Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
11:44 | 07/07/2016

Η ώρα που θα αποχαιρετήσουμε τους συναδέλφους θα επιβιβαστούμε σε πλοία, αυτοκίνητα και αεροπλάνα και θα εγκαταλείψουμε την πόλη που τόσο μας ταλαιπωρεί καθημερινά, πλησιάζει. Έχουμε ήδη αρχίσει να ονειρευόμαστε τη στιγμή που θα ξαπλώσουμε στην παραλία και θα απολαύσουμε μαζί με το καφέ μας ένα βιβλίο που θα μας κάνει να «κολλήσουμε». Γιατί χαλάρωμα στην παραλία χωρίς μία καλή αστυνομική ιστορία, γεμάτη αγωνία δεν υπάρχει.

Του Βαγγέλη Χαντζή

 
Πέρασα αρκετές ώρες ψάχνοντας να βρω τα καλύτερα αστυνομικά μυθιστορήματα που θα καταφέρουν να μου κρατήσουν συντροφιά στις ημέρες των διακοπών. Ξεχώρισα 6 αστυνομικά μυθιστορήματα από τις νέες κυκλοφορίες των εκδόσεων Διόπτρα και σας τα παρουσιάζω, ευελπιστώντας πως θα κάνω τις διακοπές σας ακόμα πιο όμορφες.

Το σπίτι με τις κούκλες

Ένας απελπισμένος αγώνας δρόμου ενάντια στον χρόνο

Μια νεαρή κοπέλα ξυπνά μέσα σε ένα κρύο, σκοτεινό κελάρι, χωρίς να έχει την παραμικρή ιδέα πώς βρέθηκε εκεί και ποιος την απήγαγε. Ένας φριχτός εφιάλτης αρχίζει.

Άλλη μία συγκλονιστική ιστορία με την επιθεωρήτρια Έλεν Γκρέις να προσπαθεί να φτάσει στο τέλος του «νήματος». Ο Arlidge M. J. μας προσφέρει ένα ακόμα βιβλίο γεμάτο αγωνία. Εάν νομίζεις πως... αντέχεις να «συνοδεύσεις» την πρωταγωνίστρια στον απελπισμένο αγώνα δρόμου που δίνει ενάντια στον χρόνο, τότε αυτό το βιβλίο πρέπει να βρίσκεται στη βαλίτσα σου.

Η κουκουβάγια

Ώρα να μπείτε στο μυαλό ενός δολοφόνου...

Είναι Οκτώβριος. Ο χειμώνας έχει ήδη απλωθεί σαν γκρίζο παγωμένο πέπλο πάνω από την πόλη, πάνω από την ειδυλλιακή εξοχή – και πάνω από το γυμνό σώμα του δεκαεφτάχρονου κοριτσιού, που έχει δολοφονηθεί και έχει τοποθετηθεί ευλαβικά σε ένα στρώμα από φτερά κουκουβάγιας, με μια ξανθιά περούκα και ένα λουλούδι στο στόμα, περιτριγυρισμένη από κεριά. Ο επικεφαλής του Τμήματος Ανθρωποκτονιών, Χόλγκερ Μουνκ, και η ατίθαση, μελαγχολική συνεργάτιδά του, Μία Κρούγκερ, είναι εντελώς απροετοίμαστοι για τη φρίκη με την οποία θα έρθουν αντιμέτωποι. Αυτό που συμβαίνει είναι πέρα από κάθε φαντασία – είναι έργο ενός παρανοϊκού εγκεφάλου.

Ο δολοφόνος πρέπει να βρεθεί. Άμεσα. Γιατί αλλιώς… θα το ξανακάνει.

Η ΚΟΥΚΟΥΒΑΓΙΑ είναι το δεύτερο βιβλίο της σειράς με τον Χόλγκερ Μουνκ και τη Μία Κρούγκερ, μετά τον ΠΑΓΩΜΕΝΟ ΑΓΓΕΛΟ.
ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙ ΣΕ 30 ΧΩΡΕΣ

Ο ...χειμώνας έρχεται στη μέση του καλοκαιριού, κι εσείς παρέα με το δίδυμο Μουνκ –Κρούγκερ θα προσπαθήσετε να μπείτε στο μυαλό ενός παρανοϊκού δολοφόνου. Μπορείτε;

Η σιωπή των δέντρων

Ο ντετέκτιβ Τζακ Κάφερι αντιμέτωπος με το παρελθόν του...

Σε μια ήσυχη περιοχή του Λονδίνου, ένα ζευγάρι ανακαλύπτεται αιχμάλωτο στο ίδιο του το σπίτι. Οι δύο γονείς είναι κακοποιημένοι και αφυδατωμένοι, και σύντομα διαπιστώνεται πως ο οκτάχρονος γιος τους έχει απαχθεί. Όταν το σώμα του παιδιού βρίσκεται, η ιατροδικαστική έρευνα θα αποκαλύψει συνδέσεις με το παρελθόν του επιθεωρητή Κάφερι, ο οποίος θα αναγκαστεί να κοιτάξει κατάματα το κακό – και θα δυσκολευτεί να αντιμετωπίσει την υπόθεση επαγγελματικά. Καθώς νέα στοιχεία έρχονται στο φως, ο Κάφερι θα προσπαθήσει να κρατήσει τις ισορροπίες στην προσωπική του ζωή, ενώ η υπόθεση παίρνει απρόβλεπτη τροπή.

Και καθώς ξετυλίγει το κουβάρι του αινίγματος, κάτω από το βάρος των απρόβλεπτων ανακαλύψεων για το παρόν και το παρελθόν, ο πραγματικός εφιάλτης ξεκινά…

Η Mo Hayder βάζει τον αγαπημένο μας ντετέκτιβ Τζακ Κάφερι σε μία ακόμα συναρπαστική περιπέτεια. Εάν πιστεύετε πως είστε καλοί στο να λύνετε αινίγματα, τότε ιδού η πρόκληση.

Η γυναίκα με το μυστικό

Νομίζεις πως θες να μάθεις ένα μυστικό; 

Ξανασκέψου το…

Κολλημένη στην κίνηση, η Νίκι Κλέμεντς βλέπει από μακριά κάποιον που ήλπιζε πως δεν θα ξανάβλεπε ποτέ στη ζωή της. Για να τον αποφύγει, κάνει μία αναστροφή και ξεφεύγει. Έτσι πιστεύει, τουλάχιστον. Γιατί την επόμενη ημέρα ανακρίνεται για πιθανή εμπλοκή στον φόνο του Ντέιμον Μπλάντι, ενός αμφιλεγόμενου αρθρογράφου.

Η Νίκι αδυνατεί να απαντήσει στις ερωτήσεις που της θέτουν οι επιθεωρητές. Δεν ξέρει για ποιο λόγο ο δράστης χρησιμοποίησε το μαχαίρι του με τέτοιο παράξενο τρόπο ή γιατί έγραψε «ΟΧΙ ΛΙΓΟΤΕΡΟ ΝΕΚΡΟΣ» στον τοίχο του Μπλάντι. Αλλά δεν μπορεί να εξηγήσει και γιατί έκανε εκείνη τη μοιραία αναστροφή την ημέρα του φόνου, δίχως ταυτόχρονα να αποκαλύψει το μυστικό που θα καταστρέψει τη ζωή της. Επειδή, αν και η Νίκι δεν είναι ένοχη για τη δολοφονία, δεν είναι ωστόσο καθόλου αθώα…

Ένα μυθιστόρημα γεμάτο μυστικά και ανατροπές. Μία ιστορία που θα σας κόψει την ανάσα.

Οργισμένη Παρασκευή

Η Φρίντα Κλάιν προσπαθεί να αποδείξει την αθωότητα της. Θα τα καταφέρει;

Όταν ανακαλύπτεται ένα πρησμένο και μελανιασμένο πτώμα να επιπλέει στον ποταμό Τάμεση, η αστυνομία μπορεί τουλάχιστον να είναι σίγουρη ότι η αναγνώριση του θύματος δεν θα αποτελέσει πρόβλημα. Γύρω από τον καρπό του νεκρού ανθρώπου, υπάρχει ένα νοσοκομειακό περικάρπιο. Επάνω του, είναι γραμμένο ένα όνομα: Δρ Φ. Κλάιν.

Όμως η ψυχοθεραπεύτρια Φρίντα Κλάιν είναι ολοζώντανη. Και καθώς δεν αργούν να βρεθούν στοιχεία που τη συνδέουν με το έγκλημα, καθίσταται η υπ’ αριθμόν ένα ύποπτη!

Μην έχοντας τη δυνατότητα να πείσει την αστυνομία για την αθωότητά της, η Φρίντα αναγκάζεται να πάρει μία πολύ ριψοκίνδυνη απόφαση προκειμένου να μπορέσει να ενώσει όλα τα κομμάτια του αποτρόπαιου παζλ και ν’ ανακαλύψει την αλήθεια, πριν να είναι πολύ αργά τόσο για την ίδια όσο και για τους ανθρώπους που αγαπά.

Η Οργισμένη Παρασκευή είναι το πέμπτο, καθηλωτικό και συναρπαστικό μυθιστόρημα της σειράς με πρωταγωνίστρια τη Φρίντα Κλάιν ενώ η υπογραφή Nicci French αποτελεί πια εγγύηση.

Επιστροφή από το σκοτάδι

Πως είναι άραγε να ζεις έναν εφιάλτη;

Η Άμπι Ντέβερο δεν ξέρει πού βρίσκεται, ούτε πώς βρέθηκε εκεί. Είναι τόσο τρομαγμένη, που μόλις και μετά βίας θυμάται πώς τη λένε, αλλά είναι σίγουρη για ένα και μόνο πράγμα: ότι θα καταφέρει να ξεφύγει από αυτόν τον εφιάλτη. Ωστόσο, ακόμη κι αν τα καταφέρει να επιστρέψει πίσω, στον κόσμο των ζωντανών, η Άμπι ξέρει ότι εκείνος θα εξακολουθήσει να βρίσκεται κάπου εκεί έξω, ψάχνοντας να τη βρει. Και την επόμενη φορά, μπορεί να μην τα καταφέρει να ξεφύγει…

«ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΤΕ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΣΑΣ ΓΙΑ ΕΝΑ ΚΑΘΗΛΩΤΙΚΟ ΒΙΒΛΙΟ ΓΕΜΑΤΟ ΕΜΜΟΝΗ, ΠΑΡΑΝΟΙΑ ΚΑΙ ΦΟΒΟ». 
SUNDAY MIRROR

Last but not least... Ένα πραγματικά συγκλονιστικό αστυνομικό μυθιστόρημα που θα σας είναι αδύνατον να αφήσετε από τα χέρια σας...

www.koolnews.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis