Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
07:59 | 27/06/2016

Μαίνεται η φωτιά που ξεκίνησε το βράδυ του Σαββάτου στα Δερβενοχώρια κοντά στο χωριό Στεφάνι. Οι κάτοικοι της περιοχής κάνουν λόγω για εμπρησμό καθώς άκουσαν και εκρήξεις την ώρα που ξέσπασε η φωτιά.
Το διπλό μέτωπο συνεχίζει να καίει. Αυτό που έχει κατεύθυνση προς Μαγούλα μοιάζει από το ξημέρωμα να έχει καλύτερη εικόνα, ενώ ήδη με το πρώτο φως της ημέρας ρίχτηκαν ξανά στη μάχη τα εναέρια μέσα. Ήδη στη μάχη με τις φλόγες μετέχουν 2 αεροσκάφη τύπου Canadair, αλλά και τέσσερα ελικόπτερα που βοηθούν τις επίγειες δυνάμεις καθώς η περιοχή είναι εξαιρετικά δύσβατη.

 

Στην περιοχή έχουν αναπτυχθεί μεγάλες δυνάμεις της Πυροσβεστικής με 65 οχήματα, 140 πυροσβέστες, 66 άτομα πεζοπόρο, ενώ τις δυνάμεις ενισχύει και ο στρατός με 30 άτομα.
Η έκταση των μετώπων είναι μεγάλη. Τα σημεία όπου καίει η φωτιά είναι πεφκόφοιτα και είναι χαρακτηριστικό ότι σε ολόκληρο το λεκανοπέδιο της Αττικής λόγω της κατεύθυνσης των ανέμων υπάρχει έντονη μυρωδιά καμένου και πέφτουν στάχτες από τον ουρανό.

 

 

 

Σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση από την Πυροσβεστική Υπηρεσία, η πυρκαγιά, η οποία έχει μεγάλη περίμετρο, έχει διασπαστεί σε δύο μεγάλα μέτωπα, ένα προς νοτιοδυτικά και συγκεκριμένα προς την πλευρά της Μαγούλας και ένα με ανατολική κατεύθυνση, προς την πλευρά της Πάρνηθας.

Το Νοτιοδυτικό μέτωπο, είναι μέσα σε χαράδρες και εξαιρετικά δύσβατη περιοχή, που είναι αδύνατο να πλησιάσουν επίγειες δυνάμεις και αντιμετωπιζόταν από τα εναέρια μέσα.

 

 

Στο Ανατολικό μέτωπο έχει πέσει μεγάλο βάρος των προσπαθειών των επίγειων δυνάμεων πυρόσβεσης, ώστε να μην υπάρξει κίνδυνος εξάπλωσης προς την Πάρνηθα.

 

newsit.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis