Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
15:54 | 20/01/2019

Εκτεταμένα επεισόδια ξεκίνησαν περί τις 14:40 στα σκαλιά του Αγνώστου Στρατιώτη, όταν ομάδα περίπου 50 ατόμων με κράνη και οπλισμένοι με καδρόνια, σφυριά και φωτοβολίδες, επιχείρησαν να σπάσουν την διάταξη των ΜΑΤ και να προσεγγίσουν τον προαύλιο χώρο της Βουλής.

[custom:google-ads]

Για αρκετά λεπτά έπεφτε άγριο ξύλο μεταξύ διαδηλωτών και αστυνομικών, οι οποίοι προχώρησαν σε χρήση χημικών προκειμένου να απομακρυνθούν τα άτομα που προκάλεσαν τα επεισόδια. Το αποτέλεσμα ήταν να αδειάσει και από διαδηλωτές το σημείο, ενώ άναψαν φωτιές ακόμη και μπροστά στον Άγνωστο Στρατιώτη για να διαλυθούν τα χημικά. 


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ: Έκτακτο - Μαχαίρωμα στη συμβολή των οδών Σόλωνος και Ασκληπιού


 

Σύμφωνα με πληροφορίες, υπάρχουν τουλάχιστον 9 αστυνομικοί τραυματίες, καθώς η επίθεση από την ομάδα των περίπου 50 ατόμων ήταν ιδιαίτερα άγρια.

Την ίδια ώρα, τουλάχιστον μία γυναίκα διαδηλωτής αντιμετώπισε αναπνευστικά προβλήματα από τα χημικά που έπεσαν.

Η ανακοίνωση της Αστυνομίας, έχει ως εξής:

«Από ώρα 14:00 σήμερα (20-01-2019) πραγματοποιείται εκδήλωση με τη συμμετοχή περίπου εξήντα χιλιάδων (60.000) πολιτών στην περιοχή της πλατείας Συντάγματος.

Η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής λαμβάνει αυξημένα μέτρα ασφαλείας, τροχαίας και τάξης για την ομαλή διεξαγωγή της εκδήλωσης. 

[custom:google-ads]

Για την εκδήλωση αφίχθησαν στην Αττική (326) λεωφορεία, από τα οποία (253) από τον σταθμό διοδίων Αφιδνών, (71) από το σταθμό διοδίων Ελευσίνας και (2) από την Κρήτη. Τα λεωφορεία φυλάσσονται από αστυνομικές δυνάμεις σε χώρους στάθμευσης».

Πηγή: reader.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis