ΚΕΕΡΦΑ: Δεκαπέντε απεργοί πείνας κατέρρευσαν στην Αμυγδαλέζα, 90% η συμμετοχή

ΝΕΑ ΗΧΗΤΙΚΑ ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΑ
ΚΕΕΡΦΑ: Δεκαπέντε απεργοί πείνας κατέρρευσαν στην Αμυγδαλέζα, 90% η συμμετοχή

Δεκαπέντε απεργοί πείνας στο στρατόπεδο συγκέντρωσης της Αμυγδαλέζας λιποθύμησαν και κατέρρευσαν. Κάποιοι έχουν ήδη μεταφερθεί σε νοσοκομείο ενώ άλλοι περιμένουν. Κάποιοι μετά τη κατάρρευση τους περιμένουν πάνω από μία ώρα.

Βρίσκονταν μόνο στη τρίτη μέρα της απεργίας, Η οποία ξεκίνησε στις 17 Νοέμβρη.

Οι αντοχές πολλών είναι μικρές καθώς η διατροφή τους είναι άθλια για μεγάλο χρονικό διάστημα ενώ η ιατρική φροντίδα είναι ανύπαρκτη.

Στην απεργία πείνας από χθες συμμετέχουν πάνω από το 90% των κρατουμένων.

Ζητάνε την ελευθερία τους και διαμαρτύρονται για τον άδικο χαμό του Μοχάμεντ Ασφάκ, ο οποίος έχασε τη ζωή του εξ αιτίας της εγκληματικής αδιαφορίας στις πολύμηνες εκκλήσεις του για μεταφορά σε νοσοκομείο.

Οι κρατούμενοι μετανάστες έφτιαξαν πανό με σεντόνια με σύνθημα «ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΕΙΝΑΣ ΜΕΧΡΙ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ

Ένας αρχιφύλακας στο Β10 με το όνομα «Ηλίας» ήταν ιδιαίτερα επιθετικός και βρίζοντας ρατσιστικά τα έσκιζε για να τους φιμώσει.

Το φαγητό που αρνούνται να το πάρουν οι κρατούμενοι απεργοί πείνας οι αστυνομικοί το βάζουν σε μαύρες σακούλες και τα ρίχνουν στα σκουπίδια.

Κρατούμενος στο Α3 καταγγέλλει ότι σε πάνω από 14 δωμάτια δεν υπάρχει ρεύμα εδώ και έξι μήνες με αποτέλεσμα να μην μπορεί να υπάρχει ζεστό νερό και να ζουν στο σκοτάδι.

Οι κρατούμενοι απεργοί πείνας ζητάνε να συναντήσουν τον επίτροπο της ΕΕ για τα δικαιώματα για να του εκθέσουν την άθλια κατάσταση της Αμυγδαλέζας.

Η ΚΕΕΡΦΑ καλεί την ΟΕΝΓΕ, τις κινήσεις υπεράσπισης δημοκρατικών δικαιωμάτων , τα κόμματα της αριστεράς να επισκεφτούν τώρα τους απεργούς πείνας. Ιδιαίτερα, χρειάζεται να συγκροτηθεί ιατρική ομάδα που να επισκεφθεί άμεσα τους απεργούς πείνας.

Η ΚΕΕΡΦΑ καλεί τους μαζικούς φορείς να καταδικάσουν την ρατσιστική πολιτική των στρατοπέδων συγκέντρωσης απαιτώντας να κλείσουν εδώ και τώρα.

Επικοινωνία με: Πέτρο Κωνσταντίνου, συντονιστής ΚΕΕΡΦΑ, Τζαβέντ Ασλάμ, επικεφαλής Πακιστανική Κοινότητα Ελλάδος,

 

Ακούστε τα ηχητικά στη συνέχεια

 

 

Πηγή:bloko.gr