Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
11:15 | 21/03/2019

Εξιχνιάσθηκε, ύστερα από συστηματική και μεθοδική έρευνα αστυνομικών του Τμήματος Ασφάλειας Εορδαίας, πλήθος κλοπών που διαπράχθηκαν σε οικίες , στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου Εορδαίας.

Για τις υποθέσεις αυτές, ταυτοποιήθηκαν ως δράστες τρεις ημεδαποί άνδρες, ένας 27χρονος και δυο 22χρονοι , σε βάρος των οποίων σ χηματίσθηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα, για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών.

[custom:google-ads]

Ειδικότερα, μετά από ενδελεχή έρευνα, κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων και αστυνομικές εξακριβώσεις διαπιστώθηκε ότι, οι προαναφερόμενοι ημεδαποί, από αρχές Νοεμβρίου του 2018 έως αρχές Μαρτίου του 2019, χρησιμοποιώντας την ίδια μεθοδολογία ( modus operandi ) διέπραξαν, στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου Εορδαίας, συνολικά 10 διαρρήξεις-κλοπές οικιών , εκ των οποίων 6 τετελεσμένες και 4 σε απόπειρα.

Ως προς τη μεθοδολογία δράσης των δραστών εξακριβώθηκε ότι, αφού παραβίαζαν με την χρήση αιχμηρού αντικειμένου (κατσαβίδι) παράθυρα ή μπαλκονόπορτες ή κύριες εισόδους μονοκατοικιών , εισέρχονταν στο εσωτερικό τους, αφαιρώντας τιμαλφή και χρηματικά ποσά.

Η συνολική αξία των κλαπέντων αντικειμένων ανέρχεται στο χρηματικό ποσό των 27.000 ευρώ, ενώ από το Τμήμα Ασφάλειας Εορδαίας συνεχίζεται η προανάκριση για την τυχόν συμμετοχή τους και σε άλλες παρόμοιες αξιόποινες πράξεις.

Η σχηματισθείσα δικογραφία, κακουργηματικού χαρακτήρα, θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Κοζάνης.

 

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis