Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
21:13 | 03/05/2015

Για όσους έχασαν το Α΄ ΜΕΡΟΣ μπορούν να το βρούν ΕΔΩ

 

6 - Ειδικής Ομάδας Δράσης της Σρι Λάνκα
 

 sri lanka

Το STF είναι μονάδα της αστυνομία της Σρι Λάνκα, που καταπολεμά την τρομοκρατία.

Πρωταρχικό της καθήκον είναι να λάβει η αστυνομία ηγετικό ρόλο στην αντιμετώπιση του κινήματος των Τίγρεων Ταμίλ, μιας αυτονομιστικής κίνησης ανταρτών

Το STF βοήθησε τις κινεζικές αρχές στην προετοιμασία για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Πεκίνου.

Σχηματίστηκαν το 1983, με επικεφαλή έναν Ολύμπιο από τη Σρι Λάνκα Ολυμπίου. Η πρώτη εκπαίδευσής τους προήλθε από το στρατό της Σρι Λάνκα, αλλά η SAS από τη Βρετανία επίσης προσέφερε στοιχεία ενώ και οι Shin Beth αξιωματικοί από το Ισραήλ συνέβαλαν.

Πολλές από τις λειτουργίες τους έχουν ουσιαστικά στρατιωτικό χαρακτήρα, όπως και πολλών από τη λίστα μας με τις κορυφαία 10 ομάδες.

Η εκπαίδευση τους δεν έχει συμπεριλάβει τις ακριβολογείες των ανθρώπινων δικαιωμάτων. Έχουν συχνά κατηγορηθεί για παράνομες δολοφονίες και εξαφανίσεις.

Κουβαλούν περίστροφα, αλλά και κονιάματα, χειροβομβίδες και εκτοξευτήρες πυραύλων και τεθωρακισμένα οχήματα μεταφοράς προσωπικού αποτελούν επίσης μέρος του οπλοστασίου τους.
 
 
7 – Royal Canadian Mounted Police

220px-Due_south_cast_photo

rcmp royal-canadian-mounted-police

Η δύναμη αυτή έχει μερικές από τις πιο cool στολές του κόσμου, καθώς και μια από τις καλύτερες αστυνομικές εκαπιδεύσεις του κόσμου.
 
Το πρόγραμμα κατάρτισης για να ενταχθεί κανείς στους Mounties διαρκεί για ένα απαιτητικό εξάμηνο, όπου κάθε μέρα αρχίζεις στις 6 το πρωί και τελειώνεις όχι νωρίτερα από τις 16:30.
 
Μερικές από τις δυνάμεις σε αυτή τη λίστα βρίσκονται κοντά στις παραστρατιωτικές δυνάμεις, αλλά οι Mounties έχουν εξελιχθεί με τα χρόνια και η «κοινοτική αστυνόμευση» αποτελεί ένα μεγάλο μέρος της εκπαίδευσής τους.
 
Οι νεοσύλλεκτοι αναλαμβάνουν μια μεγάλη ευθύνη για την ανάπτυξη των δικών τους σωματικών και ψυχικών ταλέντων σε ένα ακαδημαϊκό περιβάλλον γεματο προκλησεις.
 
Μόλις ολοκληρωθούν αυτοί οι έξι μήνες, υπάρχουν ακόμη έξι μήνες κατάρτισης στον τομέα.
 
Στην καθημερινη τους εκπαισευση περιλαμβανεται βάδισμα στις 6.15 π.μ., τζόκινγκ μεταξύ των τάξεων, πυγμαχία, push ups και τρέξιμο τεσσάρων μιλίων.
 
Η αστυνομία του Καναδά είναι μια από τις πιο επιτυχημένες και σεβαστές στον κόσμο, και αυτό το καθεστώς εκπαίδευσης είναι ένας από τους λόγους.
 
8 - Γαλλική αστυνομία Nationale RAID

raid french police

 
Γνωστοί ως Μαύροι Πανθήρες, οι RAID σχηματίστηκαν το 1985 για την αντιμετώπιση των βίαιων εγκληματιών και τρομοκρατών.
 
Βρίκονται στο καθήκον όταν ο Πρόεδρος Ομπάμα ή άλλοι φτάνουν στο Παρίσι και αποτελούν μια μικρή ελίτ εφόσον υπάρχουν μόνο 60 από αυτούς.
 
Η επιλογή τους είναι αυστηρή και μόνο οι αστυνομικοί με εμπειρία τουλάχιστον πέντε ετών και με κορυφαία φυσική κατάσταση μπορούν να κάνουν αίτηση.
 
Το ποσοστό επιτυχίας είναι περίπου 10 από κάθε 600 αιτούντες.
 
Η εκπαιδευτική διαδικασία διαρκεί περίπου εννέα μήνες και περιλαμβάνει έξι ώρες την ημέρα σκληρή σωματική εργασία.
 
Μαθαίνουν πολεμικές τέχνες, τακτικές, σκοποβολή, μαθαίνουν πώς να εισβάλλουν σε λεωφορεία, αεροπλάνα και τρένα, να διασώζουν ομήρους, να επίτίθενται από ελικόπτερα, να οδηγούν σαν τρελοί και ακόμη να πέφτουν με αλεξίπτωτο.
 
Συχνά στέλνονται σε στρατιωτικές μονάδες ελίτ για να πάρουν μαθήματα από αυτούς.
 
Πηγαίνουν σε δράσεις φορώντας ολόσωμες φόρμες που έχουν δοκιμαστεί στη φωτιά και κουκούλες
 
Οι RAID επιτρέπεται να χρησιμοποιήσουν οποιοδήποτε όχημα από το Υπουργείο Εσωτερικών του στόλου και οι αξιωματικοί επιλέγουν τα δικά τους όπλα.
 
9 - Grupo Especial de Operaciones, Ισπανία

geos-policia-nacional

 
Οι Geos αντιμετωπίζουν την καταπολέμηση της τρομοκρατίας στην Ισπανία και δημιοργηθηκαν το 1977 με τη συνεργασια του στρατού και της αστυνομίας.
 
Ξεκίνησαν καλά, απελευθερώνοντας πέντε ομήρους σε επιδρομή σε τράπεζα χωρίς αιματοχυσία.
 
Στην πραγματικότητα, το επιχειρησιακό τους ρεκόρ είναι εξαιρετικό, με την απελευθέρωση 424 ομήρων και τη σύλληψη 41 ενόπλων τρομοκρατών στην ιστορία τους.
 
Μόνο ένας αστυνομικός έχει ποτέ σκοτωθεί στο καθήκον, όταν  υπόπτοι για βομβιστική επίθεση στη Μαδρίτη αντέδρασαν στην προσέγγιση Geos και ανατινάσσοντας το διαμέρισμά τους.
 
Όπως και στις περισσότερες από τις ομάδες μας, οι περισσότεροι που κάνουν αίτηση για συμμετοχή στο GEO, θεωρείται ότι δεν είναι αρκετά καλοί.
 
Κάθε χρόνο, το 97% των πιθανών υποψηφίων "παίρνουν δρόμο".
 
Για να συμμετάσχεις, θα πρέπει να είσαι αστυνομικός εδώ και δύο έτη και να είσαι είτε κυριολεκτικα πολεμιστής, δύτης και εκπαιδευτής σκοποβολής είτε εμπειρογνώμονας στα εκρηκτικά είτε να έχεις εργαστεί σε κάποια επαρχιακή ειδική μονάδα.
 
Η εκπαίδευση είναι τόσο σωματική όσο και ψυχική.
 
Μεταξύ των φυσικών δοκιμασιών είναι  3χλμ τρέξιμο που πρέπει να ολοκληρωθεί σε 11.5 λεπτά.
 
Ορισμένοι υποψήφιοι αποτυγχάνουν αφού ολοκληρώσουν την αρχική εκπαίδευση, όταν τους δίνεται ειδική εκπαίδευση, συμπεριλαμβανομένων των πολύ απαιτητικών εξετάσεων της αστυνομίας στην επιστήμη και την τεχνική.
 
10 ΗΠΑ Marshals Υπηρεσία

us marshalls Us marshalls team

 
Η επιβολή του αμερικανικού νόμου επιτυγχάνεται μέσα από ειδικές μονάδες, και μια από τις πιο σκληρές για να μπει κανείς είναι η ΗΠΑ Marshals Υπηρεσία, για την οποία οι λεπτομέριες ως προς την επιλογή και εκπαίδευση των διαδικασιών είναι ένα καλά φυλαγμένο μυστικό.
 
Ο αξιωματικός Marshal είναι σχεδόν τόσο παλιός όσο και οι ίδιες οι Ηνωμένες Πολιτείες.
 
Η υπηρεσία έγινε μια ομοσπονδιακή κυβερνητική υπηρεσία το 1789, και έχει τεθεί σε δράση από τότε.
 
Οι Marshals  είναι οι αρμόδιοι για το ομοσπονδιακό δικαστικό σύστημα, και χειρίζονται τα πάντα, από την προστασία στα δικαστήρια μέχρι τον εντοπισμό φυγόδικων.
 
Από εκείνους που κάνουν αίτηση μόνο περίπου το 5% τα καταφέρνει κατά την επιλογή και εκπαίδευση.
 
Ακόμη και για να φτάσει κάποιος στη γραμμή εκκίνησης θα πρέπει να έχει ένα τετραετές πτυχίο ή την ισοδύναμη επαγγελματική εμπειρία στην αστυνομία.
 
Ακόμη και πριν ξεκινήσει η εκπαίδευση, οι υποψήφιοι πρέπει να περάσουν από εξετάσεις, μια συνέντευξη, πλήρη λεπτομερή εξέταση, ιατρικές και φαρμακευτικές εξετάσεις καθώς και από μια απαιτητική σωματική δοκιμασία.
 
Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα διαρκεί 19 εβδομάδες και θεωρείται ένα από τα πιο σκληρά στις ΗΠΑ.
 

Ξενόγλωσση πηγη: http://kizaz.com

Επιμέλεια/ Μετάφραση: policenet.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis