Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
16:14 | 03/03/2016

Αυστηρές ποινές για τον Νίκο Μαζιώτη και τρεις συγκατατηγουρουμένους του επιδίκασε το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων στη δίκη (σε πρώτο βαθμό) του Επαναστατικού Αγώνα, με πυρήνα την έκρηξη έξω από την Τράπεζα της Ελλάδος στην οδό Αμερικής, τον Απρίλιο του 2014.

 
Ο N. Μαζιώτης καταδικάστηκε σε 129 χρόνια κάθειρξης κατά συγχώνευση και ισόβια, με χρηματική ποινή 20.000 ευρώ, ο Αντώνης Σταμπούλος σε 13 χρόνια, και ο Γιώργος Πετρακάκος σε 36 χρόνια, με χρηματική ποινή 9.000 ευρώ.
 
Σε κάθειρξη 11 ετών καταδικάστηκε η Πόλα Ρούπα, σύντροφος του Ν. Μαζιώτη, για σειρά πλημελλημάτων με τα οποία βαρύνεται. Οι κακουργηματικές κατηγορίες σε βάρος της εκκρεμούν, για να εκδικαστούν όταν συλληφθεί.
 
Αξίζει να σημειωθεί σε σχέση με τον Ν. Μαζιώτη ότι την ποινή των ισοβίων δεσμών επισύρει η ένταξη της κατηγορίας περί την έκρηξη στην Τράπεζα της Ελλάδος στο νομοθετικό πλαίσιο για τρομοκρατική δράση, καθώς ενείχε κίνδυνο και για άνθρωπο.

Αντικείμενο της δεύτερης δίκης για τον Επαναστατικό Αγώνα ήταν οι πράξεις που οι αρχές καταλογίζουν στον Ν. Μαζιώτη κατά το διάστημα που ήταν καταζητούμενος, μετά την παραβίαση το 2012 των περιοριστικών όρων που του είχαν επιβληθεί.

Οι κατηγορίες αφορούν μεταξύ άλλων τις δύο ληστείες στην Κλειτορία και τα Μέθανα καθώς και τις απόπειρες ανθρωποκτονιών κατά τη συμπλοκή του με αστυνομικούς στο Μοναστηράκι το καλοκαίρι του 2014, οπότε και συνελήφθη.
 
 
http://www.tovima.gr
Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis