Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
08:14 | 31/05/2017

Η συγκεκριμένη οργάνωση, που θεωρείται από τις πλέον ενεργές και επικίνδυνες, από το Αντιτρομοκρατικό Επιτελείο της ΕΛ.ΑΣ, δείχνει να αναβαθμίζει συνεχώς την δράση της, και μάλιστα στα πρότυπα των παλιών οργανώσεων “αντάρτικου πόλης” και κυρίως του “ΕΛΑ” που εξαρθρώθηκε το 2002, ενώ είχε αναστείλει την δράση του το 1995 με σχετική προκήρυξη έπειτα από βόμβα που είχε τοποθετήσει στην ΑΣΟΕΕ.

Το μακροσκελές κείμενο – προκήρυξη αναφέρεται κυρίως στην νέα συμφωνία κυβέρνησης και θεσμών και μάλιστα ο συντάκτης του αναλύει με οικονομικούς όρους την συμφωνία, μέσα όμως από μια μαρξιστική ματιά.

Ωστόσο αυτό που προβληματίζει τους αναλυτές της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας, είναι η αναφορά του συντάκτη της προκήρυξης στον “Καπετάν - Ανέστη” τον λεγόμενο και αιρετικό καπετάνιο του ΕΛ.ΑΣ και στη συνέχεια του ΔΣΕ.

Πρόκειται για μια “ιστορική φυσιογνωμία” της λεγόμενης εξτρεμιστικής Αριστεράς, την ιστορία του οποίου ωστόσο γνωρίζουν μόνο οι λεγόμενοι “παλιοί” του “χώρου”, ενώ τα νέα πρόσωπα τις νεοτρομοκρατίας στην Ελλάδα, μάλλον αγνοούν την φυσιογνωμία του “Μπάρμπα Γιάννη”, όπως ήταν γνωστός στους κύκλους της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς τις δεκαετίες του '70, του '80 και του '90.

Κατά συνέπεια, η αναφορά στο όνομα του “Καπετάν - Ανέστη”, έχει προκαλέσει έντονο προβληματισμό, καθώς το αντιτρομοκρατικό επιτελείο ακόμα και σήμερα, θεωρεί πάγια την άποψη πως ο “Μπάρμπα Γιάννης” είναι ο “πατέρας” του λεγόμενου ελληνικού “αντάρτικου πόλης” από την Μεταπολίτευση μέχρι και την εξάρθρωση των “μεγάλων” οργανώσεων “17Ν” και “ΕΛΑ” το καλοκαίρι του 2002.

Ρεπορτάζ: Θεοδόσης Πάνου

newsit.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis