32χρονος σκότωσε τον πατέρα του την ώρα που έκανε τηλεδιάσκεψη στο Zoom!

ΟΙ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΝΤΕΣ ΕΙΔΑΝ ΣΕ ΖΩΝΤΑΝΗ ΣΥΝΔΕΣΗ ΤΟΝ ΦΟΝΟ
32χρονος σκότωσε τον πατέρα του την ώρα που έκανε τηλεδιάσκεψη στο Zoom!

Ένας 32χρονος Αμερικανός σκότωσε τον πατέρα του ενώ εκείνος συμμετείχε σε μια τηλεδιάσκεψη στο Zoom. Αυτός είναι ο πρώτος καταγεγραμμένος φόνος που διαπράχθηκε κατά τη διάρκεια μιας ζωντανής συνομιλίας σε αυτήν την πλατφόρμα.

Το μεσημέρι της Πέμπτης, ο Τόμας Σκάλι-Πάουερς μαχαίρωσε και σκότωσε τον πατέρα του, Ντουάιτ Πάουερς, 72 ετών, στην πόλη του Άμιτιβιλ, στο Λονγκ Άιλαντ, πόλη που έχει γίνει γνωστή από την ομώνυμη ταινία τρόμου, που κυκλοφόρησε το 1979.

Οι συμμετέχοντες σε αυτήν την τηλεσυνομιλία, οι οποίοι είδαν σε ζωντανή σύνδεση τον φόνο ειδοποίησαν τις αρχές.

“Δεν ξέρουμε τι είδαν. Πιστεύουμε πως ήταν περίπου 20 όσοι συμμετείχαν στη συζήτηση, δήλωσε ο αξιωματικός της αστυνομίας Κέβιν Μπέιερ στην τοπική εφημερίδα Newsday. “Μόλις που τον είδαν να εξαφανίζεται από την οθόνη και στη συνέχεια τον άκουσαν να αναπνέει με δυσκολία”.

Ο πατροκτόνος προσπάθησε να δραπετεύσει, αλλά συνελήφθη από την αστυνομία κοντά στο σημείο του εγκλήματος. Μέσα στην ημέρα θα του απαγγελθούν κατηγορίες για τη δολοφονία.

Το έγκλημα αυτό φαίνεται να είναι το πρώτο που πραγματοποιείται στην πλατφόρμα Zoom, η οποία γνωρίζει μία κατακόρυφη αύξηση στον αριθμό των χρηστών της έπειτα από τα μέτρα περιορισμού των μετακινήσεων που επιβλήθηκαν για την καταπολέμηση της πανδημίας.

Καθημερινά, εκατομμύρια άνθρωποι “συγκεντρώνονται” εικονικά για να συνομιλήσουν, να πιουν ένα ποτό, ή να γιορτάσουν τα γενέθλιά τους στο Zoom, όπως ακριβώς και σε ανταγωνιστικές παρόμοιες πλατφόρμες, όπως το Google Hangouts.

www.newsit.gr