Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
22:14 | 08/05/2021

Λίγο πριν από το Πάσχα ήρθαν χωρίς να γίνουν αντιληπτοί στη Σούδα 22 στρατιωτικοί από έξι χώρες και είχαν μια ιδιαιτερότητα. Ήταν ελεύθεροι σκοπευτές (snipers).

Σύμφωνα με τον «Βηματοδότη» ήρθαν μαζί με τα φοβερά ντουφέκια και τις διόπτρες τους, επίλεκτοι σκοπευτές από το Βέλγιο, την Ιταλία, τις ΗΠΑ, την Ολλανδία, την Μάλτα και συνεργάστηκαν με Έλληνες σκοπευτές των Ειδικών Δυνάμεων.

Χαρακτηριστικό γνώρισμα του ελεύθερου σκοπευτή είναι ότι πλησιάζει τον εχθρό χωρίς να γίνει αντιληπτός με χρήση καμουφλάζ, χρησιμοποιώντας μια σφαίρα ανά στόχο και βάλλει κατά του στόχου από μεγάλη απόσταση. Τώρα πιθανόν να πείτε τι είδους εκπαίδευση έκαναν οι 22 ελεύθεροι σκοπευτές στην Ελλάδα και ποιους τους έκανε τα διάφορα σεμινάρια;

Η εκπαίδευση υλοποιήθηκε από τους εκπαιδευτές των Δυνάμεων Ειδικών Επιχειρήσεων των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων και του Λιμενικού Σώματος καθώς και εκπαιδευτές (Έλληνες και ξένους) του ΚΕΝΑΠ. Πραγματοποιήθηκαν σενάρια εμπλοκής και εξαπολύσεως πυρών από την ξηρά σε πλωτούς στόχους και βολές από ελικόπτερα εναντίον σταθερών στόχων στην ξηρά και ρημολκούμενων στη θάλασσα από πλοίο εν στάσει και εν κινήσει καθώς επίσης και διεξαγωγή επιχειρήσεως εμπλοκής ελεύθερων σκοπευτών σε θαλάσσιο περιβάλλον.

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis