Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
11:46 | 27/12/2016

Oι προσπάθειες των μελών του ΙΚ και των ακραίων στοιχείων να σπείρουν τον τρόμο στην Ευρώπη πέτυχαν φέτος να φέρουν στα όριά τους τις αρχές και τους ηγέτες της Ευρώπης αναγκάζοντας προκαλώντας την έλευση μιας νέας εποχής όπου οι επιθέσεις μπορεί να θεωρούνται γεγονότα της καθημερινότητας και όχι μια εξαίρεση, αναφέρει η ανασκόπηση της Washington Post στο δημοσίευμα με τίτλο "Η Ευρώπη μπορεί να αντιμετωπίσει ένα ζοφερό μέλλον με την τρομοκρατία να γίνεται γεγονός".

Οι ηγέτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης δηλώνουν ότι έχουν αρθεί τα εμπόδια μεταξύ των υπηρεσιών ασφαλείας και ενισχύθηκαν οι συνοριακοί έλεγχοι στον απόηχο ενός έτους που στιγματίστηκε από τρομοκρατικές επιθέσεις. Αλλά, το πρόσφατο χτύπημα στο Βερολίνο εγείρει ερωτήματα σχετικά με το αν οι αλλαγές - ή οποιεσδήποτε αλλαγές - είναι αρκετές για να αποτρέψουν την επανάληψη μιας ίδιας χρονιάς.

Το κάλεσμα των τρομοκρατών προς τους οπαδούς τους ζητά να σχεδιάζουν και να διενεργούν ανεξάρτητες επιθέσεις εναντίον της Ευρώπης και αυτό είναι ανησυχητικό για τις προσπάθειες αναχαίτισης της βίας, αξιωματούχοι και αναλυτές λένε στην Washington Post.

«Βλέπουμε πως τα δίκτυα τρομοκρατίας έχουν πολύ μεγαλύτερη δυσκολία στον προγραμματισμό των επιθέσεων σε μεγάλη κλίμακα», δήλωσε ο Mohammad-Mahmoud Ould Mohamedou, αναπληρωτής διευθυντής του Κέντρου της Γενεύης για την Πολιτική Ασφάλειας. Η επίθεση του Βερολίνου δεν είναι απαραιτήτως μια αποτυχία των υπηρεσιών παρακολούθησης, γιατί μόνο αν αρχίσεις να παρακολουθείς πλέον όλους τους πολίτες, μπορείς να αποτρέψεις τέτοιες επιθέσεις, προσθέτει.

Επιθέσεις, όπως αυτή στο Βερολίνο απαιτούν λίγο προγραμματισμό εκ των προτέρων ή υλικοτεχνική υποστήριξη, κάτι που δίνει στις αρχές λίγες πιθανότητες να  εντοπίσουν τους δράστες εκ των προτέρων, ακόμη και όταν έχουν επισημανθεί με την υποψία της τρομοκρατικής δραστηριότητας. Οι Γερμανικές αρχές παρακολουθούσαν τον δράστη της επίθεσης του Βερολίνου πριν από το περιστατικό, αλλά δεν είχαν καμία απόδειξη για να απαγγείλουν κατηγορίες που σχετίζονται με την τρομοκρατία. συνδέσεις

Διαβάστε περισσότερα στο lifo.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis