Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
08:59 | 15/02/2015

Ένας νεαρός μουσουλμάνος στάθηκε με καλυμμένα τα μάτια σε μια πλατεία του Τορόντο του Καναδά, έχοντας στα πόδια του δυο ταμπέλες που ανέγραφαν «Είμαι μουσουλμάνος. Είμαι χαρακτηρισμένος ως τρομοκράτης» και «Σε εμπιστεύομαι. Εσύ με εμπιστεύεσαι; Δώσε μου μια αγκαλιά» στο πλαίσιο ενός κοινωνικού πειράματος στον απόηχο των τρομοκρατικών επιθέσεων στη Γαλλία.

Labelled-a-terrorist

Και όπως δείχνει αυτό το συγκινητικό βίντεο οι Καναδοί – που εξάλλου φημίζονται ότι είναι από τους πιο ευγενικούς λαούς παγκοσμίως- δεν τον απογοήτευσαν… Ενόσω ο 23χρονος Μουσταφά Μόουλα περίμενε στην πολυσύχναστη πλατεία με τα χέρια του απλωμένα, αρκετοί πολίτες έσπευσαν να τον αγκαλιάσουν θερμά, χωρίς καμία επιφύλαξη.

Labelled-a-terrorist3

Το βίντεο, το οποίο αναρτήθηκε στο YouTube με την περιγραφή: «Θέλουμε να σπάσουμε τους φραγμούς και να προκαλέσουμε τη συνειδητοποίηση για την ισλαμοφοβία», έχει προβληθεί πάνω από 1.230.000 φορές μέχρι στιγμής.

Η 24χρονη Άσμα Γκαλούτα, η οποία και εμπνεύστηκε το κοινωνικό πείραμα, δήλωσε ότι σκοπός του ήταν ο μουσουλμάνος να δείξει «απόλυτη εμπιστοσύνη» στον κόσμο, καταδεικνύοντας έτσι ότι είναι μέλος της καναδικής κοινωνίας.

«Έτσι όπως ήταν, ο καθένας θα μπορούσε να τον βλάψει. Είμαι συγκινημένη που οι άνθρωποι ανταποκρίθηκαν τόσο θετικά… Πολλοί από εμάς αισθάνονται περιθωριακοί. Οι γεννημένοι στη Δύση Μουσουλμάνοι έχουν να αντιμετωπίσουν αυτή την κρίση ταυτότητας προσπαθώντας να αγκαλιάσουν τη δυτική κουλτούρα, αλλά και να διατηρήσουν την πίστη τους» εξήγησε.

«Στο τέλος της ημέρας, πρέπει να συνυπάρξουμε» είναι το σημαντικό και γεμάτο αλήθεια μήνυμα της 24χρονης.

Labelled-a-terrorist4

Labelled-a-terrorist5

Πηγή: skai.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis