Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
21:19 | 17/06/2015

Περισσότερους από τέσσερις τόνους κοκαΐνης, αξίας 1 δισ. ευρώ «στο δρόμο», κατάσχεσε η ιταλική αστυνομία και συνέλαβε δεκάδες άτομα, ύποπτα για συμμετοχή σε ένα τεράστιο μαφιόζικο κύκλωμα διακίνησης ναρκωτικών, σύμφωνα με αξιωματούχο της αστυνομίας.

Ένα δικαστήριο στην πόλη Ρέτζο-Καλάμπρια, που βρίσκεται στην άκρη της ιταλικής «μπότας», εξέδωσε ένταλμα σύλληψης για 34 άτομα, μεταξύ των οποίων ηγετικά μέλη μαφιόζικων φατριών  που δρουν στην Καλαβρία, για διεθνές εμπόριο ναρκωτικών, ανέφερε ανακοίνωση.

Όλοι έκτος από δύο έχουν συλληφθεί, σύμφωνα με την ιταλική αστυνομία, ενώ οι ισπανικές αρχές αναζητούν τέσσερα άτομα στο πλαίσιο της ίδιας έρευνας.

Η Αμερικανική Υπηρεσία Καταπολέμησης Ναρκωτικών (DEA) παρείχε πληροφορίες σχετικά με τους προμηθευτές και τις αποστολές από τη Νότια Αμερική.

Μέσα σε διάστημα 18 μηνών, περισσότεροι από τέσσερις τόνοι κοκαΐνης έχουν κατασχεθεί, εκ των οποίων τρεις εντοπίστηκαν σε ιταλικά λιμάνια, σύμφωνα με την ιταλική αστυνομία.

Αντίπαλες μαφιόζικες φατρίες συνεργάστηκαν για την εισαγωγή μεγάλων ποσοτήτων του ναρκωτικού σε χονδρικές τιμές και χρησιμοποίησαν κυρίως υπεράκτιους φορολογικούς παραδείσους για τις πληρωμές.

http://www.ant1iwo.com

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis