Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
12:14 | 21/11/2016

Ο Αμερικανός πρόεδρος Μπάρακ Ομπάμα στην ομιλία του στην Αθήνα κάλεσε τους Έλληνες να μην εγκαταλείπουν τη χώρα τους. “Μείνετε εδώ για να μεγαλουργήσετε”, είπε.

Η προτροπή αφορά κυρίως τους νέους ανθρώπους.Τα νέα παιδιά.

Είναι δύσκολο να τα κάνεις να πιστέψουν ότι υπάρχει ελπίδα.

Πολύ περισσότερο τους γονείς τους που τα προτρέπουν να φύγουν στο εξωτερικό.

Θα μας επιτραπεί να επισημάνουμε ότι αυτές οι παροτρύνσεις έχουν πάρει πλέον διαστάσεις υπερβολής σε κάποιες περιπτώσεις…Αλλά οι αγωνίες των Ελλήνων γονιών πάντα είχαν ένα στοιχείο υπερβολής.

Υπάρχει και μια διάσταση σ΄ αυτό το νέο κύμα μετανάστευσης που ελάχιστοι έχουμε αντιληφθεί. Όσοι ασχολούνται όμως με τα θέματα της εφεδρείας μας επεσήμαναν ότι το “φευγιό” των νέων έχει τεράστιες επιπτώσεις στην εφεδρεία και στο σύστημα επιστρατεύσεως! Γιατί;

Ένας μεγάλος αριθμός Ελλήνων που αποφάσισαν να αναζητήσουν καλύτερο μέλλον στο εξωτερικό είναι ηλικίας από 25 ως 45 ετών! Όσοι παρακολουθούν τα θέματα εφεδρείας όπως ο ΠΣΕΕΔ/ΣΑΚ του Αλέξανδρου Κόντου κάνουν λόγο για 300 χιλιάδες που έφυγαν κατά τη διάρκεια των τελευταίων επτά ετών. Ακόμη κι αν το νούμερο αυτό είναι υπερβολικό,είναι βέβαιο ότι ο αριθμός νέων που είναι ακόμη ενεργοί στο επιστρατευτικό σύστημα και στην εφεδρεία είναι τεράστιος!

Σύμφωνα με έκθεση της Τράπεζας της Ελλάδος με θέμα «Φυγή ανθρωπίνου κεφαλαίου: σύγχρονη τάση μετανάστευσης των Ελλήνων στα χρόνια της κρίσης», ο αριθμός των μονίμως εξερχόμενων Ελλήνων ηλικίας 15-64 ετών, από το 2008 μέχρι σήμερα, ξεπερνά τις 427.000.Η επίσημη έκθεση δημοσιεύθηκε τον Ιούλιο!

Συνεπώς όση δόση υπερβολής κι αν έχουν τα στοιχεία που δίνουν οι άνθρωποι που ασχολούνται με την εφεδρεία είναι προφανές ότι υπάρχει τεράστιο πρόβλημα!

Η εφεδρεία στην Ελλάδα και πριν τη κρίση, αλλά κυρίως με την έλευσή της είναι μονίμως στη γωνία.Κι αυτή την αφήσαμε στα χέρια κάποιων ρομαντικών οι οποίοι παλεύουν να κρατήσουν μακρυά την “ακροδεξιά επιρροή” που έχει σπεύσει να εκμεταλλευθεί την πολύχρονη και διακομματική αδιαφορία του επίσημου κράτους.

Τα τελευταία δέκα χρόνια η μείωση των διαθέσιμων κονδυλίων του ετήσιου προϋπολογισμού από την εφεδρεία καταλαμβάνει την πρώτη θέση στο κόψιμο των δαπανών!

Ο ΥΕΘΑ Π.Καμμένος στην συνέντευξή του στο Militaire.gr  είπε ότι δίνει τεράστια σημασία στην ένταξη των εφέδρων στο σύστημα άμυνας της χώρας.Πως όμως θα γίνει αυτό χωρίς χρήματα; Οι ασκήσεις εφέδρων γίνονται πλέον περίπου με …ρεφενέ απ΄ όσους συμμετέχουν.

 

 www.militaire.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis