Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
09:44 | 28/01/2016

Θέμα: “Τοποθέτηση σχετικά με την από 25-01-2016 ανακοίνωση της ΠΟΕΠΛΣ”

Παρά το γεγονός ότι τα σοβαρά προβλήματα του προσωπικού ΛΣ είναι πολλά και άλυτα επί μακρόν και η ανάγκη επίλυσης τους επιτακτική, η σημερινή ηγεσία της ΠΟΕΠΛΣ δυστυχώς για ακόμη μια φορά εμφανίζεται αδύναμη να δώσει λύσεις.

 

Αντί να βγει μπροστά, δυναμικά, με προτάσεις, πράγμα που και συμφωνήθηκε στο τελευταίο ΔΣ,
για ακόμη μια φορά μέσω μιας ανακοίνωσης που δεν αναφέρεται συγκεκριμένα και δεν εδράζεται σε
στοιχεία ή τουλάχιστον δεν παρατέθηκαν, ο Πρόεδρος καταγγέλλει, αναζητώντας άλλοθι για τις σοβαρές ευθύνες και παραλείψεις του. 
Γιατί δεν παρουσιάστηκαν στοιχεία; 


Γιατί δεν προσέφυγαν με κάθε πρόσφορο νόμιμο μέσο εναντίων αυτών που απειλούσαν; Πολλά τα γιατί για ακόμη μια φορά!
Σε κάθε περίπτωση εάν υπήρξε όντως έστω και άτυπα τέτοιου είδους συμπεριφορά εννοείται καταδικάζεται από όλους μας.
Προσωπικά σε εμάς, αλλά και στις Ενώσεις που εκπροσωπούμε, ποτέ από κανένα Υπηρεσιακό
παράγοντα δεν υπήρξε προσπάθεια εκφοβισμού, λογοκρισίας, στέρησης της ελευθερίας του λόγου, παρεμπόδισης εφαρμογής αποφάσεων και εκτέλεσης συνδικαλιστικών καθηκόντων.

Μετά τους κουκουλοφόρους, ρουφιάνους, δοσίλογους, ακατάλληλους και ανίκανους και η τελευταία ανακοίνωση αναφέρεται σε Ιούδες και εφιάλτες και για νόμιμα εκλεγμένες διοικήσεις. 

Άραγε που βρίσκονταν πριν από έξι μήνες;
Αυτοί οι χαρακτηρισμοί, όχι μόνο δεν αποφασίστηκαν ομόφωνα, αλλά ούτε καν αναφέρθηκαν στο ΔΣ.
Παρόλα αυτά από την πλευρά μας, χαιρετίζουμε την αλλαγή πορείας και την στροφή των 180 μοιρών του προέδρου,αναφορικά με τα προβλήματα που σήμερα αναγνωρίζει και καταγγέλλει, ενώ μέχρι πρότινος αφόριζε μετά μανίας και όποιον τολμούσε να διαφοροποιηθεί, χαρακτήριζε ως “χθες“!
Ευτυχώς οι συνάδελφοι δεν έχουν μνήμη χρυσόψαρου. Κανείς δεν μπορεί να ξεχάσει τις θέσεις του προέδρου αναφορικά με τις μεταθέσεις, τις υπερστελεχωμένες Υπηρεσίες της Βορείου Ελλάδος κλπ. Αλλά και την στάση του στο συμβούλιο μεταθέσεων, που οδήγησαν σε υπέρογκο αριθμό μεταθέσεων, την άποψη του για ένα νέο ΠΔ που θα ταρακουνούσε τους υποτιθέμενους βολεμένους (πχ Κρήτη, Βόλος, Καβάλα, Αλεξανδρούπολη, Θεσσαλονίκη κλπ), τη στάση του για την διεκδίκηση μας για το 24μηνο, αλλά και την ανυπαρξία του για την αναμόρφωση του Καλλικράτη.
Από την πρώτη στιγμή, θελήσαμε την ομόνοια και συμπόρευση σε όλα τα θέματα. Δεν

εισακουστήκαμε.
 Το αποδείξαμε και έμπρακτα με την στάση μας, η οποία μόνο ως αντιπολίτευση δεν μπορεί να χαρακτηριστεί. Είναι αξιοσημείωτο ότι η επιπολαιότητα και σε αρκετές περιπτώσεις αλαζονική συμπεριφορά και άγνοια κινδύνου για τα πολύ σημαντικά προβλήματα που ήδη υπήρχαν και για όσα προειδοποιήσαμε ότι θα επέλθουν χρεώνονται εκ των πραγμάτων στον επικεφαλή των όποιων πρωτοβουλιών που δεν είναι άλλος από τον πρόεδρο της ΠΟΕΠΛΣ.
Στην ιστορία καταγράφονται μόνο οι αληθινοί, που με σοβαρότητα, υπευθυνότητα, σκληρή δουλειά
και αξιοπιστία, μάχονται υπέρ του συναδέλφου και όχι για την επιβίωση και την καρέκλα και έχει διαπιστωθεί μετά το τελευταίο Δ.Σ. ότι τα παραπάνω χαρακτηρίζουν την συντριπτική πλειοψηφία των
μελών του Δ.Σ.
Άραγε διαθέτει κάτι από τα παραπάνω ο πρόεδρος της ΠΟΕΠΛΣ; Διαθέτει τα προσόντα για να ηγηθεί της ΠΟΕΠΛΣ και να εκπροσωπήσει επάξια τους χιλιάδες συναδέλφους; Αν ναι, τότε γιατί μέσα σε έξι μήνες η ΠΟΕΠΛΣ έφτασε στην σημερινή κατάσταση. κ.ΤΣΑΤΣΟΥΛΗ,

Μας εξέθεσες όταν σε περίοδο πολιτικών εκλογών χαρακτήρισες απών τον τότε και σημερινό Υπουργό κ. ΔΡΙΤΣΑ.
Στη συνέχεια, εξέδωσες βαρύγδουπη ανακοίνωση και μιλούσες για κουκουλοφόρους, ρουφιάνους και δοσίλογους. 
Ο λεκτικός σου κατήφορος, δυστυχώς δεν έχει τελειωμό. Χθες επανήλθες με την προσφιλή σου τακτική, εκμεταλλεύτηκες την σύμφωνη γνώμη μελών του Δ.Σ. στο τελευταίο διοικητικό συμβούλιο για υπαρκτά προβλήματα των συναδέλφων και του Σώματος και τη συμπλήρωσες με κείμενο εκτός θέματος και με τις λέξεις εφιάλτης, Ιούδας και δικαστικά και πολιτικά μέσα. κ.ΤΣΑΤΣΟΥΛΗ, μέχρι εδώ.
Διαχωρίζουμε την θέση μας όσον αφορά το σκέλος των εκφοβισμών και απειλών (εκτός και αν
αποδειχθούν αληθή) και τον τρόπο – ύφος που διατυπώθηκαν. Είμαστε σύμφωνοι και αδιαπραγμάτευτοι σε ότι αφορά τα προβλήματα που καταγράφονται στην ανακοίνωση τα οποία πρέπει να βρούμε τρόπο να τα αντιμετωπίσουμε ενωμένοι και για τον λόγο αυτό πιστεύουμε ότι πρέπει να διευκολύνεις τα μέλη του Δ.Σ. με την συμπεριφορά και την στάση σου. Έτσι μόνο μπορεί να προκύψει μία νέα αρχή για μία δυνατή και παραγωγική ΠΟΕΠΛΣ.
Η τωρινή πολιτική και στρατιωτική ηγεσία, έχει ανοιχτή πάντα την πόρτα της προς όλους γεγονός που εσείς το γνωρίζετε καλά αλλά δεν το αξιοποιήσατε όπως οφείλατε.Ευθύνη δική μας είναι αυτό να το αξιοποιήσουμε για την αμεσότερη και ταχύτερη έκθεση των θεμάτων και προβλημάτων που απασχολούν τον κλάδο μας.
Εκτιμούμε ότι στο επόμενο Δ.Σ. που είναι ανάγκη να συγκληθεί το συντομότερο θα βρούμε τις
κατάλληλες λύσεις.

 

 

 

Τα μέλη του Δ.Σ. Π.Ο.Ε.Π.Λ.Σ.
 
ΓΑΡΟΥΦΑΛΙΑΣ Φώτιος
ΔΑΝΙΚΑΣ Σωτήριος
ΜΠΑΤΣΟΜΙΤΗΣ Ευθύμιος
ΠΑΣΧΑΛΑΚΗΣ Χρήστος
ΣΦΑΚΙΑΝΑΚΗΣ Γεώργιος
ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΣ Χρήστος
 
 
 
 
 
 
 
peiratikoreportaz.blogspot.gr
Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis