Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
16:24 | 02/07/2019
Του ΝΙΚΟΥ ΝΕΟΝΑΚΗ*
 
Ο Κρητικός ανέκαθεν είχε έφεση στα όπλα, μια συνήθεια όπου ανάγεται σε προηγούμενους αιώνες και τα επαναστατικά χρόνια, όπου αυτή η έφεση έγινε αιτία να βοηθήσει τη χώρα διαχρονικά σε πολέμους για την ελευθερία.
 
Από τότε μέχρι σήμερα ευτυχώς έχει απαλλαχθεί η χώρα μας από πολέμους και μάχες. Τις τελευταίες 10ετίες όμως η σωστά εννοούμενη παλικαριά και λεβεντιά έχει παραφραστεί.
 
Όταν ένα άτομο σε κοινωνικές εκδηλώσεις γλέντια, γάμους, βαπτίσεις κ.λπ., προσπαθεί να αυτοπροβληθεί ρίχνοντας βολές στο αέρα, εκεί τίθεται το ζήτημα της παράνομης οπλοφορίας και οπλοκατοχής.
 
Οι βολές στις κοινωνικές εκδηλώσεις έχουν αποδειχθεί θανατηφόρες ξανά και ξανά.
 
Ο φόρος αίματος που έχει πληρώσει η Κρήτη είναι τεράστιος.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η αφήγηση ενός αληθινού περιστατικού που αποδεικνύει γιατί η βαλλιστική ασπίδα είναι “must have” για τους αστυνομικούς περιπολίας

 
Όταν κάποιο άτομο που επιδίδεται σε άσκοπους πυροβολισμούς θέτει σε κίνδυνο τις ζωές των άλλων και φυσικά τη δική του.
 
Συνήθως γίνεται από άτομα που δεν γνωρίζουν τη χρήση των όπλων. Τα όπλο από μόνο του δεν σκοτώνει ούτε τραυματίζει, επαφίεται στο πως θα χρησιμοποιηθεί και με ποιο σκοπό από αυτόν που το κρατάει.
 
Αυτός που δυνητικά θέλει να επιδοθεί σε άσκοπους πυροβολισμούς αντί να προβεί σε αυτή τη πράξη θα μπορούσε να αποφύγει όλα τα παραπάνω και να ασχοληθεί με τη νόμιμη αθλητική σκοποβολή, η οποία μπορεί να του προσφέρει πολλά σε ατομικό και σε κοινωνικό επίπεδο.
 
Ένας αθλητής σκοποβολής είναι σπάνιο να προβεί σε άσκοπους πυροβολισμούς, διότι γνωρίζει καλά τη χρήση των όπλων. Ξέρει τι ζημιά μπορεί να προκαλέσει μια σφαίρα στην πτώση της, διότι έχει εκπαιδευτεί σε αυτό.
 
Σκοπευτήρια και σκοπευτικοί σύλλογοι είναι έτοιμοι να υποδεχθούν άτομα που θέλουν να γνωρίσουν τη σκοποβολή έτσι ώστε να επανέλθει η καλώς εννοούμενη λεβεντιά πάνω στα όπλα. Τέλος μια πρόταση την οποία επικροτώ προσωπικά είναι της Ένωσης Αστυνομικών Κρήτης, ότι οι νόμιμες άδειες οπλοφορίας θα πρέπει να δίνονται λίγο πιο εύκολα σε νομοταγείς πολίτες που έχουν λόγους να την πάρουν.
 
Με αυτόν τον τρόπο θα μειωθεί ευκολότερα το φαινόμενο της παράνομης οπλοφορίας και θα έχουμε λιγότερα ατυχήματα.
 
Όχι στη παράνομη οπλοφορία
 
* Ο Νίκος Νεονάκης είναι πρωταθλητής Ελλάδος στην σκοποβολή πολλά χρόνια και διπλωματούχος ομοσπονδιακός πρωταθλητής
Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis