13χρονος κατάφερε να διαλευκάνει υπόθεση εξαφάνισης 27 ετών

ΕΛΥΣΕ ΕΝΑ ΜΥΣΤΗΡΙΟ ΠΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣΕ ΑΠΟ ΤΟ 1992
13χρονος κατάφερε να διαλευκάνει υπόθεση εξαφάνισης 27 ετών

Η περιέργεια ενός 13χρονου αγοριού στον Καναδά ήταν αυτή που οδήγησε στη λύση ενός μυστηρίου που κρατούσε από το μακρινό 1992.

Ο μικρός Μαξ Βερένκα είχε βγει στα τέλη του Αυγούστου με τη βάρκα του στη λίμνη Γκρίφιν, κοντά στο Ρέβελστοουκ της Βρετανικής Κολομβίας, όπου η οικογένειά του διατηρεί μια επιχείρηση ενοικίασης καταλυμάτων. Κατά τη διάρκεια της βαρκάδας, το νεαρό αγόρι είδε ένα όχημα κάτω από το νερό, δήλωσε στο CNN η μητέρα του, Νάνσι Βερένκα.

Αρχικά, όλοι υπέθεσαν πως το βυθισμένο αυτοκίνητο σχετιζόταν με ένα ατύχημα που είχε σημειωθεί το 2009 και έτσι δεν έδωσαν σημασία. Παρόλα αυτά ειδοποίησαν την τοπική αστυνομία, που επισκέφθηκε το σημείο την επόμενη μέρα.

Οι αρχές πλησίασαν το όχημα με βάρκα, όμως η γωνία του ήλιου τους εμπόδιζε να έχουν μια καλή εικόνα του ευρήματος.

Ετσι, ο 13χρονος αποφάσισε να κάνει ο ίδιος κατάδυση και να καταγράψει το όχημα με μια κάμερα GoPro. Τρεις μέρες αργότερα, η αστυνομία και μια τοπική εταιρία ρυμούλκησης επέστρεψαν στη λίμνη και ανέσυραν από το βυθό της λίμνης ένα παλαιό μοντέλο Honda Accord - με τη σορό μιας ενήλικης γυναίκας μέσα σε αυτό.

Γυναίκα 27 χρόνια αγνοουμένη

Το άψυχο σώμα ανήκει στην Τζάνετ Φάρις, που είχε εξαφανιστεί το φθινόπωρο του 1992 καθώς κατευθυνόταν με το αυτοκίνητό της σε ένα γάμο στην περιοχή.

«Νομίζω ότι το χειρότερο πράγμα ήταν ότι δεν γνωρίζαμε [τι είχε συμβεί]», δήλωσε ο γιος του θύματος, ο 62χρονος Τζορτζ Φάρις.

«Είχαμε υποθέσει ότι ίσως το όχημα είχε χάσει την πορεία του από το δρόμο ή ότι αποκοιμήθηκε στο τιμόνι ή προσπάθησε να αποφύγει ένα ατύχημα ή ένα ζώο στο δρόμο» είπε.

Ο Φάρις τόνισε πως ο εντοπισμός της νεκρής μητέρας του έδωσε απαντήσεις σε ένα μυστήριο τριών δεκαετιών.

Η Νάνσι Βερένκα είπε ότι έμαθε για την ταυτοποίηση της γυναίκας πριν από λίγες ημέρες και ότι οι σκέψεις της βρίσκονται στην οικογένεια Χάρις. Παράλληλα, δήλωσε περήφανη για το γιο της που βοήθησε να βρεθεί το όχημα. «Είναι μόνο 13 ετών, αλλά είναι πολύ ώριμος 13χρονος», είπε.

Και η τοπική αστυνομία εξήρε επίσης τις προσπάθειες του Μαξ. «Δούλεψε σαν ένας καλός ντετέκτιβ» ανέφεραν αξιωματούχοι.

Πηγή: huffingtonpost.gr

 

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ: Εστησαν τσάντες σαν επιτύμβιες πλάκες σε νεκροταφείο έξω από τον ΟΗΕ – Μήνυμα για τα παιδιά που σκοτώνονται σε εμπόλεμες ζώνες