Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
ΑΜΕΣΗ ΔΡΑΣΗ
14:21 | 13/04/2024

Συγκλονίζει το νέο περιστατικό ενδοοικογενειακής βίας που είδε το φως της δημοσιότητας στη Θεσσαλονίκη με πρωταγωνιστή έναν 15χρονο που κάλεσε μόνος του την αστυνομία για να καταγγείλει οτι ο 50χρονος πατέρας του ασκεί βία στην 44χρονη μητέρα του. 

Από το 2018 ξεκίνησε το μαρτύριο της γυναίκας στη Θεσσαλονίκη, που ο σύντροφος της και πατέρας του παιδιού της την χτύπησε για πρώτη φορά και φαίνεται πως η ενδοοικογενειακή βία συνεχίστηκε και τα επόμενα χρόνια μέχρι σήμερα.

Διαβάστε επίσης

Τις προηγούμενες μέρες ο 15χρονος γιος τους πιστεύοντας ο πατέρας του επέδειξε για μια ακόμη φορά κακοποιητική συμπεριφορά απέναντι στη μητέρα του κάλεσε το 100, ανέφερε πως ένιωσε ότι ήθελε να προστατέψει τη μητέρα του και ζήτησε να πάνε αστυνομικοί να τη βρουν γιατί ο ίδιος ήταν μακριά και δεν προλάβαινε να βοηθήσει. 

Ο 50χρονος που έχει καταδικαστεί στο παρελθόν και για απόπειρα ανθρωποκτονίας συνελήφθη με την αυτόφωρη διαδικασία και ασκήθηκε ποινική δίωξη σε βάρος του για ενδοοικογενειακή σωματική βλάβη κατ´ εξακολούθηση και σωματική βλάβη ανηλίκου κάτ´εξακολούθηση, απλή και επικίνδυνη.

Ο 15χρονος κατά τη διάρκεια της παραμονής του στο αστυνομικό τμήμα που έκανε την καταγγελία ανήρτησε και ένα video στα social media στο οποίο με τη βοήθεια φίλτρου φαίνεται να έχει γεμίσει με αίμα το πρόσωπο του. 

 

Η 44χρονη γυναίκα δήλωσε στους αστυνομικούς ότι δεν επιθυμεί την ποινική του δίωξη και αναφέρει στο newsit.gr:

«Είναι καλός άνθρωπος ο άντρας μου. Δεν είναι κακός, δεν τον φοβάμαι. Απλά έχει πρόβλημα με το ποτό. Όταν πίνει λίγο παραπάνω δεν ξέρει τι κάνει και σηκώνει χέρι αλλά δεν το θέλει. Και μου ζητάει συγγνώμη μετά. Όμως δεν το έχει κάνει πολλές φορές. Πολύ λίγες.

Τον αγαπάω, είναι ο πατέρας του παιδιού μου και πιστεύω ότι δεν θα μου κάνει κακό. Χρειάζεται βοήθεια για να τα καταφέρουμε να είμαστε πάλι όλοι μαζί και να ηρεμήσουμε. Δεν θέλω να μπει στη φυλακή.

Ο γιος μου νόμιζε ότι με χτυπούσε γιατί του είχα πει εκείνη τη στιγμή ότι ανέβηκε η πίεση μου. Και πήρε την αστυνομία γιατί φοβήθηκε για μένα. Με αγαπάει πολύ και μου έχει μεγάλη αδυναμία. Δεν θέλω την τιμωρία του συντρόφου μου».

Η δικηγόρος της 44χρονης γυναίκας, Ανθούλα Ανάσογλου, δηλώνει στο newsit.gr:
«Πρόκειται για μια κλασική περίπτωση συνεχούς ενδοοικογενειακής βίας, η οποία, όπως συμβαίνει συχνά δεν καταγγέλλεται από το θύμα.

1

Το θύμα εκδηλώνει αισθήματα βαθιάς αγάπης για τον θύτη και ζητά να τον συγχωρέσει και να συνεχίσει τη ζωή της μαζί του.

Στο αυριανό δικαστήριο που έχει οριστεί, αναμένεται να ζητηθεί από την πλευρά του θύματος η εφαρμογή του θεσμού της ποινικής διαμεσολάβησης. Ένας θεσμός που αφουγκράζεται την αδυναμία του θύματος και τα συναισθήματα του και ταυτόχρονα οφείλει να σωφρονίσει τη συμπεριφορά του θύτη ώστε να μην επαναληφθεί».

Πηγή:   newsit.gr

 

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis