7 αστυνομικοί πoυ εκτελούσαν υπηρεσία μεταγωγής από τις 8:00 έως τις 19:00 δεν είχαν ακόμα αποδεσμευτεί

ΤΙ ΕΝΤΟΛΗ ΔΟΘΗΚΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΑΞΙΑΡΧΟ ΤΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗΣ
7 αστυνομικοί πoυ εκτελούσαν υπηρεσία μεταγωγής από τις 8:00 έως τις 19:00 δεν είχαν ακόμα αποδεσμευτεί

Δείτε την ανακοίνωση που εξέδωσε η Ένωση Αστυνομικών Αθήνας:

Τα προβλήματα των Υπηρεσιών της Αθήνας καλά κρατούν.

Πριν ακόμα στεγνώσει το μελάνι από τις προηγούμενες ανακοινώσεις μας, χθες αργά το απόγευμα ενημερωθήκαμε από συναδέλφους που υπηρετούν σε Αστυνομικά Τμήματα της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αθηνών ότι 7 αστυνομικοί που εκτελούσαν διατεταγμένη υπηρεσία μεταγωγής κρατουμένων από τα Τμήματα της Αθηνών στα αυτόφωρα της Ευελπίδων από τις 8:00 έως τις 19:00 δεν είχαν ακόμα αποδεσμευτεί. Οι Υπηρεσίες τους δεν είχαν τη δυνατότητα αντικατάστασης για τους 5 από τους 7.

    Άμεσα επικοινωνήσαμε με τον Ταξίαρχο της Διεύθυνσης ο οποίος έδειξε κατανόηση προφανώς γνωρίζοντας ότι με το προσωπικό που αφήσαν στα Α.Τ. της Περιφέρειάς του αυτά θα αντιμετωπίζει κάθε μέρα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Παρατείνεται η λειτουργία του Τμήματος Αστυνομικών Επιχειρήσεων Δυτικής Αττικής για έναν ακόμα χρόνο

Ο Ταξίαρχος έδωσε εντολή στις Υπηρεσίες των συναδέλφων ώστε σήμερα να έχουν απαλλαγή όπως ακριβώς προβλέπεται (και όχι ημερήσια ανάπαυση).

   Θέλουμε να τον ευχαριστήσουμε για τη στάση του αυτή και να τονίσουμε ότι εφόσον δεν υπάρχει η δυνατότητα για αντικατάσταση σε τέτοιες περιπτώσεις οι συνάδελφοι θα πρέπει να απαλλάσσονται.

Σε κάθε περίπτωση όμως αυτές οι συνθήκες δεν ανήκουν σε αστυνομία Ευρωπαϊκού κράτους. Ως Ένωση θα συνεχίσουμε να διεκδικούμε την αξιοπρέπεια των συναδέλφων που μέρα με την μέρα χάνεται.

   Για τους λόγους αυτούς και στη λογική των αποφάσεων μας για κινητοποιήσεις καλούμε όλους τους συναδέλφους – μέλη μας να κάνουν τα εξής:

  • Σε περιπτώσεις οφειλόμενων Η.Α. να κάνουν αναφορά για αυτοδίκαιη χρήση (Π.Δ. 394/2001 άρθρο 1 παρ.3). Επισημαίνεται ότι δικαίωμα για αυτοδίκαιη χρήση Η.Α. επιτρέπεται μετά την παρέλευση του 15νθημερου ακόμα και όταν μας έχει χορηγηθεί μία Η.Α. από τις δύο που υποχρεούται να μας χορηγήσει η Υπηρεσία, προκειμένου να λάβουμε και τη δεύτερη οφειλόμενη Η.Α. αυτοδίκαια.
  • Σε περιπτώσεις που διατίθενται σε υπηρεσία σε συνθήκες που δε τηρούνται οι κανόνες ασφαλείας, υγιεινής να κάνουν αναφορά για τους λόγους αυτούς στους Προϊσταμένους τους (π.χ. σταθερές φυλάξεις, διμοιρίες των 8 ατόμων, ληγμένα αλεξίσφαιρα, χαλασμένα οχήματα).
  • Σε περιπτώσεις συμπεριφορών ή Διαταγών οι οποίες είναι παράνομες (π.χ. να προσέρχονται στην  υπηρεσία 30 λεπτά πιο νωρίς με προφορική Διαταγή) να κάνουν εκ νέου αναφορές.

   Όλες αυτές τις αναφορές και ιδιαίτερα σε περιπτώσεις αρνητικών απαντήσεων να τις αποστέλλουν στην Ένωση Αθηνών προς ενημέρωση μας ώστε να υπάρχει και σε εμάς μια πλήρης εικόνα.

Σε κάθε μια από τις παραπάνω περιπτώσεις η Ένωση θα επικοινωνεί με τους συναδέλφους και θα προσέρχεται στην Υπηρεσία τους ώστε να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα.

Κυριότερα, αν οι συνάδελφοι ακολουθήσουν τη τακτική αυτή τα στοιχεία που θα συγκεντρώσουμε θα χρησιμοποιηθούν ακόμα και για προσφυγή στη Δικαιοσύνη.

  Θα είμαστε δίπλα σας αλλά όλοι πρέπει να κάνουν αυτό που οφείλουν για τον εαυτό τους.

Δεν φοβόμαστε, δεν απειλούμαστε, ο αγώνας για αξιοπρέπεια θα συνεχιστεί μέχρι τέλους!!!

 

                                                                 Για το Δ.Σ.

                      - Ο -                                                                                    - Ο -

                  Πρόεδρος                                                   Γεν. Γραμματέας                            

         ΠΑΚΟΣ Δημοσθένης                                                     ΡΗΓΑΣ Νικόλαος