Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
20:28 | 08/10/2015

Με το μισθό γενικού γραμματέα υπουργείου είχαν συνδέσει τον μισθό τους 5.000 δημόσιοι υπάλληλοι, οι οποίοι απασχολούνται σε Νομικά Πρόσωπα Ιδιωτικού Δικαίου.

Το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης, στο πλαίσιο μείωσης των μισθών υπουργών και βουλευτών (για τους τελευταίους μέσω φορολόγησης), ανακάλυψε πως περίπου 5.000 δημόσιοι υπάλληλοι, κυρίως ειδικών επιστημονικών κατηγοριών, σε βάθος χρόνων, είχαν συνδέσει τις μισθολογικές τους απολαβές με τους υψηλόμισθους γενικούς γραμματείς υπουργείων, με αποτέλεσμα, όταν αποφασιζόταν αύξηση σε αυτούς, να... παρασύρει και άλλους 5.000.

Σήμερα μπορεί ο μισθός των γενικών γραμματέων να είναι της τάξης των 2.800 ευρώ καθαρά, ωστόσο εκπρόσωποι των συγκεκριμένων ομάδων υπαλλήλων διαμαρτυρήθηκαν στο υπουργείο για περαιτέρω μειώσεις και έτσι... αποκαλύφθηκαν.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους είχε γνώση του φαινομένου, όμως αγνοούσε την έκτασή του.

Η διόρθωση αυτής της κατάστασης θα περιλαμβάνεται στο νομοσχέδιο για τις μειώσεις των μισθών υπουργών και βουλευτών, το οποίο αναμένεται να κατατεθεί τον επόμενο μήνα στη Βουλή από τον αναπληρωτή υπουργό Διοικητικής Μεταρρυθμισης, Χριστόφορο Βερναρδάκη. Η μείωση υπολογίζεται σε 25% περίπου, μεσοσταθμικά.

iefimerida.gr/

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis