Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
09:37 | 24/10/2017

Με ένα χρόνο φυλάκιση και ένα μήνα με αναστολή και το ελαφρυντικό του πρότερου έντιμου βίου τιμωρήθηκε χθες από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Καλαμάτας ο 74χρονος συνταξιούχος ιερέας, ο οποίος στις 17 του περασμένου Αυγούστου σκότωσε την πεντάχρονη σκυλίτσα του, πυροβολώντας την με μια καραμπίνα.

Ο παπάς υποστήριξε στην απολογία του ότι ο φόβος να κολλήσει το μικρόβιο του Καλααζάρ ο γιος του, ο οποίος βρισκόταν λίγο πριν τη μεταμόσχευση οργάνου, θόλωσαν τη συνείδησή του. Η συνήγορός του ανέφερε μάλιστα στην αγόρευσή της ότι ο άρρωστος γιος του ιερωμένου είπε στον πατέρα του πως το Καλααζάρ είναι μεταδοτικό και πως αν κάτι κολλούσε ο ίδιος θα χανόταν κάθε ελπίδα να κάνει τη μεταμόσχευση.

[custom:google-ads]

Επιπλέον, ο ιερωμένος ισχυρίστηκε πως ο σκύλος του ήταν άρρωστος από Καλααζάρ και προκειμένου να μην υποφέρει έναν μαρτυρικό θάνατο, επέλεξε να τον απαλλάξει από ένα επώδυνο τέλος σκοτώνοντάς τον ακαριαία. Σημειώνεται ότι την ασθένεια της σκυλίτσας επιβεβαιώνει και σχετική γνωμάτευση από κτηνίατρο που πιστοποιεί ότι το ζώο έπασχε από Καλααζάρ και ο οποίος την εξέτασε μετά το θάνατό της. Η δικηγόρος του ιερέα υποστήριξε πως ο ίδιος δεν ήξερε άλλον τρόπο ευθανασίας και μέσα στην άγνοιά του έκανε ό,τι κάνουν όλοι οι κτηνοτρόφοι στα χωριά, όταν βλέπουν τα ζώα τους να υποφέρουν. 

Χθες στο δικαστήριο κατέθεσε και ο μάρτυρας ο οποίος είδε με τα μάτια του τον παπά να δένει τη σκυλίτσα σε ένα δέντρο και να την εκτελεί. Ο μάρτυρας ήταν μαζί με άλλους συγγενείς στο σπίτι τους στην Αίπεια, όπου ο κατηγορούμενος πήγε για να σκοτώσει το ζώο σε χωράφι του, δίπλα στο σπίτι τους. Στη δικογραφία υπάρχει άλλωστε και το σχετικό βίντεο και φωτογραφίες, που τράβηξαν οι άνθρωποι οι οποίοι έκαναν την καταγγελία στην Αστυνομία και συνελήφθη ο ιερέας, ο οποίος χθες καταδικάστηκε όπως κατηγορείτο για θανάτωση ζώου συντροφιάς διά πυροβολισμού και οπλοχρησία.

Το ελαφρυντικό δε του πρότερου έντιμου βίου τού δόθηκε κατά πλειοψηφία, διαφορετικά θα καταδικαζόταν και σε χρηματική ποινή από 5.000 - 15.000 ευρώ, καθώς το συγκεκριμένο αδίκημα διώκεται αυτεπάγγελτα από το νόμο και τιμωρείται με ποινή φυλάκισης τουλάχιστον ενός έτους και χρηματική ποινή.

Θυμίζουμε ότι η εισαγγελέας η οποία άσκησε τον περασμένο Αύγουστο την ποινική δίωξη σε βάρος του, εξέδωσε και διάταξη απαγορεύοντας στον παπά να αποκτήσει ξανά ζώο συντροφιάς.

Πηγή: eleftheriaonline.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis