2.000 επιπλέον προσλήψεις στις ΕΔ τον Φεβρουάριο ανακοίνωσε ο ΥΕΘΑ

2.000 επιπλέον προσλήψεις στις ΕΔ τον Φεβρουάριο ανακοίνωσε ο ΥΕΘΑ
Σύμφωνα με χθεσινό (01/02/2020) δημοσίευμα της εφημερίδας «ΚΑΡΦΙ»:
 
«Στα όπλα» με 2.000 επιπλέον επαγγελματίες οπλίτες
 
ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΣΤΙΣ ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΜΕΣΑ ΣΤΟΝ ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟ
 
Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ Εθνικής Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος, ανακοίνωσε την πρόσληψη 2.000 επαγγελματιών στις Ένοπλες Δυνάμεις μέσα στον Φεβρουάριο χωρίς να διευκρινίζει εάν αναφέρεται σε ΟΒΑ ή σε ΕΠΟΠ. Υπενθυμίζεται ότι τον περασμένο Δεκέμβριο ο κ. Παναγιωτόπουλος είχε μιλήσει και για ΟΒΑ και για ΕΠΟΠ.
 
Ο προσανατολισμός που υπάρχει θα περιλαμβάνει ευέλικτο σχήμα με μαχητική ικανότητα και ευελιξία και περισσότερους επαγγελματίες οπλίτες. Ο υπουργός προανήγγειλε ότι τον επόμενο μήνα (Φεβρουάριο) θα υπάρξει προκήρυξη για την πρόσληψη 2.000 Επαγγελματιών Οπλιτών στις Ειδικές δυνάμεις, η οποία θα περιλαμβάνει και ορισμένες τεχνικές ειδικότητες στο Πολεμικό Ναυτικό και την Πολεμική αεροπορία.
 
Οι δηλώσεις έγιναν στην Κοζάνη (25-01-2020), όπου ο κ. Παναγιωτόπουλος αντικρούοντας τη δήλωση του Τούρκου ομολόγου του που έθεσε θέμα αποστρατικοποίησης Ελληνικών νησιών, δήλωσε «ό,τι απειλείται δεν αποστρατικοποιείται, η Ελλάδα δεν προκαλεί, δε θίγει κυριαρχικά δικαιώματα άλλων, αλλά δεν της αρέσει να προκαλείται και να προσβάλλονται τα δικά της δίκαια».
 
Ο κ. Παναγιωτόπουλος συμπλήρωσε λέγοντας ότι «εάν χρειαστεί θα απαντήσουμε, εάν κρίνουμε ότι έχουν ξεπεραστεί οι κόκκινες γραμμές, πράγμα που σημαίνει ότι εξετάζουμε όλα τα σενάρια, ακόμη και αυτό της στρατιωτικής εμπλοκής».
 
Σε ερώτηση που του έγινε διευκρίνισε ότι «η εντολή στρατιωτικής απάντησης ή εμπλοκής θα είναι του πρωθυπουργού και εάν δεν μπορεί ο ίδιος, θα είναι της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Άμυνας. Όλα αυτά είναι ανοικτά αλλά εύχομαι να μην έρθει αυτή ποτέ η ώρα και η προσπάθειά μας για ισχυρές ένοπλες δυνάμεις εκεί κατατείνει ώστε να μην υπάρξει η στιγμή που θα μπορέσει να συμβεί ένα τέτοιο γεγονός», κατέληξε.
 
Ο ρόλος των ΕΠΟΠ στην Εθνική Άμυνα
 
Σύμφωνα με το ΓΕΣ, ο γενικός σκοπός της εκπαίδευσης των ΕΠΟΠ είναι να καταστούν ικανοί μαχητές και άριστοι γνώστες της ειδικότητάς τους, των οπλικών συστημάτων, μέσων και υλικών που χειρίζονται και απαιτούν εξειδίκευση, ώστε να εκτελούν αποτελεσματικά τα καθήκοντά τους στο πλαίσιο της επιχειρησιακής αποστολής της Μονάδας που υπηρετούν.
 
Η εκπαίδευση των ΕΠΟΠ περιλαμβάνει:
 
Αρχική εκπαίδευση διάρκειας 14 εβδομάδων (6 εβδομάδες βασική και 8 εβδομάδες εκπαίδευση μαχητή). Εκπαίδευση στην ειδικότητα διάρκειας από 4 έως 113 εβδομάδες, ανάλογα με την ειδικότητα. Εκπαίδευση Υποψηφίων Βαθμοφόρων διάρκειας 4 εβδομάδων. Επιχειρησιακή εκπαίδευση στη Μονάδα υπηρέτησης. Εκπαίδευση μετά τη Μονιμοποίηση διάρκειας 4 εβδομάδων.
 
ΠΗΓΗ: ΚΑΡΦΙ 01/02/2020 - [Μετατροπή σε κείμενο: staratalogia.blogspot.gr]