Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
12:44 | 22/05/2018

Εξιχνιάστηκαν, ύστερα από εμπεριστατωμένη έρευνα της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Καλαμάτας, έξι (6) περιπτώσεις κλοπών και απόπειρα κλοπής σε επιχειρήσεις ημεδαπών, στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου Καλαμάτας Μεσσηνίας.

Για τις υποθέσεις αυτές, κατηγορείται ένας (1) 19χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για σύσταση συμμορίας και διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής, η οποία περιλαμβάνει και άγνωστους συνεργούς του.

[custom:google-ads]

Στη σχηματισθείσα δικογραφία περιλαμβάνεται ακόμη ένας (1) 36χρονος ημεδαπός, ο οποίος κατηγορείται για αποδοχή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο της μεθοδικής και εμπεριστατωμένης αστυνομικής διερεύνησης που διεξήχθη από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Καλαμάτας και μετά από κατάλληλη αξιολόγηση και αξιοποίηση στοιχείων, εξακριβώθηκε ότι ο 19χρονος μαζί με άγνωστους συνεργούς του, κατά το χρονικό διάστημα από την 17.4.2018 έως και την 10.5.2018, στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου Καλαμάτας Μεσσηνίας, διέπραξαν συνολικά πέντε (5) περιπτώσεις κλοπών και μία (1) περίπτωση απόπειρας κλοπής σε επιχειρήσεις ημεδαπών.

Από την εγκληματική τους δράση είχαν αφαιρέσει χρήματα και μεταλλικά- χάλκινα αντικείμενα, που η συνολική τους αξία ξεπερνά τις -8.000- ευρώ, σύμφωνα με τους ιδιοκτήτες τους.

Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στην οικία του 19χρονου, αλλά και στον περιβάλλοντα χώρο αυτής βρέθηκαν και κατασχέθηκαν εργαλεία κοπής και ζυγαριά, ενώ βρέθηκε και μέρος από τα αφαιρεθέντα αντικείμενα, τα οποία αφού κατασχέθηκαν αποδόθηκαν στους ιδιοκτήτες τους.

Όπως επιπλέον προέκυψε, ο 36χρονος προμηθεύτηκε από τον 19χρονο μέρος των αφαιρεθέντων μεταλλικών- χάλκινων αντικειμένων, έναντι χρηματικού ανταλλάγματος.

Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε σε επιχείρηση του 36χρονου, σε τοπική κοινότητα του Δήμου Καλαμάτας Μεσσηνίας, βρέθηκε μέρος από τα αφαιρεθέντα μεταλλικά αντικείμενα, τα οποία αφού κατασχέθηκαν, αποδόθηκαν στον ιδιοκτήτη τους.

Η σχηματισθείσα δικογραφία θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Καλαμάτας.

Η αστυνομική έρευνα και το προανακριτικό έργο, συνεχίζονται από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Καλαμάτας, για την ταυτοποίηση των συνεργών του 19χρονου, καθώς και για την εξακρίβωση της τυχόν συμμετοχής τους σε διάπραξη παρόμοιων αδικημάτων.

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis