“Βραχιολάκι”: Ήρθε και θα... φορεθεί πολύ – Ο πρώτος κρατούμενος που το έβαλε

TO ΝΕΟ ΜΟΝΤΕΛΟ ΤΗΣ ΚΑΤ ΟΙΚΟΝ ΚΡΑΤΗΣΗΣ
“Βραχιολάκι”: Ήρθε και θα... φορεθεί πολύ – Ο πρώτος κρατούμενος που το έβαλε
Το “βραχιολάκι” φορέθηκε για πρώτη φορά στην Ελλάδα, αναμένεται να κάνει... θραύση και να δώσει “ανάσα” στις φυλακές που ασφυκτιούν!
Το ηλεκτρονικό “βραχιολάκι” είναι το νέο μοντέλο της κατ’ οίκον κράτησης με το σύστημα του γεωεντοπισμού και εφαρμόστηκε πρώτη φορά προχθές, σε Βρετανό υπήκοο που γεννήθηκε στη Γαλλία.
 
Πρόκειται για έναν 55χρονο ο οποίος ήταν καταζητούμενος και πιάστηκε βάση διεθνούς εντάλματος σύλληψης των ελληνικών αρχών στη Μάλαγα της Ισπανίας, εκδόθηκε στην Ελλάδα κι έκτοτε ήταν κρατούμενος στις φυλακές Κορυδαλλού. Εγκρίθηκε το αίτημά του για υπαγωγή στις ευεργετικές διατάξεις και πλέον εκτίει το υπόλοιπο της ποινής στο σπίτι του, στο Παγκράτι.
 
Η κάθε κίνηση του Βρετανού ελέγχεται ηλεκτρονικά και αποτυπώνεται σε χάρτη που λειτουργεί στο κέντρο ελέγχου ιδιωτικής εταιρείας σεκιούριτι. Στην περίπτωση που χαθεί για διάστημα μεγαλύτερο του πεντάλεπτου το σήμα εκπομπής, ενημερώνεται η Αστυνομία και ξεκινά η διαδικασία αναζήτησης του. Στην περίπτωση που συλληφθεί, θα επιστρέψει στη φυλακή, ενώ θα η ποινή σχεδόν θα διπλασιαστεί.
 
newsit.gr