Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
13:29 | 25/10/2018

Στις 24 Οκτωβρίου, το μακρινό 1997, ήταν που ξεκίνησε τη λειτουργία του το Τμήμα Δοκίμων Αστυφυλάκων Κομοτηνής.

Μια εκπαιδευτική μονάδα της Ελληνικής Αστυνομίας που έχει προσφέρει και συνεχίζει να προσφέρει στο Σώμα και στην πόλη της Κομοτηνής.

  • Δείτε εδώ την τελευταία – προ ημερών – τελετή ονομασίας νέων Αστυφυλάκων.

Η τέως Πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Ροδόπης, και εκπαιδεύτρια τότε των εκκολαπτόμενων αστυφυλάκων,  Σταυρούλα Τζατζανά, θυμάται τα πρώτα χρόνια της λειτουργίας του Τμήματος, θυμάται την αποφράδα περίοδο που οι εγκαταστάσεις-στολίδι μετατράπηκαν σε τόπο κράτησης παράνομων μεταναστών, θυμάται τους αγώνες της ίδιας, συναδέλφων της, και τοπικής κοινωνίας για την επαναφορά της εκπαιδευτικής μορφής του Τμήματος, θυμάται και την υφιστάμενη μέχρι και σήμερα αναγκαιότητα ολοκλήρωσης των έργων.

 

Αναφέρει συγκεκριμένα η κ. Τζατζανά: «Σαν σήμερα και πριν 21 χρόνια άνοιγε για πρώτη φορά τις πύλες του το Τμήμα Δοκίμων Αστυφυλάκων Κομοτηνής για να υποδεχθεί στην «αγκαλιά» του τους πρώτους Δόκιμους Αστυφύλακες που ήρθαν στην πόλη μας τον Οκτώβριο του 1997. Με την ευκαιρία αυτή θα ήθελα να ευχηθώ σε όλες τις συναδέλφισσες και συναδέλφους της εκπαιδευτικής σειράς 1997-1999, χρόνια τους πολλά με υγεία, αγάπη, ευτυχία στην προσωπική και υπηρεσιακή τους ζωή ,αλλά και δύναμη να συνεχίζουν το δύσκολο έργο τους με την ίδια πίστη και αφοσίωση που επέδειξαν ως τώρα. Είναι μεγάλη τιμή για εμένα που υπήρξα τότε μία από τις εκπαιδεύτριές τους.

Το ΤΔΑ Κομοτηνής είναι αναμφισβήτητα το στολίδι της αστυνομικής εκπαίδευσης, όμως δυστυχώς ακόμη αναμένουμε την ολοκλήρωση του έργου… Αντ’ αυτού βέβαια, δεν ξεχνάμε τον » βιασμό» του τον Αύγουστο του 2012 και το εγχείρημα της τότε Ηγεσίας μας να το μετατρέψει σε φυλακή παράνομων μεταναστών… Με μεγάλους αγώνες της Ένωσής μας και της Ομοσπονδίας μας, καταφέραμε τον Οκτώβριο του 2014 να αναγκάσουμε σε κλείσιμο αυτής της ιδιότυπης φυλακής, κι έτσι επαναφέραμε την αμιγή λειτουργία του ως Σχολή της Αστυνομικής Ακαδημίας. Η ολοκλήρωση των έργων όμως αποτελεί αναγκαιότητα και αυτονόητη υποχρέωση της επίσημης Πολιτείας, τόσο προς την αστυνομική εκπαίδευση, όσο και προς τους πολίτες της Χώρας μας. Αναμένουμε…».

Το Ιστορικό και η Αποστολή της Σχολής Αστυφυλάκων της Ελληνικής Αστυνομίας

Η Σχολή Αστυφυλάκων της Ελληνικής Αστυνομίας ιδρύθηκε και λειτουργεί από το 1984 μετά την ενοποίηση των Σωμάτων της Ελληνικής Χωροφυλακής και της Αστυνομίας Πόλεων. Είναι Ανώτερη Παραγωγική Σχολή,  υπερδιετούς κύκλου σπουδών, και ανήκει στην ανώτερη βαθμίδα της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης. Έχει ως αποστολή της την εκπαίδευση των Δοκίμων Αστυφυλάκων, αποβλέποντας στην άρτια επαγγελματική κατάρτισή τους και στην κατάλληλη σωματική και ψυχική προετοιμασία τους, ώστε να καταστούν ικανοί Αστυνομικοί και Ανακριτικοί Υπάλληλοι.

Από το 1995 οι Δόκιμοι Αστυφύλακες εισάγονται στη Σχολή με το σύστημα των Γενικών Εξετάσεων  βάσει του Νόμου 2.226/1994. Από το 2005, στο πλαίσιο της αποκέντρωσης της Σχολής, η έδρα της μεταφέρθηκε στην Κομοτηνή, και σε αυτήν υπάγονται τα Τμήματα Δοκίμων Αστυφυλάκων, Διδυμοτείχου, Κομοτηνής, Ξάνθης, Νάουσας, Γρεβενών, Καρδίτσας, Ρεθύμνου και Σητείας (σήμερα ωστόσο λειτουργούν μόνο αυτά του Διδυμοτείχου, της Κομοτηνής και του Ρεθύμνου, καθώς τα υπόλοιπα τελούν σε αναστολή λειτουργίας).

inkomotini.news

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis