Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
23:14 | 21/02/2021
Επιλέγουμε και σας προτείνουμε 7 νέες αστυνομικές τηλεοπτικές και ψυχολογικά θρίλερ.
Ηχιονόπτωση ήρθε και πέρασε από όλη την ελληνική επικράτεια, αφήνοντας πίσω της μοναδικές εικόνες, στιγμές χαράς αλλά και πολλά προβλήματα. Κάποιοι (οι μετεωρολόγοι) λένε ότι η χιονόπτωση ίσως επιστρέψει τον Μάρτιο με ένα νέο κύμα ψύχους. Μέχρι τότε, το «σηκώνει» και ο καιρός, μπορείτε να απολαύσετε, μέσα στη ζεστασιά και θαλπωρή του σπιτιού σας, νέες αστυνομικές σειρές και ψυχολογικά θρίλερ, όπως σας προτείνουμε παρακάτω. Ήδη στο ελληνικό Netflix έχουμε «μάχη κορυφής» ανάμεσα στο βρετανικό ερωτικό θρίλερ «Πίσω από τα Μάτια της» και την αστυνομική σειρά μυστηρίου «Capitani» από το Λουξεμβούργο.

[custom:google-ads]

Πίσω από τα Μάτια της
Μέσα από το ομώνυμο δημοφιλές μυθιστόρημα της Σάρα Πίνμπορο και την εταιρία παραγωγής του «Στέμματος», η βρετανική μίνι σειρά έξι επεισοδίων «Πίσω από τα Μάτια της» βλέπεται «μονορούφι» μέσα σε μία μέρα. Δεν είναι κάποιο αριστούργημα που ήρθε από το πουθενά αλλά ένα ερωτικό ψυχολογικό θρίλερ που σε κρατάει σε αγωνία μέχρι το τελευταίο επεισόδιο. Αυτό δεν είναι που ψάχνουμε όλοι σε μία σειρά; Η Λουίζ είναι μία μόνη μητέρα που διατηρεί κρυφή σχέση με το αφεντικό της, τον ψυχίατρο Ντέιβιντ. Κάποια στιγμή γίνεται φίλη και με την γυναίκα του Ντέιβιντ, την Αντέλ (Ιβ Χιούσον, η κόρη του Bono των U2), και από εκεί ξεκινάει ένα παιχνίδι μεγάλων αποκαλύψεων, μυστικών και επικίνδυνων ψεμάτων.
 
Capitani
Το «Capitani» είναι η νέα μεγάλη επιτυχία του Netflix και έχει ιδιαίτερη σημασία η χώρα προέλευσής της, το μικροσκοπικό Λουξεμβούργο των 620 χιλιάδων κατοίκων. Θα μου πείτε και θα έχετε δίκιο, απευθύνεται –λόγω γλώσσας- και στις μεγαλύτερες αγορές της Γαλλίας, Γερμανίας και Βελγίου, αλλά όλα αυτά δείχνουν κάτι. Δεν έχει σημασία από πού προέρχεσαι αρκεί να μιλάς την παγκόσμια τηλεοπτική γλώσσα. Και ειδικά για εμάς που τελευταία βγάζουμε σπυριά με τις αμερικάνικες αστυνομικές σειρές, η Ευρώπη αποδεικνύεται «χρυσορυχείο». Σε ένα χωριό του Λουξεμβούργου όπου όλοι κρατούν μυστικά, ο επιθεωρητής Λουκ Καπιτάνι ερευνά τον ύποπτο θάνατο ενός 15χρονου κοριτσιού. 10 επεισόδια των 27 λεπτών φεύγουν «νερό».
 
Deadwater Fell
Ο Ντέιβιντ Τέναντ (Broadchurch, Doctor Who) αποδεικνύεται σαν εμβληματική φιγούρα στις σύγχρονες αστυνομικές σειρές. Τον είδαμε πρόσφατα σαν serial killer στο «Des», στο δωμάτιο του ανακριτή στο «Criminal», τώρα επιστρέφει με τη μίνι σειρά τεσσάρων επεισοδίων «Deadwater Fell» για το Channel 4. Σε ένα μικρό χωριό στη Σκωτία, τρία παιδιά και η μητέρα χάνουν τη ζωή τους από μία πυρκαγιά που ξέσπασε μυστηριωδώς στο σπίτι τους. Ο πατέρας τους, ο γιατρός Τομ Κέντρικ (Ντέιβιντ Τέναντ), είναι ο μόνος επιζώντας. Ήταν ένα τραγικό ατύχημα ή κάποια δόλια πράξη και εμπρησμός; Και τα πέντε μέλη της οικογένειας είχαν ναρκωθεί πριν ξεσπάσει η πυρκαγιά.
 
The Serpent
Η σειρά «The Serpent» («Το Ερπετό») αναμένεται το προσεχές διάστημα στο Netflix αλλά προλάβαμε και την είδαμε για εσάς. Μία πολύ φιλόδοξη συμπαραγωγή με το BBC One, όπου έκανε πρώτα εκεί πρεμιέρα την 1η Ιανουαρίου, με φόντο τα 70s και τη δράση του γαλλο-ινδο-βιετναμέζου serial killer Charles Sobhraj στην Ταϊλάνδη και σε άλλες χώρες της Ασίας. Ο Ταχάρ Ραχίμ (Προφήτης, Η Μαχαιριά) πραγματικά μεταμορφώνεται σε έναν serial killer όπου μέσα από ψέματα, εξαπάτηση και γοητεία, παγιδεύει στον «ιστό» του νεαρούς δυτικούς τουρίστες. Μία αληθινή ιστορία, με τον πραγματικό serial killer ακόμα ζωντανό μέχρι σήμερα.
 
The Pembrokeshire Murders
Welsh Noir από αυτά που μας αρέσουν, μέσα από μία σφιχτοδεμένη μίνι σειρά τριών επεισοδίων.  Βασισμένη στους αληθινούς φόνους ενός Ουαλού serial killer (δεν θα σας αποκαλύψουμε το όνομά του) που έδρασε στα μέσα και τέλη της δεκαετίας του ’80, ο αστυνομικός επιθεωρητής Στιβ Γουίλκινς ανοίγει, μετά από δύο δεκαετίες, ξανά την υπόθεση. Μέχρι το 2009 ο δολοφόνος κυκλοφορούσε ελεύθερος αλλά κάποιες λεπτομέρειες και λάθη τον έφεραν μπροστά στη δικαιοσύνη και την αποκάλυψη της δράσης του. Πολύ καλός ο Λουκ Έβανς (The Alienist, The Hobbit) στο ρόλο του επιθεωρητή Γουίλκινς, δίνει άλλο βάρος στη σειρά του ITV.
 
ZeroZeroZero
Όταν μιλάμε για μία τηλεοπτική μεταφορά βιβλίου του μοναδικού Ρομπέρτο Σαβιάνο («Γκομόρα»), αυτό από μόνο του αρκεί για να τραβήξει το ενδιαφέρον. Κυκλοφόρησε στις αρχές της περσινής χρονιάς και ασχολείται με το λαθρεμπόριο κοκαΐνης, όλη τη διαδρομή που ακολουθούν οι λαθρέμποροι για να φτάσει το προϊόν τους στον τελικό προορισμό. Το «ZeroZeroZero» και η πρώτη σεζόν οκτώ επεισοδίων είναι μία μεγάλη παραγωγή της Amazon, με γυρίσματα και δράση σε τρεις ηπείρους και έξι χώρες, από τους προμηθευτές στο Μεξικό, τον πλοιοκτήτη-μεσάζοντα στη Νέα Ορλεάνη και τους αγοραστές στην Καλαβρία της Ιταλίας. Για φίλους του «Narcos» και άλλων σύγχρονων μαφιόζικων δραμάτων και μέσα από  ένα πολυεθνικό καστ, το «ZeroZeroZero» πραγματικά αξίζει το χρόνο σας.
 
McDonald and Dodds
Με έντονο το βρετανικό φλέγμα και χιούμορ, η μίνι σειρά «McDonald and Dodds» του ITV είναι για όλους τους φίλους της Αγκάθα Κρίστι, του Ηρακλή Πουαρό και των whodunit υποθέσεων («ποιος το έκανε;»). Η πρώτη σεζόν κυκλοφόρησε πέρσι με δύο μεγάλα επεισόδια-τηλεταινίες διάρκειας μιάμισης ώρας, ενώ στις 28 Φεβρουαρίου κάνει πρεμιέρα η δεύτερη σεζόν. Ότι πρέπει δηλαδή. Στη σειρά ακολουθούμε το αταίριαστο δίδυμο των αστυνομικών επιθεωρητών McDonald και Dodds που προσπαθούν να λύσουν διάφορες μυστήριες υποθέσεις στο Μπαθ της Αγγλίας. Η Lauren McDonald (Tala Gouveia) είναι μία φιλόδοξη ντετέκτιβ που φτάνει από το Λονδίνο και προσπαθεί να συνυπάρξει σαν δίδυμο με τον αδέξιο, σεμνό αλλά -όπως φαίνεται- ιδιοφυή επιθεωρητή Dodds. Πραγματικά θαυμάσιος ο Jason Watkins στο ρόλο του Dodds.
 
Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis