Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
12:44 | 19/05/2018

ΕΝΩΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗΣ ΑΛΛΟΔΑΠΩΝ ΝΟΜΟΥ ΑΤΤΙΚΗΣ

Όσα  χρόνια και αν περάσουν δεν θα ξεχάσουμε τις αδικοχαμένες  ψυχές που χάθηκαν στη Γενοκτονία του Ποντιακού Ελληνισμού. Ορισμένοι αγνοούν και προκλητικά δεν αναγνωρίζουν   τη φρίκη, και το πόνο που έζησαν οι προγονοί μας εκείνη τη  χρονική περίοδο από τους Νεότουρκους.

Οι  θηριωδίες τους έχουν καταγραφεί στην Ιστορία με μαρτυρίες ανθρώπων αλλά και αξιωματούχων της εποχής εκείνης. Αν ρίξουμε μια ματιά στις μαρτυρίες της εποχής εκείνης, τότε θα κατανοήσουμε όλοι μας τι έζησαν οι προγονοί μας.                      

Χαρακτηριστικά είναι τα λόγια που ανέφερε ο Μουσταφά Κεμάλ το 1923 <<επιτελούς τους ξεριζώσαμε….>>. Μετά την αναγνώριση της Γενοκτονίας από τη Βουλή των Ελλήνων που ομόφωνα ανακήρυξε την 19η Μαΐου ως Ημέρα Μνήμης για τη Γενοκτονία του Ποντιακού Ελληνισμού , ακολούθησε η Διεθνής Ένωση Μελετητών Γενοκτονιών το 2007 όπου αναγνώρισε επίσημα τη Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου.

Είναι χρέος όλων μας  να μη δεχθεί η ανθρωπότητα τέτοια φρικιαστικά εγκλήματα, αλλά και να μην υπάρξουν ξανά μελλοντικές  γενοκτονίες.

Θα φωτίζουμε της πτυχές της Ιστορίας για να κρατήσουμε άσβεστη τη φλόγα της  ιστορικής μνήμης τιμώντας τους νεκρούς μας. Η επιβίωση της ιστορικής μνήμης μας αφορά όλους.

Κανένας δεν ξεχνά , τίποτα δεν ξεχνιέται……………

 

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣΟ ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΜΠΟΖΙΑΡΗΣ ΘΩΜΑΣΤΣΙΜΠΙΔΑΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ
Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis