Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
16:29 | 03/11/2019

Οι κατηγορίες της απάτης κατ’ εξακολούθηση, με συνολικό όφελος άνω των 30.000 ευρώ, της πλαστογραφίας, της υπεξαγωγής εγγράφων και της αντιποίησης του δικηγορικού λειτουργήματος, αποδίδονται σε έναν 58χρονο κάτοικο Πεταλούδων, που θα απολογηθεί ενώπιον της τακτικής Ανακρίτριας Ρόδου την 5η Νοεμβρίου 2019.

Ο 58χρονος φέρεται να εξαπάτησε τουλάχιστον 17 Αλβανούς, εκμεταλλευόμενος την επιθυμία τους να αποκτήσουν νομιμοποιητικά έγγραφα στην Ελλάδα, ενώ ως συνεργός του σε δύο υποθέσεις φέρεται να είναι μια δικηγόρος των Αθηνών, που θα απολογηθεί σε δεύτερο χρόνο.

[custom:google-ads]

Σύμφωνα με την εφημερίδα “Δημοκρατική” η έρευνα, που διεξήχθη από αξιωματικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρόδου, ξεκίνησε τον Ιούνιο του 2016, ολοκληρώθηκε μόλις πρόσφατα και οδήγησε στην άσκηση κακουργηματικών διώξεων.

Ο 58χρονος είχε συλληφθεί την 2α Ιουνίου 2016, για υπεξαγωγή εγγράφων, πλαστογραφία, απάτη και παράβαση της νομοθεσίας που διέπει τη διαμονή των αλλοδαπών στη χώρα και είχε αφεθεί ελεύθερος προκειμένου να διενεργηθεί προκαταρκτική εξέταση για την πλήρη εξιχνίαση της δράσης του.

Προσποιούμενος το δικηγόρο με το πρόσχημα διεκπεραίωσης των διαδικασιών έκδοσης αδειών διαμονής αλλοδαπών στη χώρα, εξαπατούσε συστηματικά Αλβανούς, από τους οποίους αποσπούσε σημαντικά χρηματικά ποσά υπεξαιρώντας τα ταξιδιωτικά τους έγγραφα και προμηθεύοντάς τους με πλαστά πιστοποιητικά.

Πηγή: dimokratiki.gr,  newsit.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis