"Η τρόικα δείχνει μία σκληρότητα σαν να απευθύνεται σε βράχους"

ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ
"Η τρόικα δείχνει μία σκληρότητα σαν να απευθύνεται σε βράχους"

 

Τη στάση της τρόικας καυτηρίασε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας στο πλαίσιο της συνάντησης που είχε με την Αριάννα Χάφινγκτον.

«Πολλές φορές η τρόικα δείχνει μια σκληρότητα σαν να μην απευθύνεται σε ανθρώπους και να απευθύνεται σε βράχους» τόνισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας στη συνομιλία που είχε με την κ. Χάφινγκτον.

«Θα είναι πολύ σημαντικό να πούμε «όχι» στην τρόικα. Το «όχι» ήταν πάρα πολύ σημαντικό όταν το είπαμε στον Μουσολίνι, δεν λέω ότι είναι το ίδιο, καθόλου, αλλά είναι σημαντικό τώρα να βάλουμε πρώτα τους ανθρώπους. Γιατί υπάρχει πολύς πόνος», είπε η γνωστή Ελληναμερικανίδα επιχειρηματίας.

Η κ. Χάφινγκτον εξέφρασε τη χαρά της που βρίσκεται μετά από χρόνια και πάλι στην Ελλάδα, με αφορμή την έναρξη λειτουργίας της ιστοσελίδας της στα ελληνικά, λέγοντας ότι «είναι κάτι πολύ σημαντικό για μένα, να ξαναγυρίσω στην πατρίδα μου μ’αυτό».

Όπως είπε στον κ. Παπούλια, ένιωσε συγκινημένη που επισκέφθηκε τη σχολή Χίλ, στη Πλάκα απ' όπου αποφοίτησε, ενώ του δώρισε το βιβλίο του πατέρα της, Κώστα Στασινόπουλου, ο οποίος συνελήφθη από τους Γερμανούς και οδηγήθηκε σε στρατόπεδο συγκέντρωσης πρώτα στο Χαϊδάρι και μετά στη Γερμανία.

Πηγή:naftemporiki.gr