Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
09:28 | 14/02/2019

Η φιλοκυβερνητική εφημερίδα Yeni Safak με νέο δημοσίευμά της “υπενθυμίζει” σε Ελλάδα και Κύπρο, την “Mavi Matan” ή στα ελληνικά “Γαλάζια Πατρίδα”, το όνομα δηλαδή που έδωσαν οι Τούρκοι, στα “μαζικότερα ναυτικά στρατιωτικά γυμνάσια της Τουρκίας στη σύγχρονη ιστορία της” όπως χαρακτηριστικά αναφέρει η εφημερίδα στον τίτλο.

Την ίδια μέρα που ο Έλληνας Υπουργός Εθνικής Άμυνας Ευάγγελος Αποστολάκης συναντούσε τον Τούρκο ομόλογό του Χουλουσί Ακάρ, με χαμόγελα και εναγκαλισμούς, η τουρκική εφημερίδα υπενθύμιζε την στρατιωτική άσκηση της Τουρκίας ονόματι “Γαλάζια Πατρίδα”.

[custom:google-ads]

Μπορεί η ανακοίνωση αυτής της στρατιωτικής άσκησης να έχει γίνει από τον Ιανουάριο, ωστόσο από ότι φαίνεται οι τουρκικές στρατιωτικές δυνάμεις έχουν προχωρήσει πυρετωδώς στις απαιτούμενες προετοιμασίες για την διεξαγωγή τους. 

Σύμφωνα με το δημοσίευμα η Τουρκία πρόκειται “να διεξάγει πολύ σύντομα τα μαζικότερα και μεγαλύτερα ναυτικά στρατιωτικά γυμνάσια στην σύγχρονη ιστορία της”. Ειδικότερα, οι στρατιωτικές ασκήσεις με το όνομα “Γαλάζια Πατρίδα” έχουν καθορισθεί από τις 27 Φεβρουαρίου μέχρι τις 8 Μαρτίου και οι οποίες θα λάβουν χώρα την ίδια στιγμή στη Μαύρη Θάλασσα, το Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ειδική τιμή για όσους ένστολους επιθυμούν να παρακολουθήσουν σεμινάριο στις Α' Ψυχολογικές Βοήθειες

Οι Ένοπλες Δυνάμεις της Τουρκίας (TAF), τα πολεμικά πλοία και τα πλοία υποστήριξης, οι αεροναυτικές δυνάμεις, τα παράκτια στρατεύματα, οι επίλεκτες στρατιωτικές δυνάμεις ειδικών επιχειρήσεων, μαζί με τις δυνάμεις του Στρατού Ξηράς, της Πολεμικής Αεροπορίας και της Ακτοφυλακής, θα συμμετάσχουν στα επερχόμενα στρατιωτικά γυμνάσια.

Στο δημοσίευμα γίνεται επίσης λόγος για τα νέα όπλα και συστήματα που έχουν ενσωματωθεί στις τουρκικές Ένοπλες Δυνάμεις, τα οποία θα αποκαλυφθούν και θα χρησιμοποιηθούν για πρώτη φορά και τα οποία έχουν ως στόχο αφενός τη βελτιστοποίηση και ανάπτυξη της διαλειτουργικότητας μεταξύ των διαφόρων στρατιωτικών διοικήσεων και αφετέρου την αύξηση και ενίσχυση του βαθμού επιχειρησιακής ετοιμότητας των στρατιωτικών δυνάμεων που θα λάβουν μέρος στις ασκήσεις.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στο προηγούμενο δημοσίευμά της, η Yeni Safak ανέφερε χαρακτηριστικά ότι “η τουρκική άσκηση θα αποτελεί απάντηση στην επίδειξη δύναμης που θα προσπαθήσουν να κάνουν την ίδια περίοδο με αντίστοιχη κοινή άσκηση η Ελλάδα, η Κύπρος, η Αίγυπτος και το Ισραήλ”, αναφέρεται, ενώ σημειώνεται ότι «Ελλάδα και Κύπρος, που προσπαθούν να δημιουργήσουν τετελεσμένα στην Ανατολική Μεσόγειο, αναμένεται να παρακολουθήσουν με μεγάλη προσοχή την ‘Μπλε Πατρίδα”.

“Με την άσκηση αυτή, οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις θα ενισχύσουν την κυριαρχία τους στην 462 τετραγωνικών χιλιομέτρων θάλασσα και θα απευθύνει μία σαφή προειδοποίηση σε όσους προετοιμάζουν χάρτες εισβολής”. 

Με πληροφορίες από: Yeni Safak / sigmalive , onalert.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis