200 αστυνομικοί αποσπάστηκαν στον Έβρο

200 αστυνομικοί αποσπάστηκαν στον Έβρο

“Αυτή τη στιγμή έχουν φτάσει γύρω στους 200 οι αστυνομικοί οι οποίοι αποσπώνται από όλη την Ελλάδα για να πάνε στον Έβρο” χωρίς να συνυπολογίζονται εκείνοι οι οποίοι στέλνονται στα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου, υπογραμμίζει σε δήλωσή του στον Alpha 96,5 ο Θεόδωρος Τσαϊρίδης, πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης.

Η συζήτηση έγινε στο πλαίσιο της αύξησης των προσφυγικών ροών προς την Ελλάδα, με τον Έβρο να αποτελεί τη δίοδο για το εσωτερικό της χώρας.

“Πολλές φορές συναδέλφισσές μας καλούνται να φτιάξουν γάλα σε μωρά που κλαίνε. Κι αυτοί ζούνε ένα δράμα” εξομολογείται ο κ. Τσαϊρίδης και επισημαίνει πως διαχρονικά οι πολιτικές δυνάμεις της χώρας “αντιμετωπίζουν το πρόβλημα επιφανειακά”.

Ως απόρροια των αυξημένων προσφυγικών ροών “όταν οι αστυνομικοί και τα περιπολικά της πόλης απασχολούνται με τη μεταφορά των προσφύγων από το αστυνομικό μέγαρο στα τμήματα, (…) επιβαρύνεται η αστυνόμευση της πόλης εις βάρος των πολιτών. Έχουμε μείωση της αστυνόμευσης” υπογραμμίζει ο κ. Τσαϊρίδης, παρά το γεγονός πως οι συνδικαλιστικές οργανώσεις των αστυνομικών έχουν προειδοποιήσει εδώ και μήνες την πολιτική και φυσική ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ. για τα φαινόμενα μαζικών ελεύσεων προσφύγων στο αστυνομικό μέγαρο Θεσσαλονίκης.

Πηγή:  e-evros.gr

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ:  Μια δυνατή ομάδα αστυνομικών ... σε μια δύσκολη αποστολή