς θεσμούς και κυριολεκτικά να βάζει "από το παράθυρο", με οποιαδήποτε ονομασία, αστυνομικό προσωπικό. Με αυτόν τον τρόπο καταρρακώνονται οι θεσμοί, καταργείται η αξιοκρατία και η διαφάνεια, φαλκιδεύεται το διαφανές και δίκαιο σύστημα των πανελλαδικών εξετάσεων και διαγωνισμών, και ουσιαστικά εμπαίζονται και οι ίδιοι οι εργαζόμενοι.

Αλήθεια, τόσο γρήγορα λησμονήσατε τις προεκλογικές σας δεσμεύσεις, όταν λέγατε ότι θα κλείσετε τις πληγές του παρελθόντος με τον τερματισμό του φαινομένου των αστυνομικών πολλών ταχυτήτων ή μήπως τις θυσιάζετε κι αυτές στο βωμό των μικροκομματικών συμφερόντων, ανοίγοντας το δρόμο για προσλήψεις από το παράθυρο, προσδοκώντας σε κομματικά οφέλη από τη δημιουργία ενός νέου πελατειακού συστήματος προσλήψεων και μάλιστα τη στιγμή που κάνατε μετά από έντονες πιέσεις μας, αγώνα δρόμου για την εξεύρεση κονδυλίων και την πληρωμή των «νυχτερινών».

Μάλλον για τα «ψηφαλάκια» γίνονται όλα αυτά και όχι για το καλό της αστυνομίας. Διότι αν σας ενδιέφερε πραγματικά ο εκσυγχρονισμός των αστυνομικών υπηρεσιών και η αναβάθμιση του εργασιακού στάτους των συναδέλφων μας, θα είχατε υλοποιήσει μια άλλη προεκλογική δέσμευσή σας, αυτή για την σύσταση διακομματικής επιτροπής για την αστυνομία, ώστε να πάψει μια για πάντα ο αστυνομικός θεσμός να αντιμετωπίζεται κατά το δοκούν είτε από τον εκάστοτε υπουργό είτε από τον εκάστοτε κυβερνητικό σχηματισμό

Καταγγέλλουμε, τέλος τις πιο πάνω πρακτικές και δηλώνουμε ότι θα είμαστε ριζικά αντίθετοι σε κάθε τέτοια λαϊκίστικη μεθόδευση που δεν προάγει το δημόσιο συμφέρον, το συμφέρον του Σώματος, των υπηρετούντων σε αυτό και τελικά της ίδιας της κοινωνίας.

Κύριε Υπουργέ,
Kύριε Αρχηγέ,

Την ύστατη αυτή ώρα, σας καλούμε να επανεξετάσετε τυχόν ειλημμένη απόφασή σας και να αφήσετε τους Δημοτικούς Αστυνομικούς να υπηρετήσουν το φυσικό χώρο για τον οποίο προσελήφθησαν. Σας καλούμε να μην επαναλάβετε τα λάθη με άλλα μέσα των προηγούμενων κυβερνήσεων, όταν εν μια νυκτί καταργούσαν το θεσμό της Δημοτικής Αστυνομίας.

Αποδείξτε εμπράκτως ότι είστε ευθυγραμμισμένος με το καλό της αστυνομίας και όχι με αποτυχημένα αποσπασματικά μέτρα, που το μόνο που πετυχαίνουν, είναι να ανατροφοδοτούν τη μιζέρια και το διχασμό σε ένα Σώμα, που αυτήν ειδικά την περίοδο χρειάζεται την ομοψυχία, την κοινή οραματική δράση και την κοινή προσπάθεια για να ανταποκριθεί κατά τον καλύτερο τρόπο στις προσδοκίες και τις απαιτήσεις του Ελληνικού Λαού.

Αν τελικά, απορρίψετε το αίτημά μας για τα «ψηφαλάκια», σας ενημερώνουμε ότι θα εξαντλήσουμε όλα τα ένδικα μέσα για την προστασία του αστυνομικού θεσμού, προσφεύγοντας στο Συμβούλιο της Επικρατείας, αφού το όλο εγχείρημα με τις προωθούμενες ρυθμίσεις είναι καταφανώς αντισυνταγματικό και άρα παράνομο.

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis