Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
11:30 | 03/08/2018

· Από πού να αρχίσεις και που να τελειώσεις με αυτά που γίνονται στην Υπηρεσία μας, το «μαγαζί» έκλεισε. Εδώ και 3 χρόνια φωνάζουμε, διεκδικούμε αλλά μάλλον στου κουφού την πόρτα. Η καθημερινότητα που βιώνουμε είναι απίστευτη.

· 24 Διμοιρίες φαντάσματα, η Γ.Α.Δ.Α. αδιάφορη, η Δ.Α.Ε. σηκώνει τα χέρια ψηλά και η Υ.Α.Τ. (σε επίπεδο διοίκησης) δηλώνει αδυναμία έστω και στα πολύ απλά.

Συγκεκριμένα:

·  40% λιγότεροι αστυνομικοί μέσα σε 3 χρόνια.

·  Οι Διμοιρίες παραμένουν 24, τα σταθερά σημεία ακριβώς τα ίδια. Βγαίνουμε για υπηρεσία με 8 αστυφύλακες, όχι δεν είναι αστείο. Πριν λίγα χρόνια μια ομάδα Ο.Π.Κ.Ε. είχε παραπάνω αστυφύλακες στο 8ωρο.

Αδιαφορούν λοιπόν όχι μόνο για το εργασιακό αλλά και για την επικινδυνότητα που έχει αυτή η κατάσταση.

[custom:google-ads]

·  3 Διμοιρίες σε νησιά για το προσφυγικό, 1 στην Κόρινθο χωρίς προφανή λόγο ύπαρξης και σαν να μην έφταναν όλα αυτά οι παντογνώστες έστειλαν άλλες 3 στην Κέρκυρα για το ΧΥΤΑ.

·  Στην Κέρκυρα βιώσαμε την απόλυτη απουσία διοικητικής μέριμνας. Οι παντογνώστες προφανώς δε γνώριζαν ότι μέσα στην καρδιά της τουριστικής περιόδου τα ξενοδοχεία δεν θα είχαν τη δυνατότητα να έχουν καταλύματα για τις δυνάμεις.

Αποτέλεσμα, γίναμε εμείς πρόσφυγες και κάθε 2-3 μέρες αλλάζαμε ξενοδοχεία. Τα ωράριά μας στην καλύτερή τους εκδοχή 10ωρα και η συμπεριφορά από τοπικούς άρχοντες τουλάχιστον απαξιωτική. Σε όποιες παρεμβάσεις κάναμε για να λυθούν ζητήματα, οι αρμόδιοι δήλωναν κατευθείαν αναρμόδιοι ( «έχετε δίκιο, δε φταίω εγώ, φταίει ο….»)

·        Οι ημερήσιες αναπαύσεις έγιναν είδος πολυτελείας. Συνάδελφοι λόγω των ανωτέρω και των αδειών παίρνουν 1 ρεπό στις 20 μέρες.

Στο σημείο αυτό θα θέλαμε να πούμε ότι δεν είναι όλοι ίδιοι, ο Υποδιευθυντής με κωδικό 508-Γ όταν πήγε στην Κέρκυρα με 3 Διμοιρίες έδωσε μία πραγματική μάχη ώστε να έχουν οι συνάδελφοι ένα ανθρώπινο ωράριο αλλά και στο να μην αλλάζουν συνεχώς ξενοδοχεία. Κύριοι, ο κάθε επικεφαλής είναι ο πρώτος εκπρόσωπος των υφισταμένων του και μετά ο συνδικαλιστής.

Κλείνοντας, η διαπίστωση είναι μία, η πλήρης αδιαφορία των ανώτερων για το τι συμβαίνει. Το μόνο τους ενδιαφέρον είναι για το αν θα προαχθούν, καμία αλλαγή σχεδίου, καμία λύση. Τι ψάχνουμε όμως να βρούμε, εδώ μας πυροβόλησαν στη Χ. Τρικούπη και ακόμα εκεί είναι η κλούβα.

ΥΓ1. Οι μηνύσεις μας τρέχουν, τώρα ορισμένοι δεν το καταλαβαίνουν αλλά όταν κάτσουν στο εδώλιο θα είναι αργά για αυτούς.

ΥΓ2. Οι κινητοποιήσεις θα συνεχιστούν, αυτές οι πρώτες ήταν προθέρμανση για ένα θερμό Σεπτέμβριο.

ΥΓ3. Η αθώωση των 16 Διμοιριών είναι μια δικαίωση για την Ένωση. Επτά χρόνια τους στηρίζαμε μόνοι μας, την ώρα που εκείνοι οι οποίοι είχαν την απόλυτη επιχειρησιακή ευθύνη τότε επί χρόνια κρυβόντουσαν. Αν διαφωνεί κάποιος ας μας καλέσει να του εξηγήσουμε ή ας ρωτήσει τους συναδέλφους. Το νομικό τμήμα της Ένωσης, 2 συνδικαλιστές και ο Διευθυντής 508-1 μείναμε να παλεύουμε. Όλα πήγαν καλά, ευτυχώς.

ΥΓ4. Στη Γενική Συνέλευση της Ε.ΑΣ.Υ.Α. τιμήσαμε 4 «τοτέμ» της Υ.Α.Τ. Μόνο τιμή και υπερηφάνεια!!!

Επιμέλεια: ΠΑΚΟΣ Δημοσθένης, ΚΟΣΜΙΔΗΣ Θεμιστοκλής, ΓΡΕΝΤΖΕΛΟΣ Γεώργιος, ΚΑΛΛΑΝΤΖΗΣ Γεώργιος, ΣΦΥΡΛΑΣ Απόστολος, ΚΟΥΛΟΥΜΠΑΣ Γεώργιος, ΑΝΤΩΝΙΟΥ Ηλίας, ΧΙΟΝΙΔΗΣ Χρήστος, ΓΕΩΡΓΟΣ Κωνσταντίνος, ΒΑΡΒΑΤΟΣ Αποστόλης

Το άρθρο δημοσιεύτηκε με τίτλο "Τα νέα της Υ.Α.Τ." στην εφημερίδα της Ένωσης Αθηνών "Σύγχρονη Αστυνομία" , που μόλις κυκλοφόρησε.

 

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis