Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
18:38 | 09/02/2018

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

 

 Οι απαντήσεις της Δ/νσης Χρηματικού για τις κρατήσεις της 5ης Σειράς 

 

Σχετικά με την "περιπέτεια" 1.500 συναδέλφων που προσφάτως αναβαθμίστηκαν σε αστυφύλακες, και ταυτόχρονα σε επιβράβευση αυτού υποβαθμίστηκαν μισθολογικά στην Γ ' Κατηγορία προσωπικού, και παλεύουν να "βγάλουν" το μήνα με κατά 350 μείωση του μισθού τους, το Σ.Ε.Φ.Ε.Α.Α επεδίωξε από την επόμενη κιόλας ημέρα, μεθοδικά, εγγράφως, να εκμαιεύσει τη "συνταγή" της Διεύθυνσης Διαχείρισης Χρηματικού που την οδήγησε στη περικοπή αυτή.  

Στο ερώτημα μας για την περικοπή λάβαμε την ακόλουθη απάντηση: 

 

Με δεύτερο έγγραφό μας, ζητήσαμε επιπλέον λεπτομέρειες, καθ' ότι το περιεχόμενο της απάντησης δεν κάλυπτε τα ερώτηματά μας, με αποτέλεσμα να λάβουμε νέα απάντηση με το παρακάτω περιεχόμενο (εικ.3): 

Παράλληλα, από την Διεύθυνση προσωπικού του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας ζητήσαμε εγγράφως την αποτύπωση των κλιμακίων πριν και μετά την ονομασία τους σε αστυφύλακες. Στο έγγραφο μας αυτό δεν λάβαμε ακόμη απάντηση.  

Ταυτόχρονα, ενημερώθηκε ο κ. Αρχηγός του οποίου το πρόδηλο ενδιαφέρον κατά την διάρκεια της ενημέρωσης, εξανεμίστηκε από τις διαδικασίες των κρίσεων που συνέπεσε να πραγματοποιούνται την ίδια περίοδο. Καταφέραμε όμως να του αποσπάσουμε την δέσμευση στο εξής αίτημα:  

Πριν από κάθε διαδικασία απόδοσης μισθοδοσίας και εφόσον ο μήνας αυτός προβλέπει κράτηση έστω και 1 ευρώ, να ενημερώνονται άπαντες οι υπηρετούντες στην Ελληνική Αστυνομία, για το ακριβές ποσό και για τον λόγο ή τους λόγους που επιβάλλουν την προκύψασα κράτηση. Έτσι μπορούμε να προλάβουμε τυχόν λάθη από μια υπηρεσία που πραγματικά έχει αναλάβει ένα βάρος και μια ευθύνη που δεν της αναλογεί, αλλά παράλληλα, να προετοιμάσουμε το μήνα μας και να προσαρμόσουμε τη "ζώνη" μας στο εισόδημα που θα λάβουμε χωρίς να τρέχουμε την τελευταία στιγμή να ψάχνουμε τρόπους εξοικονόμησης χρημάτων.  

Ο κ. Αρχηγός συμφώνησε η ενημέρωση να γίνεται εγγράφως στα Συνδικαλιστικά μας όργανα και ακολούθως αυτά να ενημερώνουν το προσωπικό. 

Αναμένοντας την σχετική διαταγή του κ. Αρχηγού, το ΣΕΦΕΑΑ αναμένει και τις νέες απαντήσεις των υπευθύνων αλλά κυρίως αναμένει την νέα μισθοδοσία που θα βοηθήσει πολύ στην αποσαφήνιση των ερώτημα των μας . 

Από την πλευρά μας σας διαβεβαιώνουμε ότι, το Σ.Ε.Φ.Ε.Α.Α δεν θα αναλώνεται να καταγγέλλει μόνο το "σκοτάδι", αλλά θα επιδιώκει με τις προτάσεις του να "ανάβει ένα κερί "φωτίζοντας το οικονομικό τούνελ που διανύουμε χωρίς τέλος τόσα χρόνια τώρα. 

ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ  ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

 -O-                                             -O-   

ΠΡΟΕΔΡΟΣ                            ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΝΤΟΥΜΑΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ           ΜΑΥΡΟΕΙΔΑΚΟΣ ΕΥΣΤΡΑΤΙΟ

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis