Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
13:14 | 08/12/2017

Μπαράζ κλήσεων από την δημοτική αστυνομία στην Θεσσαλονίκη που καλείται να αστυνομεύσει το νέο σύστημα ελεγχόμενης στάθμευσης. Σύμφωνα με πληροφορίες της ThessNews, από τη Δευτέρα μέχρι την Πέμπτη, σε μόλις τέσσερις μέρες η δημοτική αστυνομία έκοψε πάνω από 2500 κλήσεις, το 70% των οποίων αφορούσε το σύστημα ελεγχόμενης στάθμευσης.

Από την αρχή της εφαρμογής του νέου συστήματος ελεγχόμενης στάθμευσης στις 13 Νοεμβρίου η δημοτική αστυνομία είχε ξεκινήσει εξορμήσεις αστυνομεύοντας τις θέσεις στάθμευσης με την άσπρη διαγράμμιση, των επισκεπτών.

[custom:google-ads]

Από την Δευτέρα όμως 4 Δεκεμβρίου η δημοτική αστυνομία, με το πράσινο φως της διοίκησης Μπουτάρη, ξεκίνησε τον αυστηρό έλεγχο των θέσεων στάθμευσης με την μπλε διαγράμμιση, των μονίμων κατοίκων.  Έτσι μέσα σε τέσσερις μέρες χιλιάδες οδηγοί ΙΧ που πάρκαραν παράνομα σε θέσεις με την μπλε διαγράμμιση χωρίς να έχουν την παλιά κάρτα μόνιμου κατοίκου (Θ1 ή Θ2) ή δεν είχαν κάνει αίτηση για να προμηθευτούν την καινούρια είδαν την ροζ κλήση στο παρμπρίζ του αυτοκινήτου τους.

Σύμφωνα με πληροφορίες η αλλαγή στάσης της δημοτικής αστυνομίας έγινε γιατί εκτιμάται ότι με αυτόν τον τρόπο θα υπάρξει καλύτερη και πιο γρήγορη εφαρμογή του μέτρου ενώ παράλληλα θα εξυπηρετηθούν οι μόνιμοι κάτοικοι του κέντρου που είναι και στην ουσία δημότες Θεσσαλονίκης. Μάλιστα η πρόταση των δημοτικών αστυνομικών έγινε αμέσως αποδεκτή από τον ίδιο τον δήμαρχο, Γιάννη Μπουτάρη. 

Το μπαράζ της δημοτικής αστυνομίας με τριμελή κλιμάκια και 20 άτομα σε κάθε βάρδια να επιτηρούν το νέο σύστημα ελεγχόμενης στάθμευσης αναμένεται να συνεχιστεί αμείωτο και τις ημέρες των εορτών καθώς το σύστημα αναμένεται να τεθεί σε πλήρη εφαρμογή από το νέο έτος.

Μέχρι σήμερα έχουν κατατεθεί περίπου 3.000 αιτήματα για θέσεις μονίμων κατοίκων. Μέχρι να διανεμηθούν τα νέα σήματα είναι κανονικά σε ισχύ τα περσινά σήματα Θ1 ή Θ2.

Αυτό σημαίνει ότι οι κάτοχοι σημάτων Θ1 και Θ2 θα μπορούν να σταθμεύουν κανονικά στις μπλέ θέσεις μέχρι το τέλος του 2017, χωρίς να υπάρχει ο κίνδυνος για κλήση.

Σε περίπτωση που κάτοχος σήματος Θ1 ή Θ2 το χάσει και του κοπεί κλήση μπορεί να κάνει ένσταση ηλεκτρονικά στην ιστοσελίδα του δήμου Θεσσαλονίκης και εφόσον είναι καταχωρημένος στο σύστημα η κλήση θα σβηστεί.

thessnews.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis