Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
16:59 | 20/07/2017

Εντυπωσιακές οι φωτογραφίες από την εκπαίδευση της 9ης Μηχανοποιημένης Ταξιαρχίας Πεζικού (9 Μ/Π ΤΑΞΠΖ - «ΑΔΡΙΑΝΟΥΠΟΛΗ») που πραγματοποιήθηκε, στο πλαίσιο εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων του Σχηματισμού, την Παρασκευή 14 Ιουλίου 2017.

Τα πλάνα καταμαρτυρούν ότι τίποτα δεν στέκεται εμπόδιο στην Ταξιαρχία αυτή και πως όλα τα εμπόδια είναι για να ξεπερνούνται.

Ποια είναι η ιστορία του σχηματισμού της ένδοξης 9ης Μηχανοποιημένης Ταξιαρχίας Πεζικού; Αξίζει να αναφέρουμε λίγα πράγματα για την ένδοξηΤαξιαρχία. 

H ιστορία του Σχηματισμού

Η 9 Μ/Π ΤΑΞ ΠΖ προήλθε από τη µετάπτωση της ΙΧ ΜΠ στo πλαίσιo της αναδιοργάνωσης των δυνάµεων του στρατού ξηράς και από 01 Απρ 1998 η Τα- ξιαρχία άρχισε να λειτουργεί µε έδρα την Φλώρινα.

Σε ότι αφορά την ιστορία της, κρίνεται σκόπιµο να αναφερθεί η αντίστοιχη της ΙΧΜΠ καθόσον η 9 Μ/Π ΤΑΞ ΠΖ αποτελεί τη συνέχειά της. Η ΙΧ ΜΠ συγκροτήθηκε τον Αυγ του 1913 στα Γιάννενα και έλαβε µέρος σε όλους τους µετέπειτα αγώνες του ΄Εθνους ήτοι: (1) Στην ανακατάληψη της Β.Ηπείρου (1914) (2) Στον Α΄ ΠΠ (1914 – 1918) (3) Στις επιχειρήσεις της Θράκης(1919-1920) (4) Στην Μικρασιατική Εκστρατεία(1921-1922) (5) Στον Ελληνοїταλικό Πόλεµο (1940) και συγκεκριµένα στις µάχες της ΠΙΝ∆ΟΥ, ΜΟΡΑΒΑ,ΙΒΑΝ και ΚΟΡΥΤΣΑΣ, καθώς και στις επιχειρήσεις της περιόδου του‘’46-49’.’

Η παράσταση και το ρητό της Ταξιαρχίας

Η Παράσταση της είναι ο Πελαργός. Συµβολίζει την αποφασιστικότητα της Ταξιαρχίας στην εκτέλεση της αποστολής της. Είναι γνωστό ότι το πτηνό αυτό, µε την ευγένεια και την υπερηφάνεια του χαρακτήρα του, αντιµετωπίζει µε γενναιότητα το θάνατο, όταν χρειασθεί.

Όσον αφορά το ρητό της είναι: "Η ΚΑΛΩΣ ΖΗΝ Η ΚΑΛΩΣ ΤΕΘΝΗΚΕΝΑΙ"  που σημαίνει "Ο ευγενής χαρακτήρας πρέπει ή να ζει καλώς ή να πεθαίνει καλώς (ένδοξα)". Το ρητό  προέρχεται από το εξής απόσπασμα: "Ουκ αν πριαίµην ουδενός λόγου βροτόν όστις κεναίσιν ελπίσιν θερµαίνεται· αλλ' ή καλώς ζην ή καλώς τεθνηκέναι τον ευγενή χρή". Σοφοκλέους, Αίας 477-480 "∆εν θα έδινα ούτε µία πεντάρα για άνθρωπο που βαυκαλίζεται µε κενές ελπίδες

Δείτε τα εντυπωσιακά στιγμιότυπα από τη διέλευση Στίβου Μάχης από Οπλίτες Θητείας της 9ης Μηχανοποιημένης Ταξιαρχίας Πεζικού:


 

 

 

 

 

Διαβάστε περισσότερα στο onalert.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis