Μικροεπεισόδια έξω από το υπουργείο Παιδείας

ΣΤΟ ΠΑΝΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ
Μικροεπεισόδια έξω από το υπουργείο Παιδείας

Μικρής έκτασης επεισόδια σημειώθηκαν έξω από το υπουργείο Παιδείας, όπου πραγματοποιείται πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο για τα προβλήματα στο χώρο της εκπαίδευσης.

Η ένταση δημιουργήθηκε, όταν η αστυνομία εμπόδισε τους συγκεντρωθέντες να φτάσουν έως την πύλη του υπουργείου.

Αντιπροσωπεία φοιτητών συναντήθηκε με τον καθηγητή και σύμβουλο του υπουργού Ανδρέα Λοβέρδου σε θέματα ανώτατης εκπαίδευσης, Χριστόφορο Σκαμνάκη, ενώ η αντιπροσωπεία των μαθητών έγινε δεκτή από τον διευθυντή του γραφείου του υφυπουργού Αλέξανδρου Δερμεντζόπουλου.

Οι μαθητές διαμαρτύρονται για το "νέο λύκειο" και την τράπεζα θεμάτων ενώ οι φοιτητές φώναξαν συνθήματα για τις ελευθερίες στο πανεπιστήμιο και κατά του Θεόδωρου Φορτσάκη και της λιτότητας στην εκπαίδευση.

Η πανεπιστημιακή κοινότητα παραμένει σε αναβρασμό εξαιτίας της πρότασης του πανεπιστημίου Αθηνών να λαμβάνονται με ηλεκτρονική ψηφοφορία οι αποφάσεις για καταλήψεις, αποχές από τα μαθήματα κλπ.

Σε μια προσπάθεια εκτόνωσης της κατάστασης, πάντως, ο πρόεδρος του ιδρύματος, Θόδωρος Φορτσάκης, επανέλαβε σήμερα ότι δεν στοχεύει στην κατάργηση των φοιτητικών συλλόγων, ενώ πρότεινε να αποφασίσουν οι ίδιοι οι σύλλογοι για το ζήτημα της ηλεκτρονικής ψηφοφορίας.

«Δεν είπαμε ότι θέλουμε να καταργήσουμε τους φοιτητικούς συλλόγους. Αντίθετα, θέλουμε να ενισχυθούν. Οι σύλλογοι θα κρίνουν αν θέλουν ή όχι την ηλεκτρονική ψηφοφορία» ανέφερε ο πρύτανης του ΕΚΠΑ, μιλώντας στο Mega, ενώ σημείωσε ότι οι καταλήψεις «δεν είναι ο καλύτερος τρόπος να προβάλλονται τα αιτήματα, αυτό πρέπει να γίνεται θεσμικά, να επιλέγεται ο διάλογος».

 

ΠΗΓΗ: ethnos.gr