Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
10:05 | 25/04/2018

Έντονο παρασκήνιο, υπόνοιες ακόμα και για ανταγωνιστικά κίνητρα συνοδεύουν τον εμπρησμό που σημειώθηκε χθες τις πρώτες πρωινές ώρες σε καφέ μπαρ που βρίσκεται σε κεντρική λεωφόρο του Ηρακλείου. Η επιχείρηση ήταν κλειστή την ώρα που εκδηλώθηκε η φωτιά, λίγο μετά τις 5 το πρωί, και από την πρώτη στιγμή υπήρξαν υποψίες για εμπρηστική ενέργεια.

Πληροφορίες από ανώτερους αξιωματικούς της Πυροσβεστικής και της Αστυνομίας αναφέρουν ότι σημειώθηκε σύλληψη από πυροσβέστες του ανακριτικού γραφείου και της Ασφάλειας, ενός άνδρα ηλικίας περίπου 35 ετών από χωριό του νομού Ηρακλείου, ο οποίος αρνείται τα όσα του αποδίδονται και υποστηρίζει ότι έχει άλλοθι και μπορεί να αποδείξει ότι την ώρα της φωτιάς βρισκόταν σε άλλο σημείο.

Η φωτιά προκάλεσε μεγάλες υλικές ζημιές και η κατάσβεσή της ολοκληρώθηκε στις 6 χθες το πρωί. Να σημειωθεί ότι κατά τη διάρκεια της φωτιάς προκλήθηκε και έκρηξη, ωστόσο δεν βρέθηκαν υπολείμματα από εκρηκτικό μηχανισμό.

[custom:google-ads]

Έπινε μπίρα

Πληροφορίες από τις ίδιες πηγές ενημέρωσης αναφέρουν ότι ο 35χρονος συνελήφθη μετά από υπόδειξη των ιδιοκτητών της επιχείρησης. Στη διάθεσή τους υπάρχει, κατά πληροφορίες, ένα βίντεο που δείχνει έναν άνδρα να πετάει μια μολότοφ στην ίδια επιχείρηση, πριν από περίπου ένα μήνα. Η εικόνα δεν είναι ξεκάθαρη και  διακρίνεται μονάχα ο σωματότυπος του ατόμου.

«Άτομα που γνωρίζουν τον 35χρονο και είδαν το υλικό από το video, μας είπαν ότι πρόκειται για το άτομο που τελικώς συνελήφθη» είπε στην «Π» αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ. Ένα ακόμα επιβαρυντικό στοιχείο για τον συλληφθέντα είναι ότι ο 35χρονος φέρεται να είχε διαφορές με υπαλλήλους και πελάτες της συγκεκριμένης επιχείρησης.  Ο 35χρονος μετά τη σε βάρος του καταγγελία εντοπίστηκε χθες το πρωί σε καφενείο λίγο έξω από το Ηράκλειο να πίνει μπίρες.

Τα είχε βάλει και με αστυνομικούς

Όπως σχολίασαν στην «Π», ο συλληφθείς έχει «πλούσιο βιογραφικό» και έχει απασχολήσει αρκετές φορές τις αρχές. Πριν από περίπου δύο χρόνια, ο ίδιος σε έξαλλη κατάσταση, έχοντας καταναλώσει μεγάλη ποσότητα αλκοόλ, προκάλεσε φασαρία, ενώ βρισκόταν σε μπαρ δυτικά του Ηρακλείου. Λόγω της μέθης που τον είχε κυριεύσει, όπως σχολίαζαν αστυνομικοί που τον είχαν δει, μάλωσε αρχικά με έναν  φίλο του με τον οποίο τα έπιναν στον συγκεκριμένο χώρο.

Η τότε συμπεριφορά του ήταν τόσο επιθετική που χρειάστηκε να κληθεί η αστυνομία προκειμένου να τον σταματήσουν για να μην σημειωθούν χειρότερες καταστάσεις. Άνδρες της ΕΛ.ΑΣ. που είχαν βρεθεί στο σημείο  τον είχαν μεταφέρει τελικώς  στο Αστυνομικό Μέγαρο, προκειμένου να συνέλθει και όχι για να συλληφθεί.

Αφού είχε μείνει  λίγες ώρες στο Αστυνομικό Μέγαρο τον άφησαν να φύγει, πιστεύοντας ότι θα αναχωρήσει ήρεμα και χωρίς παρατράγουδα…

Φτάνοντας όμως στην πύλη του Μεγάρου, διαπληκτίστηκε με τον αστυνομικό που εκείνη την ώρα είχε υπηρεσία και σύμφωνα πάντα με πληροφορίες από την Αστυνομία, αφού εξύβρισε τον αστυνομικό, στη συνέχεια έδωσε μία κλωτσιά στο αυτοκίνητο ενός σκοπού, κάνοντάς του ζημιά.

Στα κρατητήρια όπου οδηγήθηκε επιτέθηκε  και  στον αστυνομικό τού Μεταγωγών  που είχε υπηρεσία  τότε και είχε προσπαθήσει να του κάνει σωματική έρευνα πριν τον βάλει στο κελί.

Πηγή: cretedoc.gr


 

 

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis