Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
20:29 | 29/12/2014

Σε δύο χρόνια το ηλεκτρονικό εισιτήριο θα αντικαταστήσει πλήρως το χάρτινο εισιτήριο και τις κάρτες διαρκείας, στις αστικές συγκοινωνίες της Αθήνας.

Η σύμβαση του έργου υπεγράφη σήμερα μεταξύ του Ομίλου ΟΑΣΑ και της κοινοπραξίας «LG- ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή» παρουσία του υφυπουργού Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Μιχάλη Παπαδόπουλου.

«Το ηλεκτρονικό εισιτήριο θα δώσει πολλές δυνατότητες στους επιβάτες, θα συμβάλει καθοριστικά στη μείωση της εισιτηριο-διαφυγής και θα προσφέρει καλύτερης ποιότητας υπηρεσίες στους πολίτες» επισήμανε, σε δηλώσεις του, κατά την υπογραφή της σύμβασης, ο κ. Παπαδόπουλος.

Ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ΟΑΣΑ, Γρ. Δημητριάδης, σημείωσε πως το ηλεκτρονικό εισιτήριο αποτελεί εργαλείο με σαφή πλεονεκτήματα για τον σχεδιασμό και την υλοποίηση δικαιότερων τιμολογιακών πολιτικών- με χρέωση βάσει της απόστασης και της συχνότητας χρήσης- επιβραβεύοντας παράλληλα τους τακτικούς χρήστες του συστήματος και δημιουργώντας ένα τείχος προστασίας των εσόδων των αστικών συγκοινωνιών της Αθήνας.

Οι ηλεκτρονικές κάρτες θα συμπληρώσουν την έκδοση εισιτηρίων μέσω mobile ticketing, τα οποία είναι ήδη στη διάθεση των επιβατών των αστικών συγκοινωνιών από τα μέσα Δεκεμβρίου.

Οι «έξυπνες κάρτες» θα είναι δύο τύπων και η επικύρωσή τους θα γίνεται εξ’ αποστάσεως, χωρίς ο επιβάτης να χρειάζεται να εισάγει την κάρτα του στο επικυρωτικό μηχάνημα. Ο ένας τύπος ηλεκτρονικού εισιτηρίου θα υποκαταστήσει τις κάρτες απεριορίστων διαδρομών και ο άλλος τις δεσμίδες εισιτηρίων.

Η επικύρωση των «έξυπνων καρτών» θα είναι υποχρεωτική σε κάθε επιβίβαση. Οι επιβάτες θα επικυρώνουν την κάρτα τους με τη χρήση τερματικής συσκευής που θα είναι εγκατεστημένη εντός του οχήματος στην περίπτωση των οδικών μέσων (λεωφορεία, τρόλεϊ, τραμ), ενώ στην περίπτωση των σιδηροδρομικών μέσων (μετρό, αστικός και προαστιακός σιδηρόδρομος) η επικύρωση θα γίνεται στις πύλες εισόδου και εξόδου (υποχρεωτική και κατά την έξοδο).

Στην περίπτωση ελέγχου κομίστρου, ο επιβάτης θα επιδεικνύει την «έξυπνη κάρτα» που έχει επικυρώσει κατά την είσοδό του στο όχημα ή το σταθμό. Η «επαναφόρτισή» των καρτών θα γίνεται στα διάφορα σημεία πώλησής τους.

Πηγή:7imeres.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis