Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
19:59 | 03/05/2015

Ο ιστότοπος unlock-apple-iphone[DOT]com λειτουργεί εδώ και περίπου 5 χρόνια, με έδρα τον Παναμά, και διαφημίζει υπηρεσίες «ξεκλειδώματος» και «jailbrake» για τα περισσότερα μοντέλα του iPhone, φυσικά «εντελώς δωρεάν». Αυτο-συστήνεται ως η No1 ιστοσελίδα του Διαδικτύου για «ξεκλείδωμα» των iPhone και αναφέρει ότι «έχει ψηφιστεί ως η καλύτερη “υπηρεσία ξεκλειδώματος” για δύο συνεχόμενα έτη, το 2014 και το 2015»!

iphone-2

Το μήνυμα που διαβάζει ο επισκέπτης της ιστοσελίδας έχει ως εξής:

Unlock Your iPhone To Use With The Cell Phone Service Provider Of Your Choice – Anywhere In The World

Voted “The Best iPhone Unlocking Service Provider” For Both 2014 And Also Now For 2015!

Welcome to the internet’s No.1 iPhone unlocking website, 100% committed to bringing you the best unlocking solutions available on the internet today, guaranteeing complete trouble-free iPhone usage around the world.

Jailbreak & unlock your iPhone in minutes and use it on any compatible cellular network, globally. We provide unparalleled 24/7 customer support and in the unlikely event you are dissatisfied with our service, we offer a full 100% money back guarantee* – so you know you are buying with confidence.

Παρ’ ότι, λοιπόν, η υπηρεσία είναι «δωρεάν», τελικά ο χρήστης – επισκέπτης καλείται να πληρώσει $29.99, που είναι μάλιστα και «προσφορά», καθώς το κόστος της υπηρεσίας χωρίς την έκπτωση είναι το διπλάσιο, δηλαδή $60.

iphone-3

Το ότι μια ιστοσελίδα ζητάει χρήματα από τους επισκέπτες της, σημαίνει ότι ο επισκέπτης θα χρειαστεί λογικά να συμπληρώσει μια φόρμα εγγραφής σε κάποια υπηρεσία ή να δώσει στοιχεία της πιστωτικής του κάρτας ή του τραπεζικού του λογαριασμού. Κάτι τέτοιο συνεπάγεται και αυξημένο κίνδυνο για τα προσωπικά και τραπεζικά δεδομένα των χρηστών: πριν δώσετε στοιχεία σε κάποιον άγνωστο στο Διαδίκτυο, πρέπει να είστε σίγουροι τόσο για την ασφάλεια των δεδομένων, όσο και για την αξιοπιστία του παραλήπτη τους.

iphone-4

Στην περίπτωσή μας, λοιπόν, η ιστοσελίδα unlock-apple-iphone[DOT]com δεν είναι αξιόπιστη και υπάρχει σωρεία σχετικών αναφορών από χρήστες παγκοσμίως πως παρότι πλήρωσαν τα χρήματα, δεν τους παρασχέθηκε η διαφημιζόμενη «υπηρεσία». Ενώ μάλιστα προσπάθησαν να επικοινωνήσουν με κάποιον «υπεύθυνο» της ιστοσελίδας για να ζητήσουν «τα χρήματά τους πίσω», διαπίστωσαν ότι δεν υπάρχει ούτε τηλέφωνο επικοινωνίας, ούτε email!

iphone-5

Καλύτερα, συνεπώς, να μη μπείτε στη διαδικασία να «ψωνίσετε» από τη συγκεκριμένη ιστοσελίδα, η οποία βρίσκεται ήδη στις «μαύρες λίστες» των εταιρειών ασφάλειας.

Μια λίστα από απατηλές ιστοσελίδες που προσφέρουν παρόμοιες «υπηρεσίες ξεκλειδώματος» μπορείτε να βρείτε εδώ.

fakes

Τέλος, αν έχετε αγοράσει το κινητό σας τηλέφωνο iPhone από το εξωτερικό και θέλετε να το χρησιμοποιήσετε στην Ελλάδα, δηλαδή με σύνδεση ελληνικής εταιρεία κινητής τηλεφωνίας, είναι προτιμότερο να ακολουθήσετε το νόμιμο τρόπο, μέσω του Apple Support.

Περισσότερα στο:cybersecurity.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis