Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
22:15 | 25/01/2020

Είναι αρκετά προφανές ότι ένα από τα χειρότερα πράγματα που μπορεί να αντιμετωπίσει ένας άνθρωπος στην ζωή του είναι ο εθισμός στα ναρκωτικά ή στο αλκοόλ. Φυσικά οι διασημότητες δεν αποτελούν εξαίρεση, καθώς είναι άνθρωποι με αδυναμίες.

Η ζωή ενός αστέρα είναι πιθανώς γεμάτη από ευκαιρίες για κατανάλωση αλκοόλ και χρήση ναρκωτικών, με αποτέλεσμα πολλοί να είναι αυτοί που ξέφυγαν κάποια στιγμή στην ζωή τους και μάλιστα μίλησαν ανοιχτά για τον εθισμό τους. Σίγουρα το να παραδεχτείς δημοσίως ότι είσαι εθισμένος δεν είναι και τόσο εύκολο, ωστόσο ακόμα πιο δύσκολο είναι να δίνεις καθημερινά έναν αγώνα για να παραμείνεις “καθαρός”.

Έμινεμ

Ο διάσημος ράπερ Έμινεμ παραλίγο να πεθάνει από υπερβολική δόση μεθαδόνης το 2007. Μπήκε για αποτοξίνωση και τον Απρίλιο του 2019 δήλωσε ότι είναι 11 χρόνια νηφάλιος.

Ρόμπερτ Ντάουνι Τζούνιορ

© Ian Gavan / Getty Images / Ideal Images

Ο χαρισματικός ηθοποιός έχει συλληφθεί αρκετές φορές για υπερβολική κατανάλωση ναρκωτικών, και μάλιστα καταδικάστηκε σε 16 μήνες φυλάκιση και υποχρεωτική ψυχοθεραπεία, ενώ έκανε εναν χρόνο σε κλινική αποτοξίνωσης. Το 2014 είχε δηλώσει ότι προσπαθεί να βγει από αυτό το σκοτάδι και μέχρι σήμερα προσπαθεί να διατηρείται νηφάλιος.

Μπράντλεϊ Κούπερ

© Emma McIntyre / Getty Images / Ideal Image

Ο Μπράντλεϊ Κούπερ είναι νηφάλιος από τα 29 του, και μάλιστα το 2013 είχε δηλώσει στο GQ ότι αποφάσισε να παραμείνει νηφάλιος επειδή συνειδητοποίησε ότι αν το συνέχιζε θα ήταν σαν να ήθελε να σαμποτάρει την ζωή του. Μάλιστα έπαιξε έναν άντρα που αγωνίζεται με έναν εθισμό στην ταινία “A Star Is Born”, την οποία σκηνοθέτησε ο ίδιος, και είπε ότι ήταν μια «καθαρτική» εμπειρία γι’αυτόν.

Ρομπ Λόου

Ο Ρομπ Λόου έλαβε το βραβείο “Spirit of Sobriety” το 2015 καθώς ήταν 25 χρόνια “καθαρός” από το αλκοόλ. Ο ίδιος δήλωσε ότι η αποτοξίνωση του έδωσε πίσω όλα όσα έχουν αξία στην ζωή του.

Ντάνιελ Ράντκλιφ

Το 2015, ο πρωταγωνιστής των ταινιών Χάρι Πότερ παραδέχτηκε δημόσια ότι πάσχει από εθισμό στο αλκοόλ, καθώς στα γυρίσματα της τελευταίας ταινίας εμφανιζόταν συχνά μεθυσμένος, ενώ δεν είναι λίγα τα βίντεο χρηστών που τον έδειχνα σε άσχημη κατάσταση.

“Όταν έπινα, γινόμουν άλλος άνθρωπος. Μερικές φορές έφτανα στο σημείο που μπορεί να ξυπνούσα το πρωί σε ένα ξένο ιαμέρισμα. Είχα συνεχείς αποτυχίες, και στρεφόμουν στο αλκοόλ. Μια μέρα πήγα για μια βόλτα και πέρασα στο δρόμο περίπου 5 ώρες. Μέσα σε αυτές τις ώρες, δεν ήθελα να πιω. Τότε κατάλαβα ότι πρέπει να περπατάω στον καθαρό αέρα και να ασκούμαι. Κάνω γυμναστική κάθε μέρα, και τώρα δεν πίνω καθόλου.”

Μπεν Άφλεκ

Ο Μπεν Άφλεκ παλεύει εδώ και χρόνια με την εξάρτηση του από το αλκοόλ. Την πρώτη φορά που μπήκε για αποτοξίνωση ήταν το 2001, και προσπάθησε πολύ για να παραμείνει νηφάλιος. Τον Μάρτιο του 2017 ξαναπήγε για αποτοξίνωση και μάλιστα μίλησε για τον αγώνα που κάνει μέσω της σελίδας του στο Facebook. Η πρώην γυναίκα του, Τζένιφερ Γκάρνερ, τον ξαναπήγε για αποτοξίνωση τον Αύγουστο του 2018, ενώ λέγεται ότι ο ηθοποιός είχε ένα πισωγύρισμα πριν από περίπου έναν μήνα.

Ράσελ Μπραντ

Ο Βρετανός κωμικός και πρώην άντρας της Κέιτι Πέρι αντιμετώπιζε στο παρελθόν σοβαρό πρόβλημα αλκοολισμού. Έχει καταφέρει να παραμείνει πάνω από 16 χρόνια νηφάλιος και μάλιστα είχε δηλώσει πως προσπαθούσε να κάνει ένα βήμα την ημέρα και τον βοήθησαν πολύ οι συνεδρίες των Ανώνυμων Αλκοολικών.

Γουάν Μακ Γκρέγκορ

Ο Γουάν Μακ Γκρέγκορ είναι νηφάλιος από το 2001 και μάλιστα είχε δηλώσει στο Playboy το 2005 ότι σταμάτησε να πίνει πριν καταστρέψει τη ζωή του. “Ήξερα ότι ήμουν τυχερός και ήξερα μέσα μου ότι εάν δεν σταματήσω, θα έχανα ότι είχα – την καριέρα μου, την οικογένειά μου, τα πάντα.”

Κόλιν Φάρελ

Κατά την διάρκεια της επίσκεψης του στο σόου της Έλεν Ντι Τζένερις το 2017, ο διάσημος ηθοποιός γιόρτασε 10 χρόνια νηφαλιότητας. Σύμφωνα με δημοσιεύματα, είχε επανεξετάσει την λύση της αποτοξίνωσης ως προληπτικό μέτρο το 2018, όταν άρχισε να αισθάνεται ότι θα “ξανακυλήσει”.

Μάθιου Πέρι

© FilmMagic / Getty Images / Ideal Image

Ο Μάθιου Πέρι, γνωστός και ως Τσάντλερ από τα “Φιλαράκια”, το 2013 είχε δηλώσει ότι είχε έναν μεγάλο εθισμό με το αλκοόλ και τα χάπια, και τα πράγματα έγινα τόσο άσχημα που δεν μπορούσε πλέον να το κρύψει, ενώ φυσικά όλοι το ήξεραν.

Τομ Χάρντι

© Clemens Bilan / Getty Images / Ideal Image

Ο Τομ Χάρντι ξεκίνησε την αποτοξίνωση το 2003, πηγαίνοντας στις λεγόμενες ομάδες δώδεκα βημάτων, οι οποίες αποτελούνται αποκλειστικά από εξαρτημένα άτομα που βρίσκονται σε ανάρρωση. Είχε δηλώσει ότι του ήταν πάρα πολύ δύσκολο να πει: “Είμαι αλκοολικός”, αλλά ακόμα πιο δύσκολο ήταν να παραμείνει νηφάλιος.

Στιβεν Τάιλερ

Ο δημοφιλής τραγουσιστής είναι νηφάλιος εδώ και 9 χρονια, ύστερα από παρέμβαση του συγκροτήματος του. Ο ίδιος είχε δηλώσει ότι θεωρούσε ότι αν ήταν νηφάλος δεν θα ήταν δημιουργικός, ωστόσο μετά κατάλαβε ότι αν δεν έκανε αποτοξίνωση σίγουρα θα ήταν νεκρός. Στο δύσκολο ταξίδι του ο Τάιλερ είπε: “Έκανα κακό στην οικογένεια μου, τα παιδιά μου και τους φίλους μου.”

Έλτον Τζον

© Ian Gavan / Getty Images / Ideal Image

“Πριν από 29 χρόνια σαν σήμερα, ήμουν ένας διελυμένος άνδρας”, έγραψε στον λογαριασμό του στο Instagram ο Έλτον Τζον τον Ιούλιο του 2019. “Τελικά πήρα το θάρρος να πω τα λόγια που θα άλλαζαν τη ζωή μου: ‘Χρειάζομαι βοήθεια’. Ευχαριστώ όλους τους ανιδιοτελείς ανθρώπους που με βοήθησαν στο ταξίδι μου μέσα από την αυτοπεποίθηση, είμαι αιώνια ευγνώμων.”

Πηγή: perpetual.gr


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ: Κοροναϊός: Ασθενής με πυρετό κατέβασε την προστατευτική μάσκα νοσοκόμας και την έφτυσε στο πρόσωπο!


Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis