Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
11:44 | 14/09/2016

Η μόνη κίνηση που έχει γίνει ως τώρα από το υπουργείο Άμυνας, το οποίο εξακολουθεί να διαβεβαιώνει ότι δεν θα υπάρξουν μειώσεις, είναι η επιστολή του Π. Καμμένου προς τον Πρωθυπουργό στην οποία εκφράζει τις αντιρρήσεις του για το θέμα των περικοπών που αφορούν στα ειδικά μισθολόγια και τα ισοδύναμα της τάξης των 300 εκατομμυρίων που πρέπει να εξοικονομηθούν ετησίως στον τομέα της Άμυνας.

Κάπως έτσι και με τον χρόνο να τρέχει οι ένστολοι βρίσκονται μια ανάσα απ' τις περικοπές των μισθών τους οι οποίες βάσει των υπολογισμών μπορεί να φτάσουν ακόμη και τα 300 ή και τα 400 ευρώ στα υψηλόβαθμα στελέχη.

Το πάγωμα των ωριμάνσεων, λένε συνδικαλιστές όλων των κλάδων που υπάγονται στα ειδικά μισθολόγια δεν μπορεί να καλυφθεί με τη λεγόμενη προσωπική διαφορά.

Το υπουργείο Οικονομικών βιάζεται να κλείσει το ζήτημα καθώς ως 3/10 θα πρέπει να έχει κατατεθεί το προσχέδιο του προϋπολογισμού. Δικαστικοί, γιατροί του ΕΣΥ, στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων κλπ αν δεν βρεθούν τα ισοδύναμα και εάν δεν έχουν νομοθετηθεί οι παρεμβάσεις για άλλου είδους περικοπές από τα υπουργεία τους θα βρεθούν αντιμέτωποι με διετές πάγωμα της μισθολογικής τους ωρίμανσης για τα έτη 2017 και 2018.

Ήδη οι δικαστικοί έχουν διαμηνύσει ότι όχι απλά δεν δέχονται νέα μείωση των αποδοχών τους, οι οποίες έχουν περικοπεί κατά 50% τα τελευταία χρόνια, αλλά και να ισχύσει η απόφαση για ανάκληση της μείωσης που υπέστησαν το 2013 και να τους αποδοθούν τα χρήματα αναδρομικά.

Στο ίδιο μήκος κύματος κινούνται και οι γιατροί του ΕΣΥ που διαβλέπουν σχέδιο νέων μειώσεων καθώς όπως λένε από τους 7.000 ιατρούς του ΕΣΥ ελάχιστοι είναι εκείνοι που θα προαχθούν και έτσι η μη εύρεση ισοδύναμων τους κάνει να υποπτεύονται εσκεμμένη καθυστέρηση ώστε να υπάρξουν νέες μειώσεις στο κλάδο. Οι γιατροί τονίζουν ότι με την κατάργηση του ειδικού ιατρικού μισθολογίου η μείωση των αποδοχών τους θα φτάσει το 20%.

Διαβάστε περισσότερα στο newsit.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis