Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
12:00 | 10/07/2016

Να δείτε που τελικά όχι μόνο δεν θα πουληθούν τα NH 90,αλλά θα αρχίσουν να πετούν κανονικά. Γιατί το λέμε αυτό;Μα επειδή όλα τα ιπτάμενα μέσα του ΣΞ -δεν είναι και πολλά- αρχίζουν και “φορτώνονται” με απίστευτες ώρες πτήσεων,για αποστολές που θα μπορούσαν να είχαν αποφευχθεί,αν αυτό το κράτος είχε στοιχειώδη προγραμματισμό και σχεδίαση.

Ο λόγος για τα ελικόπτερα Chinook τα οποία μετά από το …μπαρά αεροδιακομιδών που έκαναν,τώρα τα ΄χουν ρίξει για τα καλά στη μάχη της πυρόσβεσης.

chinook1

Μόνο χθες,  “ο Στρατός Ξηράς, συνέδραμε στην επιχείρηση κατάσβεσης της πυρκαγιάς στη Σάμο, με τη διάθεση στις επίγειες δυνάμεις κατάσβεσης τμήματος 80 ανδρών της 79 ΑΔΤΕ και με τη διάθεση ενός ελικοπτέρου CH-47D της Αεροπορίας Στρατού”,γράφει το ΓΕΣ σε ανακοίνωσή του.

Το ελικόπτερο συμπλήρωσε συνολικά 11 ώρες και 40 λεπτά πτήσης και εκτέλεσε 46 ρίψεις νερού! Γι΄αυτό και μετά όπως φαίνεται από τις φωτογραφίες πήγε για…πλύσιμο,ώστε να αντιμετωπιστούν πιθανά προβλήματα από το αλμυρό θαλασσινό νερό.

chinook2

chinook3

“Να μην πετάξουν τα Chinook για να βοηθήσουν στην κατάσβεση πυρκαγιών” θα ρωτήσουν αρκετοί. Έτσι όπως τα καταφέραμε δεν έχουμε επιλογές.Αλλά ακριβώς αυτό είναι στο οποίο ασκούμε κριτική.Όσοι έχουν την ευθύνη των αποφάσεων βγήκαν Ιούλιο μήνα να μας πουν ότι ανακάλυψαν πως πρέπει κάτι να κάνουμε με τα εναέρια μέσα πυρόσβεσης,γιατί τα Canadair είναι πολύ παλιά.Κάποια απ΄ αυτά.Τον Ιούλιο το ανακάλυψαν; Ή απλώς πόνταραν στην τύχη που μέχρι στιγμής δεν τους….χαμογέλασε στο θέμα των πυρκαγιών…

Η νοοτροπία που έχει περάσει σ΄ όλο τον κρατικό μηχανισμό ότι στα δύσκολα έχουμε και τον στρατό βρε αδελφέ καπου πρέπει να τελειώνει…

 

www.militaire.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis