Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
18:14 | 03/09/2015

Δεν αλλάζει τελικά τον οπλισμό του ο Γερμανικός στρατός παρά τα όσα είδαν το φως τη δημοσιότητας πρόσφατα.

To υπουργείο Άμυνας της Γερμανίας ενέκρινε πρόσφατα την προμήθεια 600 τυφεκίων εφόδου HK417 (7.62×51mm) και 600 πολυβόλων MG4, συνολικού κόστους 18 εκατομμυρίων ευρώ, με αποτέλεσμα πολλοί να μιλήσουν για επερχόμενη αλλαγή του ατομικού οπλισμού στον Γερμανικό στρατό.

Η παραγγελιά όμως των όπλων δεν πρόκειται ούτε να επεκταθεί, ούτε να αποτελέσει λύση γέφυρα για κάποια νέα προμήθεια τυφεκίων με σκοπό την αντικατάσταση των 170.000 G-36 των Γερμανικών ενόπλων δυνάμεων σύμφωνα πάντα με δημοσιογραφικές πηγές.

Τα νέα όπλα θα διατεθούν αποκλειστικά για τον εξοπλισμό του προσωπικού των Γερμανικών ενόπλων δυνάμεων που υπηρετεί σε ειρηνευτικές αποστολές, σε αντικατάσταση των G36 (5.56×45mm) τα οποία αντιμετώπισαν ποικίλα προβλήματα κυρίως λόγο της αυξανόμενης θερμοκρασίας στο όπλο σε συνδυασμό και με άλλους παράγοντες.

Η κατασκευάστρια εταιρεία του όπλου Heckler & Koch αμφισβητεί την ανεπάρκεια του G-36 άλλα το περιστατικό έρχεται ως συνεχεία ανάλογων κινήσεων και από άλλους χρήστες του όπλου όπως η Αυστραλία.

Να θυμίσουμε ότι το G-36 είχε προταθεί και ''προηγούνταν'' στο διαγωνισμό για το νέο τυφέκιο του Ελληνικού Στράτου ο οποίος ευτυχώς, καθώς φαίνεται, πάγωσε πριν καιρό.

http://defencenews.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis